Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Tussentijd
Net als iedereen hadden we gehoopt dat met de vakantie en het verstrijken van het zomerseizoen ook corona zou verdwijnen. Maar op dit moment is alles nog onzeker. We leven 'in de tussentijd'. De tijd tussen de periode dat het virus rondwaart en het tijdstip dat het onder controle zal zijn. In de tussentijd kun je bepaalde beslissingen niet nemen en moet je andere beslissingen nemen, ook vervelende. Je kunt in de wachtstand gaan tot het over is. Maar in de tussentijd is er ook ruimte om dingen anders te doen. En er is ruimte voor nieuwe initiatieven. Of ze tijdelijk zijn of richting gaan geven aan het nieuwe normaal is onduidelijk. In elk geval helpen ze mede bepalen hoe de samenleving er de komende jaren uit gaat zien. In deze nieuwsbrief vind je tussentijdse initiatieven, besluiten en evenementen.
Gespot
1. Whakatane in Nieuw Zeeland heeft een online shopping mall ontwikkeld. Bezoekers kunnen met hetzelfde mandje winkelen bij alle aangesloten winkels. De winkels maken gebruik van het platform en hoeven niet zelf een website te onderhouden. Lokaal shopgemak, inkomsten en social distancing dus! Een blijvertje na corona denken wij.
2. Whatch Sem
is een horloge dat d.m.v. eigen beeld en stemgeluid ondersteuning biedt aan dementerende ouderen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
3. Studio Ayaskan maakte een klok die het zand harkt en weer glad strijkt op een manier die doet denken aan Japanse Zentuinen. De klok benadrukt de flow en de relativiteit van het concept tijd.
4. Arben Vllasaliui 3D motiondesign. Je dagelijkse dosis 'satisfying' motiongraphics.
5. Variations of time Nendo creërt een andere beleving van tijd door deze onconventionele zandlopers.
6
. Droom je anders in coronatijd? Kunsttherapeut Sylvie MCGowan verzamelt dromen en geeft deze weer op haar website om patronen te vinden in onze collectieve psyche in coronatijd.
7. Notes from the silence Gucci komt voortaan slechts twee keer per jaar met nieuwe collecties stelt creative director Alessandro Michele. Zijn ideeën over hoe de modewereld 'buiten adem raakte' en wat hij leerde in de coronatijd zijn na te lezen in achttien statements uit de periode van 29 maart tot 16 mei.
8. Muru Music Health presenteert in september AI Music Brain: een ai-vorm die muzieklijsten op maat samen stelt voor mensen met dementie om hen te helpen hun cognitieve functies op peil te houden.
9. Omdat feestjes nog steeds niet mogen heeft Roblox Party Place gecreëerd: virtuele ruimtes waar je met maximaal 50 mensen kunt samenkomen om iets te vieren, van verjaardagsfeestje tot kantoorborrel. Virtual games spelen er een grote rol.
Inspiratie & leren in de tussentijd
Wij houden ons in deze tussentijd bezig met opdrachten op het gebied van de toekomst van toerisme, de geestelijke gezondheidszorg, breintechnologie en trendtraningen. Interessante onderwerpen waarin ook corona steeds weer een gamechanger blijkt te zijn. Wil je voor jouw bedrijf ook een trendvisie op maat? Of samen met je team leren hoe je trends signaleert en toepasbaar maakt op jullie werkveld? Of liever een persoonlijk traject? Neem dan contact op voor een gesprek ter verkenning wat we voor jou / jullie kunnen betekenen!
Trendacademy update
Dit najaar start er geen module van de Trendacademy. Uit een enquete onder (aankomende) cursisten is gebleken dat de voorkeur uit gaat naar offline les. Maar ook dat niet iedereen zich dat nu kan veroorloven of alle werkgevers het nu toestaan om trainingen buiten de deur te volgen. Wij hebben dus besloten om pas op de plaats te maken en starten in januari 2021 fris met een module 1 en module 2. Let op: de data voor deze modules zijn gewijzigd! De lijst met belangstellenden is al groot! Wil je zeker zijn van een plek, plan dan nu alvast een intake via office@rozenbrood.nl en doorloop onze inschrijvingsprocedure.
Adieu Trendstudio
Na vier geweldige jaren in onze Trendstudio in de Warmoesstraat in Amsterdam nemen wij nu afscheid van deze ruimte. Veel van wat de ruimte zo aantrekkelijk maakte – in de drukke binnenstad, goed bereikbaar met OV via Amsterdam CS en kleinschalig – vormt in het 'COVID-19 tijdperk' juist een nadeel. Met onze gebruikelijke groepsgrootte is 1,5 m afstand houden niet te realiseren. Met pijn in ons hart nemen we per 1 oktober afscheid van onze stille oase. We zijn druk bezig nieuwe ruimtes te verkennen waarin we de huidige afstandbehoeftes en bereikbaarheid per auto beter kunnen realiseren.
Zoom bijeenkomsten
Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief zetten we ook in het nieuwe seizoen de zoomsessies voort. In de tweewekelijkse koffiezooms in de periode maart-juni bespraken we met (oud)cursisten uit het alumni netwerk TrendConnection wat er gebeurde in de wereld. Net als op de Trendacademy werkten de diverse expertises, zienswijzen en ervaring van de deelnemers goed om een interessant groter beeld op te leveren. Inmiddels hebben we er al eentje over de toekomst van toerisme achter de rug. Verder staan gepland:
14 september 15.00 - 16.00 uur • Cecile Cremer | Wandering the future
TOEKOMSTONDERZOEK Waardenvol of waardenloos?
Hoe definieer je dit naar de opdrachtgever?

23 september 10.00 - 11.00 uur • Jeanneke Scholtens | Buro Zorro
TRENDS & CASHFLOW
Hoe onderneem je op de golven van de tijdgeest, waar pieken en dalen schering en inslag zijn, maar je eigen cashflow een steady wave moet zijn?

07 oktober Monica Veeger 10.00 - 11.00 uur • Coinsight | Fontys International Lifestyle studies
BOEKPRESENTATIE Ontwerpen voor zorg & welzijn.
Over ontwerpgerichte methoden die organisaties helpen toekomstgericht werken te implementeren.

28 oktober Tjarda Wessels 10.00 - 11.00 uur
TRENDPRESENTATIE  Van geohumanisme naar transhumanism.

De zoomsessies staan open voor (oud)cursisten die zijn aangemeld bij de TrendConnection appgroep. Hierin worden de zoomlinks gedeeld. Vooraanmelden voor de sessies is niet nodig.
Trots op Sicco Maathuis
In 2017 en 2018 volgde Sicco Maathuis M1, M2 en M3. Zo werd zijn passie en plezier voor trendonderzoek bevestigd en steviger onderlegd. Hieruit is zijn trendonderzoekbureau Brightling ontstaan. Gericht op trendonderzoek, blogs, presentaties, lezingen & workshops met veelal een technologische inslag. Hiermee rekt Maathuis graag de denkspier op. Hij reikt zijn publiek een puntenwolk aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen om ze op eigen manier te verbinden voor het eigen bedrijf en /of omgeving. Als mensen het wensen om gechallenged, gecoached en begeleid te worden, kan hij ook begeleiden om de eerste stappen hierin te zetten.
Momenteel is hij bezig met een nieuwe lezing te ontwikkelen, ook weer met een technologische inslag en denkspieroprekkend. "Het is tijd om te stoppen met verzamelen en te starten met creëren. *zucht* ;-) " sicco@brightling.eu en de website
Stad in beweging
Op 6 oktober organiseren wij samen met Hatrabbits, een Rotterdams buro gespecialiseerd in zakelijke creativiteit en innovatie, een online sessie met als thema 'Stad in beweging'. In de sessie geven zowel Rozenbrood als Hatrabbits een korte keynote, waarin creativiteit in het bedenken van oplossingen voor mobiliteit op de korte en langere termijn centraal staat. De sessie is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met beleid voor de stedelijke openbare ruimte. De sessie is de eerste in een reeks gezamenlijke initiatieven onder het motto 'moving forward': hoe komen we vooruit in de tussentijd? Een ticket koop je hier.
Tips
Het Smakenrad | het grootste reuzenrad van Nederland als restaurant op de Pettelaarse Schans in ‘s - Hertogenbosch. Verlengd tot en met 13 september.
LaFutura Global Conference 2020 Copenhagen 16 & 17 september. De conferentie op 16 september is digitaal te volgen.
• En welke kant gaat het op met voedsel? 'Creative chef' Japser Udink ten Cate neemt de leden van de Dutch Future Society op 17 september mee de toekomst in aan de hand van een foodexperience. Dus wel met de toekomst bezig en nog geen lid? Snel actie ondernemen! Een ticket boek je hier.
GLUE Amsterdam connected by design | Een driedaagse designroute van en voor de Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere collega's.18 tot en met 20 september.
 
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.


Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Postbus 241 · Bergen, NH 1860 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp