Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
2020 VISION
20/20 Vision staat voor helder en scherp zien wat op 20 feet afstand is. Heb je 20/100 vision, dan zie je een object pas helder als je op 20 feet afstand bent, wat anderen op 100 feet afstand al scherp zien. Voor ons als trendwatchers geldt het dus eigenlijk andersom: wij hebben 00/20 vision. Wij zien immers nu al wat anderen pas gaan zien als het veel dichterbij is. Een voorproefje hiervan in deze nieuwsbrief!
Gespot
1. Samsung's Ballie • De rollende robotassistent die functioneert als je persoonlijke assistent.
2. Mojo Vision • AR contactlenzen die je ogen superpower geven. Met behulp van een display ter grootte van een zandkorrel om afbeeldingen op het netvlies te projecteren voor mensen met slecht zicht. 
3. Toyota • 'Woven City' is een 175 hectare groot plan voor een slimme stad op waterstof.
4. Impossible Foods • Vegtarisch vlees met een dikke knipoog en met de specifieke smaak van de diverse dieren die we gewend waren te eten.
5. Macrofuels • Brandstof uit zeewier: makkelijk te hernieuwen en het hele jaar door verse oogst.
6.Toren van ijs • nieuwe vorm van bouwen in koude gebieden gemaakt door studenten van de TU Eindhoven en Summa College in Noord-China.
7. Teheran Eye • Farshad Mehdi Zadeh Design transformeerde een bestaande betonconstructie naar een winkelcentrum dat over 9 verdiepingen functioneert als een verticaal stratenstelsel met winkeltjes.
8.  Honda • Augmented driving: swipe om van rijbaan te veranderen #ces2020.
TRENDWORK
We hebben een nieuwe interactieve trendpresentatie om het belang en de werking van trends over te brengen. Gekoppeld aan een trendtour en verwerksessie, of alleen aan een workshop, is het een goede manier om mensen met uiteenlopende trendkennis en trendervaring een gezamenlijke taal te geven. En hun waarnemingen in hetzelfde trendtheoretische kader te plaatsen. Een beter trendbegrip en een nieuwe manier van kijken als resultaat, met teambuilding als dankbaar neveneffect.
Belangstelling? Kijk op onze website voor een nadere omschrijving.
One Day training
Op 8 februari vindt de One Day Trendtraining weer plaats! In een training van 1 dag laten we je kennis maken met de trendtheorie. En breng je hem meteen in de praktijk in downtown Amsterdam. Iets voor jou?Je leert trends beter te begrijpen, krijgt les van de trendwatchers van rozenbrood en hebt een leuke dag. En misschien is het wel de opmaat naar meer trendwerk! Meer informatie vind je hier.
In Company Trendtraining • SintLucas
Dit jaar starten wij met het trainen van de tweede groep van SintLucas, de creatieve vakopleiding die zichzelf positioneert als het portaal van de creatieve industrie. Het is dus heel belangrijk voor hen om aan de voorkant te zitten van nieuwe ontwikkelingen. Met onze training krijgen de medewerkers een kader voor de signaleringen op hun vakgebied. En leren ze om hun signaleringen door te trekken naar de toekomst van de opleiding en van de jongeren die de opleiding volgen. Mooi werk creatief onderwijs!
Archeologie van de toekomst 2 & 3
In een drieluik van workshops gaan we in onze Module Plus aan de slag met de geschiedenis van de toekomst.
Op 7 februari 
‘mappen’ we in de workshop 'retracing trends' een grote trend in zijn ontwikkeling. Hoe is hij ontstaan? Wie waren de voorvechters? Wat waren de symbolen? En hoe en waarom heeft de trend zich ontwikkeld tot de trend zoals wij die nu kennen?
Op 20 maart kijken we naar oude toekomstverbeeldingen in prenten in de workshop 'Old future'. Wat vertellen ze ons over nu? En wat vertellen ze over de verwachtingen van de toekomst in het tijdperk waarin ze gemaakt werden? En hoe verhoudt zich dat?
De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden en staan open voor (oud)cursisten van de Trendacademy en voor andere trendprofessionals. Inschrijving tot uiterlijk een week voor de workshopdatum in verband met de startopdracht die gemaakt moet worden.
Meer informatie.
Trots op: Melanie van Polen
In 2016 startte Melanie van Polen met de Trendacademy waar zij de liefde voor het trendwatchen heeft ontdekt. Nog tijdens de opleiding heeft ze haar trendbureau Meet the Future opgezet, waarmee ze organisaties helpt bij het zien én inzetten van toekomstkansen. Met haar specialisatie op gebied van duurzaamheid en technologie geeft zij o.a. trendpresentaties. Maar als je organisaties helpt bij het relevant blijven, moet je dat zelf ook doen. Daarom introduceert ze in dit nieuwe jaar trendwebinars. Geen marketingtruc waar je achteraf nog niks weet, maar een webinar gelijkwaardig aan een trendpresentatie. Waar je vanaf je eigen locatie op een interactieve manier over verschillende onderwerpen je kunt laten bijpraten. Meer informatie
Trendstudio voor jou
Wil je werken, vergaderen of trainen in onze Trendstudio? Wij werken ook op locatie bij onze klanten, op eventlocaties en zijn natuurlijk ook op stap om trends te spotten. Op die dagen staat onze ruimte leeg en is hij beschikbaar voor jouw meeting of training.
Voor wie de ruimte niet kent: het is een oase van rust en stilte in de bruisende Warmoesstraat op loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam.
Hier krijg je een impressie.

Doe je iets wat aansluit op onze werkzaamheden als trendwatchers en trendtrainers en wat we eventueel ook in ons netwerk kunnen uitzetten, dan rekenen we een vriendtarief voor de huur van de ruimte.
Indeling, voorzieningen en prijzen vind je hier.
Tips
- Mystery Mind camp is een 'innovation and creativity pop-up bringing Amsterdam a mind blowing experience' • 24 jan 17-10.30 uur
- Skalar, audiovisuele bewegende kunstinstallatie van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray die je staand, liggend of dansend kunt ervaren. Life performances in de weekenden, Westergasfabriek Amsterdam • 17 jan - 26 jan
- Paradisolezingen 'De circulaire kosmos': acht topwetenschappers belichten verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel • 2 feb -14 juni
- AI More than human: internationale expositie over kunstmatige intelligentie. Forum, Groningen tot 11 mei. Ga op eigen gelegenheid of op 19 maart met andere toekomstprofessionals van de Dutch Future Society!
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen

             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Postbus 241 · Bergen, NH 1860 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp