Copy
Coopkracht - augustus 2015
Coopkracht nieuwsbrief augustus 2015:
Youth4Coop: Coopkracht maakt jongeren warm voor coöperatief ondernemerschap
Onze leden vinden het belangrijk dat jongeren kennis en vaardigheden ontwikkelen om coöperatief te ondernemen. Jongeren zijn immers een dynamische doelgroep die ons helpen om de coöperatieve boodschap verder uit te dragen en ze zijn de toekomstige generatie ondernemers. Coopkracht start daarom deze twee initiatieven op:

1. Coopkracht slaat de handen in elkaar met jeugdhuizen in Antwerpen
 
Coopkracht ontwikkelt samen met de jeugdhuizen in de Provincie Antwerpen vanaf het najaar 2015 online en offline leermateriaal en een coachingtraject voor jongeren. We organiseren bedrijfsbezoeken en een netwerkevent. Jeugdhuizen zetten sinds kort sterk in op ondernemerschap. In de 102 jeugdhuizen van de Provincie Antwerpen lopen er nu al 9 concrete projecten. Coopkracht wil via dit project een nieuw kanaal aanboren om jongeren warm te maken voor coöperatief ondernemerschap. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiering van de Provincie Antwerpen.

2. Coopkracht bevraagt jongeren over coöperatief ondernemerschap
 
We willen de toekomstige generatie ondernemers veel beter leren kennen: waar liggen ze van wakker, welke behoeftes hebben ze, wat is hun visie op (coöperatief) ondernemerschap en welke ondersteuning hebben ze nodig om hun ondernemerschapsdromen te verwezenlijken? Richtingaanwijzers hiervoor halen we uit een offline jongerenbevraging die Coopkracht samen met Globelink in het najaar organiseert.
Lobbykracht van Coopkracht groeit
Coopkracht zetelt voortaan ook formeel in de Algemene Vergadering en het bureau van de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC). Zo kunnen we als koepel van coöperaties in Vlaanderen het federaal beleid nog sterker beïnvloeden ten gunste van onze achterban. Onze sterkte is dat we op het beleid wegen op verschillende niveaus: als lid van de Raad van Bestuur van het collectieve ondersteuningsorgaan IN-C en de stuurgroep van het departement Werk en Sociale Economie (Vlaams niveau), en als lid van de algemene vergadering en het bureau van de NRC (federaal). Tevens zijn we vertegenwoordigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en het Participatiefonds Trividend alsmede Cooperatives Europe.
Herinnering Coopkracht netwerkevent 12/9/2015: Schrijf je nu in!
Coopkracht nodigt je uit voor het jaarlijks netwerkevent: gratis en exclusief voor Coopkracht-leden. Mis je kans niet op deze interessante workshops (de nieuwe coöperatieve vennootschapswetgeving, coöperatieve duurzaamheid), gratis adviesverlening en ruimte om elkaar te leren kennen en te netwerken. Recent werden vele nieuwe coöperaties opgestart om op maatschappelijke uitdagingen in te spelen. Velen onder hen werden lid van Coopkracht. Leer ze kennen en wissel ervaringen uit. Dat alles in een gezellige sfeer en in het historische kader van de Molen van Rotselaar.

Breng gerust je partner, een collega of sympathisant mee.
Ik schrijf me in
Op zoek naar nieuwe vennoten? Zet je coöperatie in de kijker op het jaarlijks coöperatieve event van de Vlaamse Overheid
Zijn jullie als coöperatie op zoek naar bijkomende vennoten? Grijp dan de kans om je coöperatie in de kijker te zetten op het jaarlijkse evenement over coöperatief ondernemen van de Vlaamse Overheid: ‘WIJ DOEN HET ZELF – Samen beter ondernemen’. Dit vindt plaats op dinsdag 20 oktober in ALM te Antwerpen. Doel is de interesse in het coöperatief ondernemerschap aan te wakkeren. We verwachten een heel divers publiek van meer dan 300 geïnteresseerden en mensen die de coöperatie een warm hart toedragen. Daarom geven we de kans aan een 20-tal coöperaties uit Vlaanderen en Brussel om zich voor te stellen tijdens de netwerkreceptie van het evenement, en zo hun zoektocht naar vennoten kracht bij te zetten.
K.U. Leuven richt een nieuw kenniscentrum Coöperatief Ondernemen op. Het centrum wordt uitgebouwd met de steun van Boerenbond en Cera en wordt geleid door prof. dr. Luc Sels (Decaan van de FEB) en ondersteund door professoren van verschillende onderzoeksgroepen uit de FEB.
Kalender
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2015 Coopkracht - De koepel voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp