Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Creative energy
Wat zouden we zijn zonder creativiteit? Robots waarschijnlijk. Creativiteit is dan ook het meest voor de hand liggende antwoord op de vraag wat ons van hen onderscheidt. Creativiteit is onontbeerlijk. Om deze rare tijden door te komen is het fijn om dingen te kunnen bedenken en te maken. Tegelijkertijd hebben we creativiteit ook broodnodig om de wereld-met-virus verder vorm te geven. In deze nieuwsbrief draait dus alles om creativiteit als inspiratie voor die van jou!
Gespot
1. iThongo zitmeubelencollectie van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andile Dyalvane geïnspireerd op belangrijke woorden in de Xhosa-taal.
2. 24/7/365 kleien in Brkln Clay NYC voor beginners en gevorderden. Voor feestjes, lessen, events en artists in residence.
3. Ocean sole maakt nieuwe producten uit oude teenslippers in Kenya. Hierdoor vermindert de afvalberg, hebben 100 mensen werk en kun je iets bijzonders in huis hebben.
4. Imagined for uncertain times is een virtuele galerie waar 11 ontwerpers uit 9 landen hun werk laten zien nu alle andere plekken dicht zijn. In hun werk geven ze antwoord op de vraag wat creativiteit hen brengt in deze onzekere tijden.
5. Algemene Beschouwingen is een platform dat is ontstaan naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en zich richt op het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Kijk en lach!
6. Mooi project van Agnes Hansella in Indonesië waar ze samen met lokale ambachtslieden het 'kleed' 'mountain, ocean, sunset' knoopte. Macramé als manier om een cultureel verhaal te vertellen in een techniek die niet uit die cultuur voorkomt.
7. De innovatie-investeringsindex analyseert de hoeveelheid overheidssteun aan het bedrijfsleven in 's werelds machtigste economieën en welke invloed het heeft op de in het land goedgekeurde octrooien. Welke landen zijn het meest innovatief?
8. Ontwerper Yeon Jin Yeong liet zijn creativiteit los op de overproductie van het Zuid-Koreaanse modemerk Shirter. Dat resulteerde in unieke stoelen waarin de elementen van de jassen nog goed terug te zien zijn.
9. Junya Ishigami ontwierp een semi-overdekt plein voor het Kanagawa Instititute voor technologie in Japan. De witte binnenruimte laat deels de elementen binnen. Het is een wit canvas dat open is voor alle gebruik.
Make it (work)
Een drietal creatieve vakscholen vroeg ons op hun kennisdeeldag een trendpresentatie te geven over de toekomst van het ambacht. Wat gebeurt er in het denken over ambacht? Welke rol neemt het ambacht in? En welke vernieuwingen zijn er op materiaalgebied die hierop van invloed zijn? Dit alles heeft natuurlijk ook gevolgen voor de vorm van het aangeboden onderwijs. Daar schetsten we dan ook vergezichten voor. Mooi project! Je leest er hier meer over. 
Heb je belangstelling voor deze of een andere online trendpresentatie? Neem contact met ons op via office@rozenbrood.nl
(Re)create MBG 2
In oktober 2020 gaven we een online trendpresentatie voor (culturele) ondernemers in de stad Middelburg. Doel was om gezamenlijk een op trends gebaseerde visie op toerisme te ontwikkelen. Op 1 maart werkten we online samen met alweer een enthousiaste groep deelnemers om de ontwikkelde visie door te vertalen naar concepten. De zoombijeenkomst van een dagdeel met afwisselend presentaties en breakoutsessies, leverde mooie resultaten op. Heel leuk en bevredigend om te doen! Houd die stad in de gaten!
Het onderzoek naar toerisme dat deel uitmaakt van dit traject is natuurlijk ook door te vertalen naar andere partijen. Wil je er meer over lezen kan dat hier. Ben je geïnteresseerd neem contact met ons op via office@rozenbrood.nl
Trendacademy update
Opnieuw moesten wij onze plannen voor het starten van de Trendacademy uitstellen. Op 2 april staat er een Module 2 gepland. In samenspraak met de deelnemers kijken we wat er offline kan en wat er online moet.
De overige modules staan on hold tot het najaar. Dan staan er een module 1 en 3 in de planning. Kun je niet zo lang wachten? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met je voor een persoonlijk traject op maat!
TC • Zoom bijeenkomsten
Op de rol voor dit voorjaar in de TrendConnection zoom bijeenkomsten:
Vrijdag 19 maart 10.00 - 11.00 uur • Christophe Kempkes - Partner shiftN - Creating Clarity through Complexity |  Nieuwe uitdagingen voor toekomstverkenners. Over de rol die je in neemt in het speelveld van betekenis en verandering.
Vrijdag 16 april 10.00 - 11.00 uur • Koffiezoom

Een ouderwets rondje 'wat is je opgevallen?' in deze bijeenkomst. Om zo weer nieuwe inzichten te krijgen en je netwerk uit te breiden.

De zoomsessies staan open voor (oud)cursisten die zijn aangemeld bij de TrendConnection appgroep. Hierin worden de zoomlinks gedeeld. Vooraanmelden voor de sessies is niet nodig. Lees meer over TrendConnection.
Trots op Rochelle Blokland
Rochelle was onze eerste (en enige) stagaire. Al tijdens haar studie Trendwatching en Concept Creation in Lifestyle aan de Fontys Academy for Creative Industries had ze haar passie gevonden: het onderzoeken van trends op gebied van schoonheid. Haar specialisatie: de schoonheidsbeleving van Afro Nederlandse vrouwen.
In haar stage bij ons leerde ze om haar kennis te vervatten in een trendverhaal dat geënt was op haar doelgroep: de schoonheidsindustrie. Doel was om de industrie meer divers en inclusief te maken.
Haar afstudeeronderzoek bracht haar naar Seoul in 2020. Daar onderzocht ze het Koreaanse schoonheidsideaal en de schoonheidsbeleving van Koreaanse studenten.  Wat haar het meest verraste, was hoeveel tijd en moeite die Koreaanse beauty industrie besteedt aan de innovatie van huidverzorgingsproducten.   
Nu zit ze opnieuw in Korea en werkt ze voor Iconology Korea, een lokale cultural consulting en image curation agency. Ze doen er onderzoek naar lokale mode, lifestyle, jeugd en beautytrends. Ze hoopt er nog meer te leren over de Koreaanse cultuur en Koreaanse schoonheid. Als beauty liefhebber blijft ze natuurlijk ook haar eigen onderzoek voortzetten.
Tips
Forward Festival München 2021 - 12/13 maart | online event met sprekers en interactieve workshops. Thema: Welke invloed heeft de digitalisering op onze samenleving en op creativiteit?
•  BASK IT! is het thema dit jaar van Crafts Council Nederland: de techniek van het mandenvlechten. In hun BASK IT Talks  leer je alles over de geschiedenis en de toekomst van dit ambacht. 11 maart is de eerste uit de serie van vier.
Opera forward festival 2021 van 18 t/m 21 maart. Online opera, woordkunstenaars, talks, oude en eigentijdse muziek. Thema: ‘Where do we go from here?’
• Iets doen met je eigen creativiteit? Op platform Domestika kun je van alles online leren: van fotograferen voor instagram tot botanisch illustreren; van digitaal schilderen tot portretten borduren.
Jimzoo is een gym voor je brein! Je kunt er dagelijks een creatieve workout doen om je creatieve spieren te trainen.
• Kleien saai? Think again. In het boek New wave clay vind je de nieuwe generatie ontwerpers, ambachtslieden en kunstenaars die zich met klei bezig houden. Ze maken spannende crossovers met andere vakgebieden en bedenken nieuwe toepassingen. En als je dan zin krijgt om je handen vies te maken, kun je online basislessen volgen bij Brkln Clay.
• Een expo over muziek in een museum online beleven. Dat noemen wij wel creatief! The Rolling Stones - Unzipped tot en met 18 april in het Groninger Museum.
• De geheimen van hoog creatieve mensen worden onthuld in dit boek met theorie, technieken en oefeningen om jou betere ideeën te laten krijgen.
 
Copyright © 2021 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.

https://picturingthefuture.com/

office@rozenbrood.nl

* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


         
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Warmoesstraat 155 · Amsterdam, NH 1012JC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp