Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Education
We don't need no education... or do we? Feit is dat door
COVID-19 ook onderwijs in een andere versnelling geschoten is. De digitalisering van het onderwijs, waarvan voorheen gezegd werd dat het niet mogelijk was, bleek wel te kunnen. Of het wenselijk is, is een andere vraag. Voor praktijkvakken waarin behalve vakkennis ook ervaring wordt overgebracht, is het moeilijk. Maar de gemiddelde havo/vwo leerling ziet ondertussen het nut van zich uit bed verplaatsen om naar een leslocatie te gaan niet meer zitten. Welke kant gaat dan het op met onderwijs? Dit is een veel te groot onderwerp voor een nieuwsbrief natuurlijk. We hebben er onderzoek naar gedaan en daar trendpresentaties over gemaakt. Maar een aantal van de nieuwste trendsignaleringen vind je in deze nieuwsbrief. En natuurlijk ons eigen onderwijsnieuws!
Gespot
1. Ons onderwijs is ontworpen voor een tijdperk en maatschappelijke structuur die niet meer bestaan, geloven de founders van Education Reimagined. Gezamenlijk zetten ze stappen om in de VS 'learner based education' de norm te maken.
2. Bijles van ASML medewerkers! Gaat het niet goed met je cijfers dan kun je als middelbare schoolleerling in aanmerking komen voor bijles van een medewerker van de grote chipmaker.
3. Leren hoe je sociaal moet innoveren? Dat kan gratis in een online cursus waarin je zelf je eigen pad bepaalt. Dus niet een vooraf opgesteld digitaal pad lopen maar kriskras door de stof heen en overslaand wat je al weet. Powered door het Erasmus+ programma van de Europese Unie.

4. Cijfers belangrijk? Natuurlijk, maar niet alleen maar! Op de Capital School in Washington maakt Social and Emotional Learning deel uit van het programma en krijgen kinderen ook een cijfer voor hun voortgang hierin.
5. About a worker is het mode-initiatief van Kim Hou & Paul Boulenger gebaseerd op het Design Academy eindwerk van Kim. Zij trainen textielarbeiders om als designers na te denken over hun visie op de textielindustrie en die om te zetten in een kledinglijn.
6. In Denemarken realiseert architectenburo Henning Larsen het eerste basisschoolgebouw met ecolabel. De school is niet alleen duurzaam qua materiaal, energie en inbedding in het landschap, maar ook door de rol die zij in de gemeenschap gaat spelen.
7. De Hanze International Business School in Groningen start met een MBA die niet alleen gericht is op 'profit' maar ook 'purpose'. In de MBA Purpose Economy staan interculturele diversiteit, ethiek en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties centraal.
8. Coding is een belangrijke skill voor de toekomst om meer grip te hebben op technologie. Je kunt daarom maar beter vroeg beginnen. Maar niet met schermen, aldus startup Mochi, die kinderen vanaf 3 jaar leert hoe te coden door ze met normaal speelgoed te laten spelen.
9. Studeren is niet alleen in Nederland maar ook in Zuid-Oost Azië heel duur. Startup Erudifi helpt jongeren hun studie te financieren door contracten met opleidingen te sluiten en hen technologisch te ondersteunen. Zo zijn de studiekosten lager en hoeven de studenten minder te lenen.
Trendtraining Brandloyalty
In de afgelopen maanden trainden we de productmanagers van Brandloyalty. Dit is het bedrijf achter loyalty producten, denk aan de spaaracties van de supermarkten. De producten die Brandloyalty ontwikkelt moeten natuurlijk 'on trend' zijn, anders gaat de consument niet méér besteden om ervoor te sparen. Gezien de omvang van het bedrijf en het wereldwijde klantenportfolio doen ze dit ontzettend goed. Maar ze wilden nog meer de vinger aan de pols van de tijdgeest houden. En nog beter aan hun opdrachtgevers kunnen uitleggen waarom een bepaald concept gaat aanslaan. Dus mochten wij de driedaagse training TrendDiscovery geven. We leerden hen trendbegrip en trendkennis aan. Ook werkte we met de productmanagers met onze trendmatrix: een inventarisatie en concepting model. Is dit ook iets voor jouw team? Neem contact met ons op via office@rozenbrood.nl
DFStafette
A
ls Rozenbrood zijn wij natuurlijk lid van de Dutch Future Society (DFS), de 'brancheorganisatie' van mensen die zich professioneel met de toekomst bezig houden. Omdat dit een jong vakgebied is en er veel verschillende benaderingswijzen in gehanteerd worden, kunnen we veel van elkaar leren. Om beter te weten wie wat doet en dat ook kenbaar te maken aan de wereld stellen de leden zich een voor een voor in de DFStafette. Nu het onze beurt is, hebben wij ons profiel gegoten in een mooi visueel jasje, zoals onze klanten van ons gewend zijn. Je kunt onze aflevering hier vinden. Benieuwd naar de eerdere afleveringen? Die vind je hier.
Trendacademy: september is go!
In september starten we weer in real life met de Trendacademy! Om te leren hoe je de dingen die je aanvoelt kunt onderbouwen met trendkennis. Of andersom: om je je expertkennis te leren extrapoleren naar de toekomst. En we helpen je de toekomst in beeld te brengen.
We starten een module 1 en 2. Ben jij erbij?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek via office@rozenbrood.nl.

Let op: werk je in de creatieve sector? Dan is het mogelijk een deel van de kosten van de Trendacademy vergoed te krijgen! Kijk hiervoor op Werktuig PPO.
Nieuwe locatie Trendacademy
De lessen van de Trendacademy vinden vanaf september plaats bij Room2Learn aan de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam. Deze fijne locatie biedt ons de nabijheid van de binnenstad en tegelijkertijd de rust van er net even buiten. In de grote hoge Red Room kunnen we met onze groepsgrootte goed uit de voeten, desnoods ook nog met 1,5 meter afstand. De locatie is goed te bereiken met OV en de auto. En ze hebben lekkere koffie! Zien we je daar?
Voor meer impressies van de locatie en informatie over de bereikbaarheid, kijk op onze website.
Trots op Rehsma Ghisaidoobe
Reshma werkt als adviseur corporate strategie en duurzaamheid bij Dunea, producent van natuurlijk, goed drinkwater en natuurbeheerder. Traditioneel gezien is goed drinkwater een vanzelfsprekendheid in Nederland. De bedrijfsvoering is dan ook in grote mate georganiseerd rondom voorspelbaarheid. Toch werd duidelijk dat er behoefte was aan iemand die een voorstelling maakt van trends en ontwikkelingen; hoe dit verband met elkaar houdt en wat dit betekent voor het bedrijf en sectorbreed. Daarom ging Reshma de Trendacademy volgen om trends aan de hand van beeld te visualiseren en mensen de omgeving als het ware te laten beleven. Met een frisse blik brengt Reshma sindsdien de ontwikkelingen van buiten naar binnen. Inmiddels heeft Dunea een nieuwe koers die veel meer gericht is op de omgeving waarin zij opereert. “Het gaat niet meer alleen om wat we doen, het gaat steeds meer om wat we betekenen, voor mens en maatschappij. In een tijd die snel verandert, worden we als organisatie ondernemender, wendbaarder en verbreden we onze diensten". Reshma heeft gezorgd voor een structuur waarin Dunea permanent met trends werkt. Zo wordt er gezamenlijk met mensen uit verschillende hoeken van het bedrijf in sessies betekenis gegeven en actie geformuleerd op de verschillende ontwikkelingen. Ook met stakeholders in de regio of in de sector bespreken we trendsignalen en de impact. "Het is heel inspirerend om een organisatie op deze manier de toekomst in te begeleiden".
TrendConnection • Koffie zoom juli
Wat hebben we genoten van het programma het afgelopen jaar dat we samen met (oud)cursisten uitvoerden om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. De driewekelijkse koffiezooms waren iets om naar uit te kijken. Als afsluiter van dit seizoen willen we jullie echter graag weer een keer in real life ontmoeten!
Vrijdag 2 juli 14.00 - 16.00 uur • Republiek Store Amsterdam
Tjarda Wessels
vertelt over het concept van zijn winkel. Fotograaf David van Dartel geeft een toelichting op zijn expositie This time tomorrow over 'de nieuwe mannelijkheid'. En natuurlijk is er volop gelegenheid om bij te praten.
Voor deze bijeenkomst is vooraanmelding verplicht. Stuur een mail voor 1 juli naar office@rozenbrood.nl als je er bij bent!
Tips:
• Niks Summer of Love! Summer of learning bij de Summerschool Utrecht, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit, de Hogeschool en de Hogeschool voor de kunsten. Eindelijk die master doen? Of gewoon een cursus creative writing? Zowel on- als offline lessen.
• Ook de Universiteit van Amsterdam heeft een fijn zomerprogramma. Bootcamp Ethnography and design anyone? Circular city? Building brands and influencing behaviour?
• Zorgen dat andere mensen iets leren en jij ondertussen in de festivalmood & - modus? Neem deel aan Innofest's zomerpark, een living lab voor duurzame projecten in festivalvorm in Limburg.
• Leren van wetenschappers terwijl je iets goed doet voor de aarde? Ga op vakantie met Earthwatch! Jij doet veldwerk ergens op de wereld zij aan zij met wetenschappers die jou vertellen over hun werk. Orkagedrag beschrijven op IJsland, bij vriendelijke flora planten in het regenwoud van Costa Rica, biodiversiteit in kaart brengen in de Pyreneeën enz.
Copyright © 2021 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.

https://picturingthefuture.com/

office@rozenbrood.nl

* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


         
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Warmoesstraat 155 · Amsterdam, NH 1012JC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp