Copy
Coopkracht - maart 2015
Jongeren inspireren tijdens de Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering van Coopkracht van 9 maart bruiste van co-creatieenergie. Met meer dan 40 leden en sympathisanten gingen we onder meer aan de slag met vier toekomstige projectideeën. Het waren de jongeren en jonge ondernemers zoals Think Core, Ministerie van Wonderwijs, Tapazz, Partago, en de Landgenoten die met hun het-kan mentaliteit, kritische geest, en nieuwe manier van samen ondernemen iedereen bevleugelden met hun ambitie om de coöperatieve beweging in Vlaanderen samen te versterken. Wil je de sfeer van de Algemene Ledenvergadering herbeleven, bekijk hier een aantal sfeerfoto’s. Coopkracht neemt de inspirerende opmerkingen van alle deelnemers mee in onze acties en werking voor 2015. Hier vind je alvast meer informatie over ons Actieplan 2015, en de nieuwe accenten voor het Coopkracht-lidmaatschap en de Procedure voor het innemen van standpunten.
Wat je van ons mag verwachten in 2015!
Coopkracht heeft ambitie. Voor onze maatschappij en voor jouw onderneming. Coopkracht wil de impact van coöperatief ondernemen op onze economie vergroten. En we willen de concrete meerwaarde voor jou als lid verhogen. Op de Algemene Ledenvergadering gingen we hierover in gesprek met onze leden en sympathisanten.

We hopen dat het Coopkracht Actieplan 2015 duidelijk blijk geeft van deze ambitie en concreet maakt welke meerwaarde je van je Coopkracht-lidmaatschap in 2015 mag verwachten.
Warme oproep: Word (opnieuw) lid van Coopkracht!
“Coopkracht steunt, sterkt en stuwt coöperatief ondernemen”. Onder dit motto hebben we in 2014 hard gewerkt om de bekendheid en erkenning van coöperaties te verhogen voor hun economische en maatschappelijke meerwaardecreatie. We zetten ons in om onze gezamenlijke coöperatieve identiteit te versterken en de belangen van de coöperaties te verdedigen. Je leest hierover meer over in ons Jaarverslag 2014. Om onze ambities voor 2015 en daarna te kunnen realiseren (zie Coopkracht Actieplan 2015) hebben we jouw engagement nodig. Dus: een warme uitnodiging om ons mee te versterken en lid te worden. Zo krijgen de coöperaties waarvoor de internationaal erkende coöperatieve principes (ICA-principes) belangrijk zijn een sterkere stem. Hier vind je meer informatie over het Coopkracht-lidmaatschap.
Nieuwe leden in de kijker:


Nieuws in de kijker
Save the date: Jaarlijks Coöperatief Event, 20 oktober 2015
Onder het motto ‘Wij doen het zelf – samen beter ondernemen 2015', nodigt Minister Liesbeth Homans op dinsdag 20/10/2015 in ALM te Antwerpen iedereen uit om kennis te maken met de voordelen van de coöperatie. Meer info vind je hier.
Save the date: Toekomstforum Sociale Economie, 19 mei 2015

De toekomst van de sociale economie begint op 19 mei 2015: maak er deel van uit en bekijk snel de uitnodiging.
Laat je mening horen over de dienstverlening van IN-C.

Met deze bevraging maak je het verschil: in|C polst niet enkel naar jouw tevredenheid, zij zijn ook benieuwd naar jouw visie op de toekomst van de sociale economie.

Klik hier om de enquête te starten.

 
Impactgedreven ondernemen.
Aan de slag met sociale businessmodellen


Hogeschool Gent pakt in dit boek uit met nieuw businessmodel dat de sociale én economische doelstellingen integreert.

Coopkracht werkte mee aan de uitwerking van de casussen over de coöperaties Lekker GEC cvba-so en Passwerk cvba-so.


Lees hier meer
The European Route of the Cooperative Culture
CECOP presenteert coöperaties uit 11 Europese landen. “Meeting tourists, cooperatives can easily transmit their culture and values, which play a key role in building the European society. Supporting Cooproute is an opportunity we offer to enrich our citizens through the diversity which the cooperative culture represents” - Luca Dal Pozzo, president of CECOP.


 
Kalender
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2015 Coopkracht - overlegplatform voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp