Copy
Coopkracht - april 2015
Coopkracht nodigt je uit op maandag 4 mei 2015 om 19 uur in het Filmhuis Klappei te Antwerpen voor een filmavond over “Coöperatief ondernemen in Mondragón – Het wonder van Baskenland”. Aansluitend gaan we in debat over werknemersbetrokkenheid aan de hand van de ervaringen van het Antwerpse coöperatieve communicatiebureau Choco cvba.
Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.
‘Het wonder van Baskenland’

Documentaire over de ervaringen met coöperatief ondernemen in Mondragón.
Regisseur: Kees Brouwer - © VPRO | Duur: 50 min. | Land: Nederland | Jaar: 2012
In Mondragón werkt het overgrote deel van de bevolking in coöperaties. Elke werknemer is er mede-eigenaar en men beslist samen welke keuzes het bedrijf moet maken. De werknemer is dus de baas. Met succes, ook in deze economisch harde tijden. In moeilijke omstandigheden scheppen de coöperaties van Mondragon nu al meer dan 83.569 jobs, heel dikwijls gedreven door spitstechnologie, ze exporteren en produceren intussen de wereld rond, en de werkloosheid is er het laagst van Spanje. Mondragon dient vaak als voorbeeld en wordt overspoeld met internationaal bezoek. Redenen genoeg voor een steeds sterkere belangstelling, zeker uit regio’s waar de crisis hard toeslaat. (© DeWereldMorgen)

VPRO Tegenlicht onderzoekt in deze documentaire dit coöperatieve model in tijden van crisis. Hoe diep is dit model verankerd in de samenleving? Zijn begrippen als solidariteit, medezeggenschap en zelfredzaamheid er gemeengoed? Deze documentaire volgt sleutelfiguren uit alle lagen van deze gemeenschap zoals de politieagent, de bankdirecteur, de burgemeester, de pastoor, de bandmedewerker die, ieder vanuit hun positie het zout en zoet van het model laten zien.
Werknemersbetrokkenheid aan de hand van de ervaringen van Choco cvba
Aansluitend aan de documentaire gaat Steven Pauwels in debat over de ervaringen met werknemersbetrokkenheid in het Antwerpse communicatiebureau Choco - tevens coöperatieve vennootschap sinds meer dan tien jaar en een sterk maatschappelijk geëngageerd bedrijf.

Meer info over Choco: www.chocoweb.be.
Datum: maandag 4 mei 2015
Deuren: 19u – Start programma: 19u30
Inkom: Vrije bijdrage
Adres: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Reservering: filmhuis@telenet.be
Organisatie: Coopkracht & Choco cvba i.s.m. Filmhuis Klappei

Klik hier voor een routebeschrijving.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2015 Coopkracht - overlegplatform voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp