Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
LET'S GET FYGITAL
In de intro van onze vorige nieuwsbrief vroegen we ons af of we het online leven nog terug kunnen draaien als de wereld weer een beetje gaat lijken op hoe hij voor de uitbraak van het coronavirus was. Ondertussen zien we steeds meer vormen waarin online en offline met elkaar gecombineerd worden. Het fysieke fuseert met het digitale: 'fysical' en 'digital' maken samen fygital.
In de rubriek 'gespot' vind je daarvan een aantal voorbeelden. Ook in ons eigen nieuws komt het terug. Want op onze Trendacademy zullen we de lessen ook anders moeten aanpakken dan voorheen. Verder een primeur: trots presenteren we het eerste trendrapport van TrendConnection. Hierover lees je meer in de rubriek 'trots op'.
En natuurlijk leuke tips om in deze tijd up to date te blijven in de vorm van podcasts, webinars en lifestreams! #getinspired #picturingthefuture
Gespot
1. Mathijs F. Scheepers & Korneel Hamers maken WhatsApp theater: Vier weken lang volg je via een whatsappgroep hoe een relatie zich ontwikkelt.
2. 3D make up van Ines Alpha. Deze kunstenaar zet 3d software en augmented reality in om nieuwe on- & offline schoonheidsvormen te creëren.
3. What nou Zoom of Teams? Gewoon als avatar samenwerken met je collega's in je virtuele werkwereld van VirBELA.
4.Ook zo'n huidhonger gekregen van al dat digitaal zijn?
Neurowetenschap verklaart dat zo.
5. Medische AI in opmars: deze telefoonapp herkent de coronakuch.
6. Mooie voorbeelden van hoe in de modewereld de digitalisering wordt ingezet in Vogue business door
7. Online expo in een virtuele wereld in het Virtual glass pavilion, een samenwerkingsproject tussen de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut.
8. Gezichtsherkenning om je telefoon te openen werkt niet met een gezichtsmasker! Danielle Baskin ontwikkelt de Resting Risk Face.
9.Toch behoefte aan tastzin? De Materialbank levert je materiaalmonsters aan huis.
Blended learning op de Trendacademy
In september starten we op de Trendacademy met een nieuwe module 1, module 3 en module 4. Op dit moment is nog niet duidelijk of we de lessen kunnen geven zoals we dat altijd deden: in onze fijne Trendstudio in hartje Amsterdam. We kunnen prima op 1.5 meter afstand blijven met de kleine groepen waarin wij les geven. Praktisch gezien betekent het wel dat wij altijd jullie barista en theesommelier zullen zijn om kluitvorming bij het aanrecht te voorkomen. (Maar he: what's not to like?) Maar of we dan al toe zijn aan de 1,5 meter samenleving is nog maar de vraag. En of iedereen naar Amsterdam mag/ wil reizen ook. We zijn dus druk bezig met het uittesten van online platforms waarop onze manier van lesgeven het best tot zijn recht komt. En de lessen aan het inrichten op het medium natuurlijk. Want wat je offline doet, kun je niet zomaar overzetten naar online. Wat we nu voor ogen hebben is de lessen  deels online en deels op locatie te geven.
Wil je starten met een module in het najaar, houd er dan rekening mee dat de data vast staan, maar de manier van lesgeven anders kan zijn dan tot nu toe. Ook kunnen de lestijden afwijken zodat er buiten de spits gereisd kan worden. Vanzelfsprekend stellen we de lestijden vast in overleg met de deelnemers.
Module 1, 3 en 4
De wereld heeft visie nodig! Dus heb je tijd en zin om te leren trendwatchen? Of je studie bij ons voort te zetten? Voor dit najaar staan op de agenda:
- module 1 trendtheorie en beeldcommunicatie voor beginners
- module 3 voor het maken van een marktwaardige trendpresentatie
-
module 4 voor het opnieuw maken van een marktwaardige trendpresentatie met de input flow en structuur van een groep die door hetzelfde proces gaat.
Voor het volgen van een gevorderde module moet je de voorgaande module met goed gevolg afgesloten hebben. Voor het volgen van module 1 maken we graag een afspraak met je voor een intake!
Meer informatie vind je op de website van de Trendacademy. Je kunt ook mailen naar office@rozenbrood.nl
Trots op: TrendConnection
In onze TrendConnection appgroep deden we de oproep om visies aan te leveren op het leven na corona. TrendConnection bestaat uit (oud)cursisten van de Trendacademy. Allemaal experts op een specifiek vakgebied en getraind in het signaleren en duiden van trends. Interessant dus om hun perspectieven te lezen op de gevolgen van de pandemie voor hun vak- of interessegebied! De bijdragen hebben we gebundeld in een trendrapport: Post corona. Dit rapport is gratis op te vragen via office@rozenbrood.nl.
De bijdragen beslaan verschillende onderwerpen en verschillende toekomsthorizons. Het is een mooie staalkaart geworden van wat toekomstdenkers je aan informatie, handvatten en inspiratie kunnen bieden.
We zijn dan ook heel trots op Simone Brommet, Nouschka van der Burg, Hiske de Jong, Rosemarie Konijnenburg, Sicco Maathuis, Melanie van Polen, Astrid Schiepers, Danielle Schreurs, Marie-Gon Vos, Daphne Story, Mieke Strikker en Tjarda Wessels.
One Day training / cancelled
Op zaterdag 13 juni staat een One Day Trendtraining gepland. In de One Day maak je kennis met de trendtheorie en breng je hem meteen in de praktijk in downtown Amsterdam.
Gezien de huidige omstandigheden gaan wij ervan uit dat deze niet kan doorgaan. Heb je belangstelling voor de training, geef het aan ons door via office@rozenbrood.nl. Zodra het weer kan, plannen we een nieuwe datum in en stellen je op de hoogte. Meer informatie over de training vind je hier.
Tips
- Op 15 mei verdedigt lector designing the future aan de Fontys Academy for Creative Industries Tessa Cramer haar proefschrift 'Becoming Futurists'. Je kunt erbij zijn via de livestream 12-13.30 uur
- Tech for society: van wie is de technologie waar we op vertrouwen? / Pakhuis de Zwijger live cast 15 mei 18.30 uur
- Foresight in a time of corona virus/ Peter Bishop/ podcast
- 21 mei online festival over duurzaamheid in de praktijk. Van circulaire businessmodellen tot leren fermenteren.

- Leren van de pandemie / Henry Mintzberg / Ben TIggelaar/ webinar / 19 mei 16 uur
- Toekomstonderzoeker Rudy van Belkom van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) ontwikkelde een ethisch ontwerpspel in samenwerking met normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN en het lectoraat Artificial Intelligence van de HU. Op 30 juni tussen 9 en 12 worden de onderzoeksresultaten online gepresenteerd en de tool officieel gelanceerd.
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen

             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Postbus 241 · Bergen, NH 1860 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp