Copy

Hoestsiroop met folcodine: stopzetting verkoopOnderzoek heeft vastgesteld dat geneesmiddelen op basis van folcodine uiterst ernstige allergische reacties kunnen uitlokken. Het betreft hoestsiroop tegen de droge hoest, die in België zonder voorschrift beschikbaar is onder de merknaam Pholco-Méréprine. De verkoop wordt stopgezet en patiënten worden gevraagd hun eventueel actieve behandeling stop te zetten.  

De allergische reactie in kwestie kan tot uiting komen wanneer de persoon die folcodine-houdende medicatie nam onder narcose gebracht wordt. Het onderzoek toont ook aan dat het gevaar schuilt in de lange termijn van een mogelijke allergie: tot één jaar na inname van de medicatie kan de allergische reactie zich manifesteren tijdens een algemene verdoving (anesthesie). Dat is uitzonderlijk lang. Het komt zelden voor dat mensen zó lang op voorhand weten dat ze onder narcose geopereerd zullen worden – om over spoedingrepen nog maar te zwijgen. De verkoop van deze hoestsiroop wordt dus gestopt. 

Er bestaan gelukkig verschillende alternatieven voor folcodine-houdende hoestsiroop, die gebruikt kunnen worden voor het behandelen van droge hoest. Deze kunnen hier geraadpleegd worden. Je kan en mag ook steeds contact opnemen met de apotheek voor raad en duiding.  Lees in uw favoriete browser »
 
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Recent Articles:

Griepvaccinatie: behoor je tot de risicogroepen?
De zorgvolmacht
Hoe lig of zit jij na het innemen van je medicatie?
Geweldloos communiceren
Taurine in energiedrankjes: niet onschadelijk
U heeft in het verleden contact gehad met Apotheek Proosterbos of u heeft zich aangemeld via de website. Als je deze niet meer wilt ontvangen e-mails kunt u zich afmelden via de daarvoor bestemde link.

Uitshrijven uit onze maillist
Ons adres:
Apotheek Proosterbos
Maasmechelen
Pastoriestraat 9 3630
Maasmechelen 3630
Belgium

Voeg ons toe aan je adresboek
Copyright © 2022 Apotheek Proosterbos, All rights reserved.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Apotheek Proosterbos · Maasmechelen · Pastoriestraat 9 3630 · Maasmechelen 3630 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp