Copy
Levelünkre kertészetünkben vagy a Corvinus Díszkert Szakkiállítás és Vásáron iratkozott fel.
...MINDEN AMI A KERTNEK KELL!

Kedves Kertész társunk!

2013 Május 9.

Nagy varázsló a természet, de még nagyobb a kertész! Mert a kertész egy darab földből vagy egy kis erkélyből is oázist varázsol.

Május a kertész egyik legmunkásabb hónapja: nőnek a gyomok, túrnak a vakondok és beindulnak az öntöző rendszerekkel együtt a vasárnapi fűnyírók. Ha szeretnénk saját veteményes ágyást, most még lehet ültetni paradicsom-paprika-padlizsán-cukkini- palántát. Szólunk, hogy ezek a palánták mind imádják a marhatrágyát és meg is hálálják bő terméssel! Mi a veteményest fenyőkéreggel szoktuk szórni- így kevesebb a gyom és jobban tartja a nedvességet a föld, kevésbé lesz földes az elfekvő szárú tök, cukkini!

Hogy lehet kevés gondozással egészséges virágzó növényeket nevelni? A növények szövetei vastagak, ellenállóak lesznek, ha megfelelő a tápanyag ellátásuk, tartós műtrágya földbe keverésével ezt csak 1x kell megtennie egy évben! A műtrágya szemcséi fokozatosan adagolják a nitrogént, káliumot, ami a szöveteket szilárdítja és zöldíti a növényt.

Tipp az egészséges növényekért a héten már támadó levéltetveket el akarja űzni a virágai, fűszernövényei mellől, tegyen levendulát és büdöskét a közelükbe és kevesebb lesz a tennivalója!


Most még lehet gyep szellőztetni, felülvetni a meglévő gyepet fűmaggal. Megéri a gyepszőnyeg?  Előnyei; szinte egész évben telepíthető. Néhány óra alatt csodás látványt nyújt. Gyomtalan, ápolása egyszerűbb, mint a vetett gyepnek. 2-3 hét alatt kerti partiknak is helyet adó színtér
 
„Tavasz illatait”- vigye haza! A mézvirág, a folyton virágzó apró citromfélék, a messziről édeskés illatú törpeorgona, a lila petúnia mind a tavaszt juttatja majd eszébe otthonában is!
Szívesen segítünk ízlésének megfelelő virág beültetéseket készíteni balkonládájába!

Köszönjük, hogy nálunk vásárolt! Szeretnénk megajándékozni 5% kedvezménnyel legközelebbi növény vásárlásánál június 10.-ig! Kedvezményét  tovább is ajándékozhatja, ha más virágot szerető embernek szeretne örömet okozni!

Üdvözlettel

Urbányi Eszter

Budaörsi Kertészet 

06 20 546 3006, 06 70 41990 13

budaorsikerteszet@gmail.com
2040 Budaörs, Károly király út 145. TESCO mellett, Diegó előttNyitva tartásunk: vagy tovább igény szerint egyeztetésre
Hétfő-péntek: 8-18 
Szombat: 8-16 
Vasárnap: 8-14
     Ajándék 5%   


növény vásárlásánál

június 10-ig!
Ha van kérdése, keressen minket bátran, válaszolunk kérdéseire!
budaorsikerteszet@gmail.com
06 20 546 3006
06 70 419 9013
Levelünk összes  kerti képe a kertészetünkbe készült.
Amennyiben levelünk az ön részére nem hasznos, írjon nekünk milyen kertészeti téma érdekelné. Ha nem szeretne több tanácsot, kérjük, küldjön egy lemondó tárgyú levelet  budaorsikerteszet@gmail.com címünkre. Elnézést, ha zavartuk. levelünkkel.