Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Interior elevation
Middenin de tweede golf wordt duidelijk dat we echt nog een hele tijd last gaan hebben van covid19. De samenleving piept, knarst en polariseert en ondertussen worden de dagen donkerder. Daar waar we in de eerste golf massaal gingen klussen in en om onze huizen, stellen we voor dat we in de tweede golf werken aan ons innerlijk: hoe kunnen we leren van deze situatie? Hoe kunnen we de tijd die nu vrijkomt gebruiken om onszelf te ontwikkelen? In deze nieuwsbrief vind je hiervoor de nodige inspiratie, naast natuurlijk nieuws over onze werkzaamheden.
Gespot
1. Beach Bubble Het Seaside Finolhu hotel op de Malediven introduceert een nieuw soort kamer voor mensen die bang zijn voor het coronavirus.
2.
Capsule stoel Kateryna Sokolova ontwierp voor PALAU een stoel als schuilplaats voorheen misschien voor in de kantoorlobby, nu gewoon voor in je interieur.
3. Luxury escapism is een spa waar geen schoonheidsbehandeling te krijgen is. ASMR, soundscapes en virtual reality moeten je 'mental welness' bieden in een 'art & technology spa experience'. 
4. Ayama
is een technologische steen die je helpt je ademhaling te reguleren en zo je stress te verminderen.
5. Delos DARWIN is een Home Wellness Intelligence Network dat een gezonde thuisomgeving optimaliseert door lucht-, licht- en waterkwaliteit binnenshuis te meten en te verbeteren. 
6. Sharaan is het nieuwste project van 'startchitect' Jean Nouvel. Een mooi voorbeeld van omdenken: in plaats van een spraakmakend hotelgebouw te ontwerpen, creert hij een hotel in een grot in de AlUla-woestijn van Saoedi-Arabië. 
7. STOIC Dan Vinson & David Hunt. Ook thuis is zittend werken natuurlijk het nieuwe roken. Stoic is een 'gym for your feet' die simuleert dat je op blote voeten buiten loopt. De beweging bouwt kracht, mobiliteit, flexibiliteit en bewegingsbereik op. 
8. 20 second soap Lush maakte een zeepje dat na 30 seconden niet meer schuimt. Zo weet je vanzelf dat je lang genoeg je handen hebt gewassen.

9. FORME Life Yves Behar & Trent Ward. Form life is een spiegel die met een druk op de knop verandert in een alles-in-één gymnastiekportaal. De gepersonaliseerde programma's bevatten activiteiten van intervaltraining en kickboksen tot barre, yoga en geleide meditatie.
(RE)CREATE MBG
Tijdens de eerste coronagolf stelden opdrachtgevers trendpresentaties uit. Zo werd ook onze opdracht om bij te dragen aan het ontwikkelen van een visie op toerisme in Middelburg over de zomer heen getild. En opnieuw uitgesteld. Tot de gemeente in oktober een dapper besluit nam: we doen de sessie online. Dapper, omdat het een interactieve sessie moest zijn, waarbij stakeholders actief bijdragen aan de visievorming. Niet een hele makkelijke opgave! Samen met creative agency Twain ontwikkelden we een interactieve sessie van 3 uur. Om de kwaliteit van de beeld, geluid en internetverbinding te waarborgen, zonden we uit vanuit een studio in Hilversum. Dat werd een hele fijne sessie, die nog het meest deed denken aan een interactieve televisie-uitzending. Resultaat was een geïnspireerde publiek, boordevol ideeën om de toekomstvisie verder vorm te geven.
Wij zijn blij met dit resultaat. En deze vorm gaan we vaker toepassen natuurlijk!
Ook belangstelling voor een online trendpresentatie al dan niet met werksessie? Neem contact met ons op via office@rozenbrood.nl
Trendacademy update
Dit najaar is er geen module van de Trendacademy gestart. Want natuurlijk voorzagen we dat de pandemie nog wel even zou huishouden. Nu we ondertussen de nodige positieve ervaringen opgedaan hebben met online presenteren en trainen, gaan we kijken hoe we de modules van de Trendacademy die in januari 2021 starten coronaproof kunnen vormgeven. Waarschijnlijk wordt dit een combinatie van on- en offline bijeenkomsten. In onze laatste nieuwsbrief van dit jaar zetten we ons plan hiervoor nader uiteen!
De toekomst van de geestelijke gezondheidszorg
Door covid19 ontstaat er meer dan voorheen een druk op de organisaties voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland. De zorgvraag was toch al hoog omdat lang niet iedereen mee kan in dit snelle tijdperk waarin je vooral moet kunnen opkomen voor je eigen ikje. Door het isolement, veranderende structuren en bijbehorende angsten en stress die covid19 met zich meebrengt, komen er meer mensen dichter bij de rand. Toen de GGZ Oost Brabant ons dan ook inhuurde om in een interactieve trendtraining de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg met hen te verkennen, zetten we daar graag onze tanden in. Het is een mooi en belangrijk vakgebied waar technologie en mensenwerk hand in hand moeten gaan in de toekomst. We hadden een coronaproof 1,5 meter sessie bij Meeters in Uden. Een fijne locatie waar ook nog mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans wordt geboden zich te ontwikkelen in werk. Gretige deelnemers, goede discussies en nieuwe inzichten, alles in 1 dagdeel. Opdrachtgever blij en wij ook! 
TC • Zoom bijeenkomsten
Wij gaan gewoon door met onze zoom bijeenkomsten voor het TrendConnection netwerk. We wisselen sprekers uit het netwerk af met sprekers van buitenaf en meer informerende sessies met meer interactieve sessie. In de planning staan:
11 november 10.00 - 11.00 uur • Tjarda Wessels
Trendpresentatie: Van geohumanisme naar transhumanism.

18 november 15.30 - 16.30 uur • Renske Mennen | Trend Agency Move
Renske vertelt over haar zoektocht naar de juiste positionering in het trendwatchveld.
26 november 10.00 - 11.00 uur • Maurice van Rooijen | Jonge geesten
Boekpresentatie Generatiekompas

De zoomsessies staan open voor (oud)cursisten die zijn aangemeld bij de TrendConnection appgroep. Hierin worden de zoomlinks gedeeld. Vooraanmelden voor de sessies is niet nodig.
Trots op Sandra Mathijssen
Socioloog en marktonderzoeker Sandra Mathijssen vond verdieping en verrijking tijdens het volgen van de Trendacademy modules. Nog voor het afronden van module 3 in 2017 ging ze aan de slag als trendonderzoeker bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB). Een nieuwe functie waarin ze het trendonderzoek zelf mocht opstarten en vormgeven. Ze brengt bij SBB trends en ontwikkelingen in kaart van de diverse branches waarin MBO studenten terecht komen, om bij te dragen aan een goede aansluiting van het beroepsonderwijs op het bedrijfsleven. Voor 500 beroepsopleidingen een uitdagende klus! Inmiddels signaleert en analyseert ze met haar trendteam niet alleen trends en ontwikkelingen, maar leggen ze ook meer de focus op het toepassen van de trendinzichten. Zo gebruiken collega’s de inzichten voor het vernieuwen van de vereisten waar een opleiding aan moet voldoen en worden ze regelmatig gevraagd om het zelf ontworpen SBB trendspel te faciliteren met groepen docenten. Met dit spel kan de impact van trends op de invulling van opleidingen concreet worden gemaakt. Ook is gestart met een ROC om de mogelijkheden te verkennen om op basis van de gesignaleerde ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te komen tot nieuwe opleidingen die toekomstbestendig zijn. 
SBB Trendrapportages s.mathijssen@s-bb.nl
Tips
Supermens door Peter Joosten. De laatste ontwikkelingen op het gebied van mensverbetering, persoonlijke verhalen over het gebruik van de nieuwste technologieën en een diepgaande uitwerking van de toekomst van de mens. 
Labor of love door Li Edelkoort & Philip Fimanno. Hoe verantwoord, duurzaam en vooral mooi design kan bijdragen aan een betere toekomst.
Generatiekompas Maurice van Rooijen: 4 generaties op de werkvloer, hoe doe je dat?
The world is round Jo Caudron: wat als alle 'perfect storms' samen een metastorm vormen? Strategie voor een hoopvolle toekomst in het managementboek van 2020.
• De DAE Graduationshow gemist? Op de DAE website kun je alle projecten bekijken.
De boeken zijn natuurlijk allemaal online te bestellen. Maar help je ook je lokale boekhandel te overleven? #supportyourlocals
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.

https://picturingthefuture.com/
office@rozenbrood.nl

* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Warmoesstraat 155 · Amsterdam, NH 1012JC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp