Copy
Levelünkre kertészetünkben vagy a Corvinus Díszkert Szakkiállítás és Vásáron iratkozott fel.
...MINDEN AMI A KERTNEK KELL!

Mézbogyó, fekete berkenye
két csodás növény

2013 Május 30.


MÉZBOGYÓ
1,5 méter magasra növő bokor. Termése kék, mézédes körülbelül 2 centiméteres bogyó. Teljesen fagyálló, igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél. Kiskertekben és edényben is tartható. Termése májusban érik be. Mérsékelt éghajlatú területeken fordul elő. Észak-Amerikában, illetve Szibériában őshonos. A Távol-Keleten mindenfelé termesztik, különösen népszerű Japánban.
Japánban és már hazánkban is lekvárt, italt és fagylaltot is készítenek belőle. Látványos termései miatt díszbokornak ültetjük. Ehető gyümölcse sok C- és sok B-vitamint, valamint antioxidánst (antociánt) tartalmaz.


FEKETE BERKENYE
Nagyon szép gyógy- és dísznövény. Májusban jelennek meg a hófehér virágai. Őszi lombszíne pirosas. Termése lilásfekete, sötétbordó hússal augusztusban. Nagy mennyiségben tartalmaz természetes színezőket, antioxidánsokat, vitaminokat: C, P, A, B2, folsavat és sok egészséges anyagot, mint a vas és a jód. Gyümölcsét fel lehet használni különböző módon, készíthetünk: gyümölcslét, teát, lekvárt, bort belőlük. Íze a fekete ribizlire emlékeztet.
Fogyasztása és termesztése egyre elterjedtebb hazánkban A kedvelői szinte csodálatos dolgokat írnak róla a 
csökkenti a cukorbetegség tüneteit és a magas vérnyomást, antioxidáns hatása több mint kétszerese az összes többi gyümölcsnél és ezzel rákmegelőző szerepe van. Viszonylag kevés munkával sokat lehet termelni belőle. Keveset kell permetezni, bírja a hideget, ha a bokron marad, akkor sem megy tönkre hónapokig, legfeljebb a madarak eszik meg.


Köszönjük, hogy nálunk vásárol! Ne feledje Június 10.-ig él ajándékunk 5% kedvezmény legközelebbi növény vásárlásánál. Kedvezményét  tovább is ajándékozhatja, ha más virágot szerető embernek szeretne örömet okozni!

Üdvözlettel

Urbányi Eszter

Budaörsi Kertészet 

06 20 546 3006, 06 70 41990 13

budaorsikerteszet@gmail.com
2040 Budaörs, Károly király út 145. TESCO mellett, Diegó előttNyitva tartásunk: vagy tovább igény szerint egyeztetésre
Hétfő-péntek: 8-18 
Szombat: 8-16 
Vasárnap: 8-14
     Ajándék 5%   


növény vásárlásánál

június 10-ig!
Kertben a játszótér    

Egyedi megrendelést felveszünk!
hinta-állvány iránya, hinták db száma, zsindelyezés, mászófal, kötélhágcsó helye, egyedi szín, csúszda szín választható zöld, sárga, piros, kék.

Tervezzünk együtt!
Számos kész variáció kertészetünkben megtekinthető.
Ha van kérdése, keressen minket bátran, válaszolunk kérdéseire!
budaorsikerteszet@gmail.com
06 20 546 3006
06 70 419 9013
Levelünk összes  kerti képe a kertészetünkbe készült.
Amennyiben levelünk az ön részére nem hasznos, írjon nekünk milyen kertészeti téma érdekelné. Ha nem szeretne több tanácsot, kérjük, küldjön egy lemondó tárgyú levelet  budaorsikerteszet@gmail.com címünkre. Elnézést, ha zavartuk. levelünkkel.