Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Awakenings
Awakenings, je kent het begrip misschien van de film gebaseerd op het boek van de Amerikaanse neuroloog Oliver Sacks. Robin Williams speelt Malcolm Sayer. Deze dokter past een nieuw medicijn toe op patiënten die al jaren in een katatonische toestand leven na het doorleven van een epidemie van slaapziekte. Het medicijn brengt hen weer tot leven, al is het van tijdelijke duur. Je kunt het begrip ook kennen van de legendarische festivals die sinds 1997 plaatsvinden in Amsterdam. Beide associaties vonden we toepasselijk als titel voor deze nieuwsbrief. Want we ontwaken weer! En we gaan er ten volle van genieten. Maar in wat voor wereld komen we terecht? In deze nieuwsbrief geven we je glimpen van die nieuwe wereld. En informeren we je natuurlijk ook over wat wij voor jullie op de agenda hebben staan!
Gespot
1. Al wakker geworden maar steeds meer moeite met slapen? Je bent niet de enige. Slaap lijkt voor steeds meer mensen moeilijk te worden. Ontwerper Hamza Shaikh ontwikkelde dan ook een concept voor een slaapinstituut in London. Het zou een levend lab moeten worden waar slaap bestudeerd wordt. En de resultaten meteen gebruikt worden om de gasten beter te laten slapen.
2. Wake up and smell the sulphur? Not anymore! Daan Roosegaarde ontwikkelde een duurzaam alternatief voor vuurwerk: een enorme wolk van 'sparks'. Te beleven in Bilbao van 1 t/m 3 juni.
3. Eigenlijk was het niet zo verkeerd om een 'local life' te hebben. UNstudio past dat nu als stedenbouwkundig principe toe op de herontwikkeling van een industrieterrein in Seoul tot een '20 minute neighbourhood'. Wonen, werken, sporten, shoppen, leisure alles op 10 minuten lopen!
4. Dat buitenruimte belangrijk is, daar zijn we ons tijdens de lockdowns heel bewust van geworden. Als je nu een eigen tuin wilt aanleggen, kun je dat op een nieuwe manier doen: met de pollinator pathmaker ontwerp je samen met een algoritme je tuin zoals bijen, vlinders en andere bestuivers hem graag zouden zien.
5. Ben je toe aan verse prikkels en nieuwe contacten? De Kunsthal organiseert een kunstkoppel-middag op 15 februari. Gekoppeld aan een onbekende van een andere generatie bekijk je samen de Alexander Calder expositie. Wat ziet de ander?
6. We hebben meer ruimte nodig in de stad, maar waar laten we in hemelsnaam als die micro-mobiliteit-fietsen? In Amsterdam ruimen ze in elk geval de IJoever achter het station lekker op: de fietsen verdwijnen in een ondergrondse parkeergarage ontworpen door VenhoevenCS.
7. Nog op Clubhouse? Dat is zooooo 2021. De toekomst is aan fictie-podcasts in 8D, aldus Spotify. Zij ontwikkelen verhalen om naar te luisteren als je Netflix al uit hebt.
8. Reiskriebels maar last van vlieg- en prikschaamte? De App in the Air is een gepersionaliseerde travel assistent die al je reisdata verzamelt. Daarnaast plant de app een boom voor elke boeking die je doet. Als je ook de corona-qrcode upload, doneren zij een vaccinatie aan een land met een lage vaccinatiegraad.
9. Sociale isolatie was voor veel mensen zwaar in coronatijd. In de Greenflag parken in Norfolk willen ze sociaal contact weer stimuleren door middel van 'happy to chat' bankjes.
Trendacademy Module Plus 2022 & 2023
In Module Plus bieden we extra activiteiten aan die helpen om je vaardigheden te vergroten, je trendkennis te verdiepen en je netwerk uit te breiden. De activiteiten zijn bedoeld voor (oud)cursisten van de Trendacademy. Een aantal staat ook open voor andere trendprofessionals.

Archeologie van de toekomst is een drieluik waarin we op verschillende manieren teruggraven in de geschiedenis om daar meer te leren over het heden en verleden. De workshops zijn los te boeken. Ingangseisen: module 1 afgerond of aantoonbare ervaring in het werken met trends.
30 september • 2 december 2022 • 20 januari 2023  Meer informatie

Dutch Design Week Recap. DDW 2022 staat natuurlijk allang in je agenda. Je gaat er weer een hoop informatie ophalen! Maar het blijft onmogelijk om alles te zien. In de recap-sessie leggen we de  signaleringen van alle deelnemers bij elkaar. Zo kun je ook zien wat je niet gezien hebt. Gezamenlijk analyseren we de informatie op thema's en ontwikkelingslijnen. Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.
25 november 2022  Meer informatie

So you wanna be a trendwatcher
Bootcamp van twee dagdelen waarin we met je aan de slag gaan als je van trendwatchen echt je beroep wilt maken. We helpen je je positie en koers te bepalen!
20 januari • 24 februari 2023  Meer informatie
Trendacademy M1, 2 en 3 in 2022 & 2023
Hieronder vind je de startdata van ons reguliere programma Lekker lang vooruit zodat jij er rekening mee kunt houden in je planning. Click op de links voor meer informatie.
Module 1: 9 september 2022; 13 januari 2023
Module 2: 8 april 2022; 13 januari 2023
Module 3: 8 april 2022; 9 september 2022
Inschrijving of een intake plannen? Mail office@rozenbrood.nl
Trendacademy M4 2023
We hebben net een module 4 afgerond en starten een nieuwe in het voorjaar van 2023. We vermelden hem hier alvast omdat we hem maar 1 keer per 2 of 3 jaar geven. Module 4 is een maatwerk module waarin jij bepaalt welke kennis of vaardigheden je wilt uitdiepen of verfijnen en naar welk eindproduct je wilt toewerken. In de flow en structuur van een groep in een module en natuurlijk met onze coaching. Hieronder zie je welke onderwerpen zoal aan bod kwamen in de afgelopen m4.
Start 3 maart 2023
Nieuw: Trendacademy Module 5 2022
In deze korte module van 4 bijeenkomsten leren we je de basics van scenariotheorie. En leren we je hoe jij dat voor een echte opdrachtgever in de praktijk kunt brengen. Ingangseisen: module 2 afgerond of aantoonbare ervaring in het werken met trends.
Startdatum 20 mei 2022.  Meer informatie vind je hier.
Andere trainingen: Future Proof & One Day
Wil je met je team een training op maat? Dat kan! Meer informatie over onze Incompany Futureproof-trainingen vind je hier.

Wil je gewoon eens kennis maken met trendwatching tijdens een fundag? Je kunt individueel deelnemen aan onze One Day trainingen. Deze zijn ook voor groepen te boeken. Prijs en datum op aanvraag. Kijk hier voor meer informatie.
Trots op Monica Kiezebrink
“Trendwatching is voor mij vooral een inspirerende manier van kijken, breed en met een open blik.”
Monica Kiezebrink is communicatiestrateeg en plaatsvervangend directeur bij A&O fonds Gemeenten. De organisatie ondersteunt gemeenten om vitaal en wendbaar te zijn. Juist voor gemeenten, de overheid die het dichtste bij de inwoner staat, is aansluiten bij de ontwikkelingen in de veranderende samenleving een grote uitdaging. Daarbij is een open, brede blik op wat mensen bezighoudt en belangrijk vinden cruciaal. In Monica’s werk bij onder andere NGO’s en in de cultuursector is vooruitkijken altijd een belangrijk element geweest om nieuwe mogelijkheden te zien en er op in te spelen. Dat was ook de aanleiding om in 2013/14 de Trendacademy te gaan volgen. In 2014 was ze mede-organisator van La Futura, het jaarlijkse internationale congres van toekomstverkenners, dat dat jaar in Amsterdam gehouden werd. Hoewel trends geen hoofdrol spelen in haar werk heeft de opleiding haar erg geïnspireerd. De methodieken van trendwatching helpen om breed te kijken en ontwikkelingen op allerlei gebied te signaleren, te onderzoeken en te ordenen. Ze wil de toepassing van toekomstverkenning graag in haar huidige rol richting gemeenten stimuleren. Daarom besloot ze recent om Module 4 te volgen en deed ze trendonderzoek naar de toekomst van burgerschap.

Wil je de vorige afleveringen uit deze rubriek nog eens nalezen? We hebben ze verzameld op onze website. Omdat we trots zijn en omdat het geheel zo'n prachtige staalkaart is van hoe je met trends kunt werken.
Tips:
- Schurend Paradijs, een expositie over het utopische ideaal van een maakbare wereld vanuit de visie van 12 hedendaagse kunstenaars. Kunsthal Kade/ Elleboogkerk t/m 3 juli
- Deep in Vogue, celebrating ballroom culture met foto's, video's en fashion wordt de New Yorkse ballroom culture van de jaren '80 getoond aan de hand van de ballroom houses. Safe spaces waar anders zijn gevierd wordt in plaats van verguisd.
Kunsthal Rotterdam t/m 13 maart
- Heb je niet genoeg aan wakker worden in het heden? Maak dan alvast een reisje naar de toekomst met Next Nature Future Travels in het Evoluon in Eindhoven. Tijdreizen is het nieuwe vliegen!
- 20 jaar VPRO Tegenlicht werd geanalyseerd door kunstmatige intelligentie en verbeeld in een multimediale installatie van Richard Vijgen in het Nieuwe Instituut. Bezoekers kunnen spelen met dit archief van de toekomst en de toekomst zo ook weer beïnvloeden. 20 februari t/m 26 juni
- De kunstbiënnale in Venetië gaat dit jaar over wat het betekent om mens te zijn. Hoe zich dat ontwikkelt en wat voor verantwoordelijkheden dat met zich meebrengt. En hoe zou de aarde eruit zien zonder ons? Kunstenaars uit heel de wereld geven hierop in hun eigen medium antwoord. 23 april t/m 27 november
Copyright © 2022 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.

https://picturingthefuture.com/

office@rozenbrood.nl

* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


         
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Warmoesstraat 155 · Amsterdam, NH 1012 JC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp