Copy
Coopkracht - oktober 2016
Voor een optimale weergave:
Herinnering: Move Your Money into Cooperatives - 17/10/2016
Ondernemingen kunnen niet zonder kapitaal. Coöperaties zijn geen uitzondering. Onze maatschappij heeft nood aan kapitaal dat sociaal constructief en stabiliserend is – waarvoor de behoeftes van mens, milieu en maatschappij centraal staan. Een heel aantal coöperaties bieden een mooie mogelijkheid voor waardengedreven investeerders.

Hoe kunnen coöperaties hun lange-termijn kapitaalbehoeftes voorzien, trouw blijven aan de coöperatieve principes en de democratische controle door de leden waarborgen?

We verkennen de kansen, uitdagingen en valkuilen van crowdfunding als een financieringsinstrument voor coöperaties. We doen dit aan de hand van een algemene inleiding tot crowdfunding, een voorstelling van belangrijke crowdfunding platforms en de ervaringen van enkele coöperaties. Tevens geven we een overzicht van de financiële en fiscale voordelen die komen kijken bij investeringen in coöperaties en via crowdfunding.

Klik hier voor meer informatie en inspirerende links.
Schrijf je hier in
Save the Date: 26/11 - Kick-off van de COOPLAB-workshops voor starters

COOPLAB is een workshop-traject voor coöperaties die hun werking willen versterken. Het traject is op maat, want je kiest zelf welke thema’s voor jou het meest relevant zijn: bestuur, groepsdynamica, financiering,...

Iets voor jou?

COOPLAB is er in de eerste plaats voor startende burger- of werkerscoöperaties:

  • Startend: minder dan vijf jaar oud. Ben je nog in opstartfase (statuten nog niet ingediend en activiteit nog niet bezig)? Ook dan ben je al van harte welkom.
  • Burgercoöperatie: groep burgers die een maatschappelijk probleem wil aanpakken door middel van een economische activiteit (bv. kinderopvang, zelfplukboerderij, cultureel centrum …)
  • Werkerscoöperatie: groep mensen die samenwerkt en onderneemt, en dit op gelijke voet en met oog voor duurzaamheid. De sector is van geen belang.
Meer informatie en inschrijving
1 jaar Youth4Coop
Op 28 september vierden we het 1-jarig bestaan van Youth4Coop – het jongerenplatform over coöperatief ondernemen, in zaal Zappa in Antwerpen.
Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt?
  • Lancering www.youth4coop.be website
  • 2 jongerenbevragingen
  • 2 youtube films over coöperatief ondernemen
  • 13 workshops/sensibiliseringsacties
  • Uitwerking begeleidingsaanpak
We bereikten 533 jongeren met het online leermateriaal en 197 jongeren via de offline sensibiliseringsacties. Binnenkort is alles beschikbaar op de Youth4Coop-website.
We danken de Provincie Antwerpen en al onze projectpartners (Formaat, Kavka, Coopburo, Febecoop en Storycatchers) voor de ondersteuning.
Kalender
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2016 Coopkracht - Het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp