Copy
Coopkracht nieuwsbrief
September 2014

Lanceringsevent ICA-kompas: woensdag 19 november 2014
In een voormiddag van 9u tot 12.30u, krijg je een creatief, gevarieerd programma. Ben je startend, ervaren of sterk geïnteresseerd in coöperaties? Voor elk wat wils! Duik in de fascinerende wereld van de coöperatieve principes. Laat je gidsen op je reis doorheen de self-scan van je coöperatieve werking. Of verken hoe de coöperatieve principes je business-idee kunnen aanscherpen. Ook de nieuwe Coopkracht-publicatie rond ledenbetrokkenheid stellen we voor. Je kan tijdens een workshop je in dit thema verdiepen. Tenslotte krijg je informatie over het Coopkracht vormingsaanbod. Meer info
Coopkracht pakt uit met vormingsaanbod rond het ICA-kompas
Heb je behoefte aan een verdiepende vorming rond de coöperatieve principes?
Dan biedt Coopkracht je twee mogelijkheden: Wil je een traject op maat? Kies dan voor individuele coaching. Zoek je echter ervaringsuitwisseling met andere coöperaties over de coöperatieve principes? Dan zijn de intervisietrajecten voor je geschikt. Meer info
Vul nu de self-scan in voor je coöperatie en geniet van 10% korting op het vormingsaanbod van het ICA-kompas!
Wil je ook de meerwaarde van de coöperatieve principes voor je organisatie ontdekken? Registreer je dan vandaag nog op www.icakompas.be en ga meteen aan de slag met de self-scan! Aan de hand van 33 vragen kun je binnen 15 minuten inzichten genereren over hoe je coöperatie het doet op het vlak van de 7 ICA-principes.
De eerste tien coöperaties die de self-scan invullen, krijgen 10% korting op het vormingsaanbod van het ICA-kompas (actie geldig vanaf 19/9/2014 en enkel voor Coopkracht leden).
Ben je nog geen lid van Coopkracht en wil je meer weten over het lidmaatschap? Lees hier meer
Coopkracht verwelkomt nieuwe leden
Sinds begin 2014 kon Coopkracht 11 nieuwe leden verwelkomen:

Apache.be
BelOrta
De Okelaar

Febecoop
Lekker GEC
Milcobel
NewB
Ophaco
Stadsboerderij Kortrijk
Werk met Zin
IN-C
Casus: hoe vertaalt CERA de coöperatieve principes in de praktijk?
“Cera is diep geworteld en breed vertakt. De coöperatieve waarden van Cera, namelijk samenwerking, solidariteit en respect voor iedereen, zijn al meer dan honderd jaar de basis van haar ondernemerschap”, zegt Lode Morlion, voorzitter van Cera.
Cera is één van de tien ambassadeurs van het ICA-kompas. Wil je meer leren hoe Cera de coöperatieve principes in de praktijk brengt?
Bekijk dan op www.icakompas.be de nieuwe casus.
Ook jouw coöperatie verdient een (duurzaamheids)rapport!
Je bent een coöperatie die duurzaamheid als een meerwaarde ziet en niet als een noodzakelijk kwaad. Fantastisch! Coopkracht organiseert voor jou - in samenwerking met MVO Vlaanderen en haar partners - in elke Vlaamse provincie een reeks van vier gratis werkateliers om jouw duurzaamheidsinspanningen meetbaar en aantoonbaar te maken, en in te zetten als communicatietool. Het eindresultaat wordt een duurzaamheidsverslag op maat van je organisatie, volgens de internationaal erkende GRI-richtlijnen.
Meer info
Coopkracht organiseert filmavond over coöperaties op 4 mei 2015 in de Antwerpse Klappei
Voor de tweede keer organiseren 9 Antwerpse actiegroepen een heel jaar lang maatschappelijk bewogen filmavonden op elke eerste maandag van de maand om 19u30 in Filmhuis Klappei. Ook Coopkracht is van de partij. Op 4 mei 2015 tonen we de documentaire 'Het wonder van het Baskenland' over de ervaringen met coöperatief ondernemen in Mondragón.
Aansluitend gaat Steven Pauwels in debat over de ervaringen met werknemersparticipatie in het Antwerpse communicatiebureau Choco - tevens coöperatieve vennootschap sinds meer dan tien jaar en een sterk maatschappelijk geëngageerd bedrijf. Meer info
Interessante literatuur
Meer interessante workshops over coöperatief ondernemen in het najaar. Bekijk ook onze agenda op www.coopkracht.org
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2014 Coopkracht - overlegplatform voor coöperaties

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp