Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
Bring it on
Na een kwartaal waarin we weer  mooie opdrachten hebben afgerond, hebben we zin in de zomer! Daarom vind je in deze nieuwsbrief een aantal zonnige innovaties, events en leestips. We hebben ook zin in de tweede helft. Aannemend dat jullie dat ook hebben, geven we een overzicht van ons Trendacademy programma dit najaar. Have a great one!
1. Regenboog Frakta tas van Ikea Limited edition voor de VS ter ondersteuning van de LGBT+ community.
2. Culdesac creërde dit zonnige en instagrammable interieur voor sneakermerk Pewter. Dus als je in Valencia bent, ga even kijken!
3. China is van plan om 's werelds  eerste zonne-energiecentrale in de ruimte te bouwen. In 2050 moet het gereed zijn.
4. Moet je doorwerken deze zomer maar wil je wel graag buiten zijn? Zorg dat je werkgever een 'solar table' neerzet!
5. De zon als waterzuiveraar: Door middel van een door de zon geactiveerd chemisch proces kunnen Chinese wetenschappers water snel vrijwel bacterievrij maken 
6. Dat zonnepanelen niet alleen voor rijke mensen zijn, wil Grouphug bewijzen met hun project 'Solar Cat' in NYC. Want zonnepanelen zijn ook lowcost en fun.
7/8. IKEA heeft in samenwerking met Little sun kleine zonnepanelen ontwikkeld die kunnen worden bevestigd en aangesloten op ramen, geschikt voor het opladen van documenten en lampen. De eerste producten worden in 2021 op alle IKEA-markten uitgebracht. FILMPJE

9. Nog niet voor deze vakantie want hij wordt pas op de Wereldtentoonstelling van 2020 in Dubai gepresenteerd, maar alvast om naar uit te kijken: De Tesla Camper! Elektrisch natuurlijk en met zonnepanelen.
The cultural blindspot
Open kunnen waarnemen is belangrijk als je werkt met trends. Cultural insights specialist Marleen Spijkman geeft in het kader van onze Module + op 21 juni een interactieve workshop om te laten ervaren op welke manier cultuur impact heeft op trends. Wil je weten of en welke culturele blinde vlek jij hebt?
Meer informatie en aanmelden via de website
Repeat after me • FCMBO
Op 21 juni geven wij onze trendpresentatie 'Repeat after me' voor de Federatie van Christelijke MBO's Nederland. Als altijd bezig met zingevingsvragen en het in contact blijven met hun studenten, vroegen ze ons hun inspiratiedag te verzorgen.
De trendpresentatie geeft een beeld van hoe waarden veranderen door de tijd heen.
Of beter: de waarden blijven gelijk maar hun invulling kan hemelsbreed verschillen. Gewapend met dit inzicht gaan de 50 deelnemers na de presentatie op zoek naar waarde-uitingen in tien verschillende wijken van Rotterdam. In de verwerkingssessie aan het einde van de dag brengen we hun ervaringen en inzichten weer samen. Het belooft een waarden-volle dag te worden!
Netwerkbijeenkomst met Gaby van Gestel
Op 28 juni spreekt op onze netwerkbijeenkomst oud- cursist van de Trendacademy Gaby van Gestel. Zij toont de presentatie die ze gemaakt heeft over haar signaleringen op de Salone di Mobile in Milaan. Daarnaast vertelt ze hoe ze haar trendpraktijk aan het opbouwen is. En zo te zien gaat ze als een speer! Vanzelfsprekend is er ook tijd om bij te praten met oude bekenden en kennis te maken met nieuwe mensen. De bijeenkomst is toegankelijk voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals. Meld je aan door een mail te sturen naar office@rozenbrood.nl. Meer informatie vind je hier.
Module 1 • start september
Op 6 september start de Rozenbrood Trendacademy met een module M1. De bijeenkomsten zijn op vrijdagmorgen van 09:30 tot 13:00 uur in onze Trendstudio aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Wil jij de toekomst leren onderzoeken en in beeld brengen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!
Een (telefonisch) intakegesprek om jouw verwachtingen en (leer)doelen te inventariseren maakt deel uit van de inschrijvingsprocedure. Is er geen match tussen het programma en jouw ambities, dan zeggen we dat eerlijk. Mail voor het afspreken van een intake naar office@rozenbrood.nl 
De eerstvolgende instapmogelijkheid is in januari 2020.
One Day training
Heb je wel belangstelling voor de Trendacademy maar weet je nog niet zeker of het wat voor je is? Of kun je op dit moment geen tijd steken in module 1? We bieden op 9 november weer de One Day Pressure Cooker training aan. In 1 dag behandelen we de trendtheorie en ga je die met de andere deelnemers in praktijk brengen. We maken gebruik van de wisdom of the crowd en onze unieke locatie in de bruisende Amsterdamse Warmoesstraat om je snel als een trendwatcher naar de wereld te leren kijken. Iets voor jou? Meer informatie vind je hier.
Tips
Eindexamenexposities 2019
AMFI: 6 juli, Amsterdam
Akademie Vogue: zondag 16 juni, Amsterdam
Artemis Academie: 15 juni en 22 juni, Amsterdam
Artez Finals, juni-juli, Arnhem, Enschede, Zwolle
Clusius College: dinsdag 25 juni, Hoorn
De Ateliers:  t/m 10 juni, Amsterdam
Design Academy Eindhoven: 19 t/m 27 oktober, Eindhoven
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: 27 – 30 juni, Utrecht
Hout- en Meubileringscollege Rotterdam: 9 en 10 juli; Amsterdam: 8 t/m 10 juli 
Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten:  5 t/m 11 juli, Den Haag
Maastricht Academy of Fine Arts and Design: 5 t/m 7 juli, Maastricht
Minerva Academie: 22 t/m 27 juni, Groningen
Nederlandse Filmacademie: 2 t/m 6 juli Keep an Eye Filmacademie Festival
Perk Interieuropleidingen: 7 juli, Eindhoven
Rietveld academie: 3 t/m 7 juli, Amsterdam
Sint Joost: 6 t/m 10 juli, Breda en 's Hertogenbosch
Sint Lucas Boxtel: 14 t/m 21 juni, Eindhoven: 29 juni t/m 3 juli
Summa College: festival for creative crafts, 20 juni, Eindhoven
Willem de Kooning Academie: 11 t/m 14 juli, Rotterdam
Copyright © 2019 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen

             


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Postbus 241 · Bergen, NH 1860 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp