Copy
Coopkracht - juni 2016
Wordt deze nieuwbrief niet goed weergegeven?
Boost your business idea in Food, Beer, Design and Crafts with cooperative energy!

Je droomt van je eigen zaak in de branches: FOOD, BEER, DESIGN en CRAFTs? En je wil graag feedback krijgen op je business-idee, -plan of -product van ervaren ondernemers?

Grijp dan je kans op woensdag 28 september in Zappa Antwerpen en geef je business-idee frisse wind met coöperatieve energie! Laat je daarnaast inspireren met een ándere kijk op ondernemerschap en de succesformules van ervaren coöperatieve ondernemers. Nadien is er tijd genoeg om gezellig te netwerken, met muziek en hapjes van en door jonge ondernemers.

Wanneer: woensdag 28 september 2016, 19u-22u30. (Onthaal vanaf 18u15)
Waar: Concertzaal Zappa, August Leyweg 6, 2020 Antwerpen Kiel (routebeschrijving)
Doelgroep: Jonge ondernemers, jeugdhuizen met een project ondernemerschap, jongerenorganisaties en al wie wil komen proeven van coöperatief ondernemerschap.

De toegang is gratis maar inschrijving is verplicht via Eventbrite of info@coopkracht.org

Programma

18u15: Onthaal
19u00: Verwelkoming & Inleiding

19u10-20u10: Kies voor één van deze paralelle workshops:

1. Pitch/Feedback-sessies op jouw business-idee: Schrijf je in voor 1 van de 4 branches, pitch je idee en geef je business-idee frisse wind met coöperatieve energie! Ervaren ondernemers geven feedback en vertellen je ook waarom ze zelf gekozen hebben voor coöperatief ondernemerschap

2. Workshop Coop-Proof: (Coopburo)
  • Is de coöperatieve vennootschapsvorm geschikt voor mijn business-idee?
  • Hoe kan ik mijn business-idee “coöperatiever” maken?
3. Versterk jouw initiatief met maatschappelijke meerwaarde:
  • Hoe communiceer ik over mijn maatschappelijk relevant initiatief? Do’s en don’ts. SoCrowd cvba-so – het sociale crowdfunding platform.
  • Innovatieve manieren om jouw initiatief te realiseren samen met de mensen die erin geloven: De Grote Post vertelt over Zeeenzucht en Art Shelter.
20u15-20u55: Panelgesprek "De derde weg"
  • Van Occupy Wall Street en Deeleconomie tot de Coöperatie: kansen voor de jonge ondernemer om de koek anders te bakken.
21u15-22u30
  • Netwerking met o.a. deze coöperaties: Choco, Roof Food, Gageleer, Timelab, Ecopower, Smart, Artepreneur, Haven, Partago, Bast.coop, …
  • Meet the Business Advisor: Stel je prangende vraag aan een adviseur coöperatief ondernemen (Coopburo en Febecoop).
  • Receptie met DJ.
Ik schrijf me in via Eventbrite
Ontdek hier de sprekers
Roof Food    

Een coöperatieve dakmoestuin op het bedrijvencentrum De Punt in Gent voor catering en teambuilding. Dat haar idee en businessplan aanslaan, bewijst de grote (media)interesse: nog voor er een zaadje geplant is op het dak, ontving Sabien Windels al tal van awards, waaronder de Innovatieaward en publieksprijs van het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen en de Onderneemster van het Jaar van AVS.
Choco

Een coöperatief communicatiebureau in Antwerpen. Dat Choco toffe medicampagnes uitwerkt weten we al langer. Zo ontvingen ze de Standaard Solidariteitsprijs voor hun campagne over Autisme, die o.a. De Wever en Di Rupo neerzette als autisten. Proef ook eens van hun campagne over Kindermishandeling en over Reus Korenhaar.
Timelab
is een makerscollectief. Ben je op zoek naar een plek om te maken? Wil je graag toegang tot een technisch atelier met onder meer 3D printing, lasercutting, cnc houtbewerking? Heb je een concreet idee en zoek je naar uitwisseling en cocreatie? Dan is Timelab misschien wel iets voor jou.
Gageleer

De enige coöperatieve brouwerij in België. Ze brouwen Kempense volmout biobieren ten voordele van natuurbehoud.
SoCrowd
Creëer je met jouw organisatie maatschappelijke meerwaarde en ben je op zoek naar financiering voor je volgende project? Wil je dit graag samen met je sympathisanten, bevriende organisaties of anderen realiseren? Dan zou Socrowd wel eens de ideale oplossing kunnen zijn!
De Grote Post & Art Shelter
In mei werd in De Grote Post een nieuw initiatief voor alternatieve cultuurfinanciering boven de doopvont gehouden. Zeeenzucht is het eerste project van Art Shelter. Deze cvba met sociaal oogmerk bestaat uit zeven ondernemers met een hechte band met Oostende en een hart voor cultuur. Hun eerste project: een kunstwerk voor De Grote Post. Zeeenzucht omvat een imposant kunstwerk gecreëerd door textielkunstenaar Mia Nollet. Voor de zetels in Zaal Grote Post ontwerpt ze een uniek handgemaakt werk. In elk textielwerkje borduurt de kunstenares straks een naam, 431 in totaal.
Febecoop & Coopburo

Twee bureaus die coöperaties adviseren en begeleiden, zowel nieuwe initiatieven als gevestigde  coöperaties in diverse sectoren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2016 Coopkracht - Het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp