Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
VIRAL
Deze nieuwsbrief stond al in de steigers, maar met een virus dat zich snel verspreidt over de wereld -en de angst ervoor nog sneller- was hij elke dag achterhaald. Duidelijk is dat het virus een enorme impact heeft op ons leven. Het leven nu maar ook de toekomst is niet meer dezelfde. De economie zal tijd nodig hebben om bij te komen. Tegelijkertijd worden in deze crisistijd in hoog tempo nieuwe dingen ontwikkeld of al bestaande ideeën versneld geïmplementeerd. We leven steeds meer online vanuit ons huis. En blijken daar niet alleen te kunnen wonen, maar ook werken, sporten en socializen gaan digitaal. Draaien we dat straks weer terug?
Zoals gewoonlijk staan designers en andere creatieven in de voorhoede om hierover na te denken in woord en beeld. In deze nieuwsbrief dus andere vormen van 'viraal': corona design, corona merch, what-to-do-in-corona-tijden enz.
Verder natuurlijk  informatie over wat wij aan het doen zijn; een nieuwe 'trots op' een oud cursist en tips om interessante dingen meemaken! Gewoon vanaf je bank natuurlijk. #stayhome #staysafe.
Gespot
1. How to survive a deadly global virus • Max Siedentopf liet in zijn werk zien hoe creatief je kunt zijn in het maken van mondmaskers, geïnspireerd op wat hij op social media zag. Dat viel niet bij iedereen goed. Wij vinden dat eens flink lachen ook helpt. Tegelijkertijd is het een heel sterk beeld om de hysterie rondom het onderwerp duidelijk te maken.
2. Doesn't Come Out • Duyi Han bracht met dit project een eerbetoon aan het medisch personeel dat dagelijks hun leven riskeren om mensen in nood te helpen. De kapel staat in de provincie Hubei, de plaats waar de epidemie ontstond.
3. Aō Air • Atmos presenteerde tijdens CES 2020 een gezichtsmasker dat door ventilatoren, luchtfilters en druksensoren de lucht reinigt die je inademt. Te combineren met een waarschuwingsapp over de luchtkwaliteit.
4. Sun Dayong • Op vleermuisvorm geïnspireerd beschermingsschild van Sun Dayong.
De UV draden in het scherm zorgen voor de benodigde energie om de binnenruimte te steriliseren.
5. Redbubble • Natuurlijk is niet al het design geënt op het virus even smaakvol. Sommige platforms zoals Etsy weren ‘corona merch’ actief. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om duidelijk te maken dat je geen handen wilt schudden of wilt kussen.
6. UVD robots Met ultraviolet licht kan de Deense robot virussen en bacteriën autonoom desinfecteren en doden. Filmpje
7. Frank Chou • De lamp van Frank Chou steriliseert in 60 seconden de voorwerpen die je erin legt. Zodat je telefoon en je sleutel virusvrij zijn.
8. Oura • Startup Oura test wearables naar de mogelijkheid om COVID-19-symptomen
te detecteren. Met het dragen van de Oura Ring worden gegevens verzameld om patronen te identificeren die het ontstaan, de voortgang en het herstel in toekomstige gevallen van COVID-19 kunnen voorspellen.
9. Materialise • De 3D-geprinte handsfree deuropener van Materialise elimineert direct contact met deurklink. De beschrijving is gratis te downloaden om meteen aan de slag
te gaan.
TrendConnection
TrendConnection is een nieuwe appgroep voor (oud)cursisten. Doel is een groep waar je verbinding vindt met andere trendverstaanders. Waar je inspiratie opdoet voor trendevents en ook iemand vindt die er samen naar toe wil gaan. Waar je je hulpvraag kunt stellen voor trendklussen, of dat nu gaat om expertkennis of vaardigheden. Je kunt er je eigen openbare trendactiviteiten delen en leuke trendbanen vinden.
De app groep is bedoeld als 'send only'. Reageren doe je in een persoonlijk bericht naar de zender tenzij je reactie voor iedereen van belang is. Dus ben je oud-cursist en heb je je nog niet aangemeld? Stuur een mailtje naar office@rozenbrood.nl onder vermelding van 'TrendConnection' en je huidige telefoonnummer. 
#getinspired
One Day training
Op zaterdag 13 juni vindt de One Day Trendtraining weer plaats! In een training
van 1 dag laten we je kennis maken met de trendtheorie. En breng je hem meteen in de praktijk in downtown Amsterdam. Iets voor jou?Je leert trends beter te begrijpen, krijgt les van de trendwatchers van Rozenbrood en hebt een leuke dag. En misschien is het wel de opmaat naar meer trendwerk! Besluit je je in te schrijven voor de module M1 die in september start, dan krijg je daar een forse korting op. Meer informatie vind je hier.
Corona - the sequel
Op het moment dat het virus onder controle is, zijn de na-effecten bepaald niet voorbij. Natuurlijk zijn toekomstprofessionals, filosofen en ontwerpers daar nu mee bezig: hoe ziet de wereld eruit post-corona? Duiken we in een jarenlange economische recessie? Hebben we het licht gezien en gaan we globalisering aan banden leggen? Blijven we online leven? Of gaan we juist opnieuw de waarde zien van offline? Hieronder een aantal links naar interessante artikelen:
- Coronavirus offers "a blank page for a new beginning" Li Edelkoort
- "Humanity needs to make a choice. Will we travel down the route of disunity, or will we adopt the path of global solidarity?" Yuval Noah Harari
- Which trends looked years away from the mainstream (and so were easy to ignore), but now feel primed to become totally normal in a matter of months, if not weeks? Trendwatching.com
- I think we should be very grateful for the virus because it might be the reason we survive as a species" Li Edelkoort
- World vs Virus, a World Economic Forum Podcast

- "We believe it is negligent to continue with short term siloed thinking about our systems and instead propose that a Futurist Mindset is needed to imagine the future from a clean sheet of possibility versus reverting back to a failing system with extra band-aids" World Future Society 
Module 1
Lees je onze nieuwsbrief al een tijdje en ben je nu toe aan zelf met trends gaan werken? In september starten we opnieuw met een module M1. De inschrijving is open. In deze module behandelen we de trendtheorie en beginnen met die in te trainen. Daarnaast ligt de nadruk op waarnemen en beeldcommunicatie. Je leest hier meer over wat je kunt verwachten. 
Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Graag willen we namelijk weten wie je bent en wat je doelstelling is met het volgen van de Trendacademy. Dan kunnen we je zo goed mogelijk begeleiden!
Trots op: Julia Brants
Julia Brants is grafisch ontwerper. Ze volgde in 2016/2018 twee modules op de Trendacademy. Ze werd geen trendwatcher maar gebruikte de kennis en inzichten die ze opdeed voor het starten van een nieuw bedrijf. En voor het maken van nieuw vrij werk.
Ze vertelt: "Terugkijkend op de Trendacademy kan ik nu zeggen dat het mijn blik verruimd heeft. Ik leerde lezen en kijken op een manier die voor mij totaal nieuw was. Geïnspireerd door de opdracht in module M1 om je eigen signaleringen vast te leggen, ging ik weer autonoom werk maken.
Onlangs heb ik het merk 'GIVE A POM’ opgericht. Ik was op Kreta en viel daar voor de kleurrijke folkore pantoffels. Ook een jongere social media collega Denise kwam hiermee thuis. Daarna zag ik bij Lidewij dat folkore weer terug zou komen. Ook las ik in het NRC dat mensen in deze tijd extra behoefte hebben aan 'binnen in huis een veilige warme plek creëren'. Zo ontstond GIVE A POM, samen met mijn collega. De pantoffels worden handgemaakt in een klein atelier in Griekenland. Onze webshop is open vanaf november. We hebben een vliegende start hebben gemaakt. De eerste week belde Hutspot en nu liggen onze pantoffels in vijf winkels; deze maand staan we in het vakblad Schoenvisie, de Flow en Libelle. Tijdens ShowUP waren we een van de StartUps en te zien op de trendpresentatie van Jan de Trendman!
Trendsparring • module M4
Na het volgen van module M1 tot en met M3 heb je alles in huis om met trends te werken. Alleen moet je waarschijnlijk nog meer ervaring opdoen in het werken met trends. Voor mensen die opnieuw in de flow en structuur van een module een marktwaardige trendpresentatie willen maken, bieden we daarom een module M4 aan.
Opnieuw thematische bijeenkomsten met op de groep afgestemde extra thema's. Ideaal om met deskundige begeleiding en extra input van de andere deelnemers aan een opdracht te werken! In september starten we weer een M4. Maak een afspraak voor een intake als je belangstelling hebt om deel te nemen.
Wil je wel begeleiding maar op een ander moment en liever 1 op 1? Daarvoor bieden we trendsparring aan: jij bepaalt het doel en het pad en wanneer je onze expertise daarbij nodig hebt. Iets voor jou? Laat van je horen!
Tips
- Je beelddenken en beeldtaal verder ontwikkelen? Oude afleveringen van Foam magazine zijn na aanmelding 30 dagen gratis toegankelijk!
- Was je van plan naar de Salone te gaan? En heb je nu een gat in je agenda? Volg dan de virtuele Milanese design Week in die periode via Dezeen.
- Voorlopig thuis aan het werk? Time to read! Vijf boeken die context bieden over virussen, pandemieen en de emoties die ermee gepaard gaan, geadviseerd door het World Economic Forum.
- Pakhuis de Zwijger is natuurlijk ook gesloten. Maar dat betekent dat je eindelijk tijd hebt om hun dossiers door te spitten en de podcasts te beluisteren! En eindelijk kun je al die afleveringen van Tegenlicht zien waar je niet aan toe bent gekomen.
- Wanna get creative? Leer tekenen. Of ga de #30daycreativeartchallenge aan!
- Bingewatch-tip • Dezeen verzamelde de mooiste documentaires op het gebied van  architectuur en design.
- Gratis online talks van The School of life onder andere over 'kalm blijven', 'radicaal anders leven' en 'vrolijk pessimisme'.
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen

             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Postbus 241 · Bergen, NH 1860 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp