Copy
Coopkracht - juni 2015
In deze nieuwsbrief:
Coopkracht is sterk in het verbinden van mensen en coöperaties rond gemeenschappelijke waarden. Dus zetten we in op netwerking en op een sterke samenhorigheid. Om die verbindende kracht te voeden, organiseert Coopkracht vanaf 2015 een jaarlijks netwerkevent: gratis en exclusief voor Coopkracht-leden. Je krijgt interessante workshops, gratis adviesverlening en veel ruimte om elkaar te leren kennen en te netwerken. Dat alles in het gezellige sfeer en in het historische kader van de Molen van Rotselaar. Breng gerust een collega of sympathisant mee. Meer informatie.
 
Mis je kans niet op deze gratis workshops:
  • De nieuwe coöperatieve vennootschapswetgeving: Bestaat je coöperatie straks nog wel? Je leert meer over de hervorming van de coöperatieve vennootschapswetgeving, welke implicaties dit heeft op de rechtsvorm en de NRC-erkenning van jouw coöperatie, en welk standpunt Coopkracht verdedigt, namens de leden.
  • Coöperatieve duurzaamheid: Je bent goed bezig op vlak van duurzaamheid. Maar je wilt er ook over rapporteren en je verdiensten delen met het brede publiek. Je leert in deze workshop hoe je dat kunt aanpakken. En, je geeft het nieuwe Coopkracht-tool over coöperatieve duurzaamheid mee vorm.
Schrijf je hier in
Nieuwe Coopkracht-tool over coöperatieve duurzaamheid
Je bent goed bezig op vlak van duurzaamheid. Maar je wilt er ook over rapporteren en je verdiensten delen met het brede publiek. Coopkracht start daarom een nieuw project op dat coöperaties wil ondersteunen om een integraal verslag uit te brengen over de financiële en niet-financiële aspecten van hun werking én over hun duurzaamheidsinspanningen. De coöperatieve eigenheid, zoals weergegeven in de ICA-principes, is hierbij vertrek- en middelpunt. Immers houden bestaande instrumenten rond prestatiemeting en verslaggeving weinig rekening met de specifieke kenmerken van het coöperatieve model. We willen coöperaties op die manier een ruggensteun geven om te kunnen communiceren over hun meerwaarde voor onze economie en samenleving. Dit project is dan ook een vervolg en tegelijkertijd een verdieping van het gekende ICA-kompas.
Meer informatie

"Het ICA kompas is een mooi en veelzijdig instrument. Het geeft een nagenoeg volledig beeld van welke aandachtsgebieden bij een coöperatie van belang zijn. Door de opzet geeft het via een checklist en een overzicht uiteindelijk inzicht in waar jouw coöperatie zich kan verbeteren. Dit terwijl je tijdens het doorlopen van het kompas in een vorm van e-learning op interessante wijze bewuster wordt van het coöperatieve gedachtegoed."
 
Klaas Hobo, adviseur / e-learning ontwikkelaar, Coopnet (NL) 
 
Nieuwe Richtlijnen ICA-principes: Laat tegen 1 augustus je mening weten over de nieuwe richtlijnen van de Internationale Coöperatieve Alliantie (ICA) over de zeven ICA-principes.
 
Onder de slogan ‘WIJ DOEN HET ZELF – Samen beter ondernemen’ serveert Minister Liesbeth Homans op het jaarlijks congres voor coöperatief ondernemen op 20 oktober 2015 een gevarieerd programma met brandend actuele thema’s over coöperatief ondernemen.

Meer info en inschrijving.
Gelijkheid is het thema van de internationale dag van de coöperatie op 4 juli 2015. Lees hier meer over hoe coöperaties helpen om ongelijkheid tegen te gaan.
Kalender
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2015 Coopkracht - overlegplatform voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp