Copy
Coopkracht - september 2015
Hartverwarmende, verrijkende, inspirerende Coopkracht-ontmoeting op 12/9
Afgelopen zaterdag genoten 50 coöperatieve ondernemers van het eerste jaarlijkse netwerkevent van Coopkracht in de authentieke, prachtige omgeving van de Molen van Rotselaar. “Hartverwarmend, verrijkend, inspirerend, goesting krijgen naar meer”, dat was de positieve teneur van de deelnemers aan het eind van de dag. Ondanks het slechte weer borrelden de nieuwe ideeën over hoe we samen de coöperatieve beweging kunnen versterken. Er was veel tijd voor slow-dating, of zeg maar doelgerichte netwerking, tijdens een overheerlijke, huisbereide lunch. Voor het voedsel voor de hersenen zorgden de workshops over de coöperatieve vennootschapswetgeving en coöperatieve duurzaamheid - twee zeer actuele thema’s waar coöperaties 's nachts van wakker liggen. We sloten af met een rondleiding door de Molen van Rotselaar onder leiding van Dirk Vansintjan – een reis gespekt met zeer veel humor en geschiedkundige weetjes.

Wil je nog even nagenieten en terugblikken op een geslaagde ontmoeting? Bekijk hier de sfeerfoto’s.

Meer informatie over de twee workshops vind je hier:
Nieuws in de kijker
"Eigenaarschap door de werknemers is geen idealisme, maar gezond verstand!"

David Erdal, Schotse ondernemer, auteur en onderzoeker, getuigt in dit opiniestuk over de kracht van de werknemerscoöperatie, voortrekker in werknemersbetrokkenheid en -tevredenheid. Hij is tevens centrale gast op het Congres Coöperatief Ondernemen op 20 oktober 2015.
Generation T - Nomineer hier jouw favoriete jonge duurzame ondernemer/activist!

Neem samen met duurzaamheidsnetwerk The Shift en jongerenorganisatie Act4Change deel aan de zoektocht naar 100 jonge en duurzame change makers.

Toch nog vragen over de Tax shelter?

Coopburo legt het hier nog eens overzichtelijk uit.
Leden in de kijker
Coopkracht-leden zijn vaak zeer innovatieve en toekomstgerichte ondernemers. Ze vallen alvast in de smaak bij vele gerenommeerde wedstrijden rond sociaal ondernemerschap. We vernoemen 2 voorbeelden in deze nieuwsbrief.

Stem voor Talea cvba-so!

Ook de recent opgerichte cvba-so Talea werd als enige coöperatie genomineerd als 1 van de 14 finalisten van de Prijs voor de Toekomstige Generaties.

Stem vandaag nog op Talea.
De Landgenoten cvba-so in Wenen

Wat hebben De Landgenoten gemeen met rolstoel-toegankelijk autodelen in Frankrijk en de ontwikkeling van bio-afbreekbare T-shirts in Duitsland? Dat ze, samen met 27 andere vernieuwende Europese initiatieven, werden uitgeroepen tot halve-finalisten van de EU Social Innovation Competition. De Landgenoten gaan nu voor een finaleplaats in deze Europese competitie, en de bijhorende 50.000 euro!
Kalender
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2015 Coopkracht - De koepel voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp