Copy
Coopkracht nieuwsbrief mei 2014
Bekijk deze mail in uw browser
De coöperatie moet op de politieke agenda
Aan de vooravond van de verkiezingen van 25 mei 2014 hebben verschillende actoren zich sterk gemaakt om de aandacht van de politieke partijen te trekken op het coöperatieve model. Want de coöperatie moet op de politieke agenda! Lees hieronder meer over de oproep van Coopkracht aan de politieke partijen, wat deze denken over coöperatief ondernemen (op basis van een bevraging door Febecoop) en het initiatief van Cooperatives Europe op niveau van het Europese Parlement.
Coopkracht: Onze oproep aan de politieke partijen
 
Het Coopkracht Memorandum 2014 heeft als doel de partijen en kandidaten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 25 mei 2014 op te roepen om rekening te houden met onze visie en aanbevelingen over hoe de coöperatieve economie in Vlaanderen in de toekomst het best ondersteund kan worden. Dit zowel op Vlaams, nationaal en Europees niveau. Het memorandum werd in januari 2014 verspreid aan alle politieke partijen.
Lees meer
Febecoop: Wat denken de politieke partijen over coöperatief ondernemen?
 
Febecoop vroeg alle politieke partijen naar hun visie op het coöperatieve ondernemerschap. De resultaten van deze bevraging vindt u in de publicatie:
De Coöperatie: Evident! Maar Ook Een Prioriteit?
Lees meer
Cooperatives Europe bouwt aan draagvlak voor coöperatief ondernemen in het Europese Parlement  
 
Cooperatives Europe – de Europese tak van ICA, de overkoepelende organisatie van de coöperatieve beweging op internationaal vlak – maakt zich sterk meer draagvlak te creëren voor coöperatief ondernemerschap bij de vertegenwoordigers in het Europese Parlement. Ze bouwen hiertoe aan een lijst met kandidaten voor het Europese Parlement die de komende vijf jaar de coöperatieve beweging willen versterken. De getuigschriften van deze kandidaten vind je op de website van Cooperatives Europe.
Lees meer
Copyright © 2014 Coopkracht - overlegplatform voor mens- en milieuvriendelijke coöperaties

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp