Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Future fall
Sommige trendwatchers voorspellen het einde van de wereld zoals we die kennen. Wij kunnen daar een eind in mee. Dat is niet iets negatiefs want we zien hoe designers druk bezig zijn met een andere aanpak. Het opnieuw gebruiken van materialen en het gebruiken van nieuwe materialen vormt een belangrijke bouwsteen in het zorgvuldig omgaan met onze planeet. Deze nieuwsbrief gaat dus niet over hoe we vallen, maar over hoe de herfst als seizoen van afbraak inspiratie kan bieden voor opbouw. 
Behalve voorbeelden hiervan biedt deze nieuwsbrief ook een overzicht van hoe we ook de rest van het jaar de toekomst verbeelden. Voor onze opdrachtgevers en cursisten. Voor een aantal activiteiten hebben we open inschrijvingen. Nog niet genoeg toekomst deze herfst? Kijk onderaan de mail voor inspirerende evenementen.
1. Studio Tjeerd Veenhoven • stoel van palmleer.
2. Alice Genbergkoffieleer.
3. Fernando LaposseTOTOMOXTLE nieuw materiaal gemaakt van het schutblad van oorspronkelijke maissoorten in Mexico.
4. Malai • biocomposiet materiaal gemaakt door bacteriële cellulose te laten groeien op het afval van kokosnoten.
5. Violaine Buet • zeewier als materiaal voor decoratie, design en mode Department of Seaweed.
6. Kathryn Larsen • zeewierpanelen geïnspireerd op een traditioneel Viking zeewierdak.

7. Martijn Straatman‘Manureality’ is een plaatmateriaal gemaakt van paardenmest met vergelijkbare eigenschappen als spaanplaat of MDF.
8. Gaurav MK Wali • ‘Cheer Project’ dennennaalden ontwikkeld tot een 100% biologisch  afbreekbaar composietmateriaal.
9. Chip[s] Board Rowan Minkley, Robert Nicoll en Greg Cooper gebruiken aardappelschillen, koffiedik, ananasschillen en eikenschaafsel in nieuwe composietmaterialen.
Hacking the cultural system / M+
Welke rol speelt cultuur in het interpreteren van global consumer trends? Hoe kun je je daar meer bewust van worden? En actief door verschillende culturele lenzen kijken om er je voordeel mee te doen in je werk? Cultural insights specialist Marleen Spijkman geeft dit najaar een 3-daage training op dit gebied in onze module plus. Deze module staat open voor internationaal georiënteerde professionals werkzaam in trends, marketing, communicatie en branding, met een goed begrip van het werken met trends. Ook staat de module open voor (opkomende) internationaal georiënteerde trend-beoefenaars die ten minste de module M1 van Rozenbrood Trendacademy hebben afgesloten. Meer weten?
Trendtour Rotterdam
In de vorige nieuwsbrief kon je lezen hoe we voor een opdrachtgever een trendtour in Rotterdam ontwikkelden. Deze bieden wij nu ook aan voor andere bedrijven en groepen. De trendtour wordt voorafgegaan door een trendpresentatie die een beeld geeft van hoe waarden veranderen door de tijd heen. In de trendtour gaan de deelnemers op zoek naar die waarden en de waardeveranderingen in de 'urban jungle' van Rotterdam om deze vervolgens in een visuele presentatie van hun ervaringen met elkaar te delen.
Presentatie en tour nemen een dagdeel in beslag. Ze zijn zowel geschikt als teambuilding als voor het leggen van een basis voor een breder trendbegrip. Belangstelling? Benader ons voor de mogelijkheden! office@rozenbrood.nl
Trots op: Tessa Petrusa
Niet iedereen doe de trendacademy gedaan heeft, wordt trendwatcher. Oud-cursist Tessa Petrusa gebruikt haar trendkennis en -ervaring zowel in lesgeven als in het ontwerpen van innovatieve materialen. Graag daarom de schijnwerper op deze dame! 

Tessa Petrusa is begonnen met de Trendacademy op aanraden van een van haar docenten bij Academie Vogue. Na het afronden van de Trendacademy kreeg ze een baan als trenddocent bij Fontys Hogescholen. Tijdens haar werk heeft ze een master Industriële Vormgeving afgerond. Sinds kort heeft ze haar eigen studio, waar ze zich bezighoudt met het creëren van 4d prints. Ze heeft de ambitie een toekomst met zachte robotica te realiseren. Haar werk was al te zien op de Dutch Design Week 2018, Material District en Interzum Keulen. In november is haar werk te zien op de Subcontractor Fair in Zweden bij de stand van Haute Innovation. www.tessapetrusa.com
Module 1 • start september
Op 6 september start de Rozenbrood Trendacademy met een Module M1.
De bijeenkomsten zijn op vrijdagmorgen van 09:30 tot 13:00 uur in onze Trendstudio aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Is de laatste plek voor jou?
De eerstvolgende instapmogelijkheid is januari 2020. Meer weten? Neem contact op voor een (vrijblijvende) telefonische intake via office@rozenbrood.nl 
Een overzicht van de startdata vind je hier.
One Day training
Heb je wel belangstelling voor de Trendacademy maar weet je nog niet zeker of het wat voor je is? Of kun je op dit moment geen tijd steken in Module 1?
We bieden op 9 november weer de One Day Pressure Cooker training aan. In 1 dag behandelen we de trendtheorie en ga je die met de andere deelnemers in praktijk brengen.
We maken gebruik van de 'wisdom of the crowd' en onze unieke locatie in de bruisende Amsterdamse Warmoesstraat om je snel als een trendwatcher naar de wereld te leren kijken. Je legt een basis voor het werken met trends.


En smaakt de One Day naar meer? Dan bieden we je een fijne korting aan op de modules die je in een keer boekt op de Trendacademy binnen een jaar na het volgen van deze training. Meer informatie vind je hier.
Tips
Fall events
- Betweterfestival een avondvullend indoor festival waar je als bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur 4 oktober
- Dutch Design Week 19 - 27 oktober
- Brave New world Festival Conference on how future technology will impact
human life 4 & 5 november
- Thierry Mugler Couturisseme Spectaculaire overzichtstentoonstelling van deze visionaire couturier 13 okt - 8 maart 2020 Kunsthal Rotterdam
- Daan Roosegaarde in het Groninger Museum. Een 800 m2 levend lab waar je mag spelen met wat er te zien is! Tot 12 januari 2020
Copyright © 2019 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen

             


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Warmoesstraat 155 · Amsterdam, NH 1012JC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp