Herfstcollectie 2013: sjaals van (lotus) zijde, yak wol en kantha

Ze zijn binnen! Onze nieuwe herfstcollectie is gefotografeerd en staat online. Een prachtige collectie zijden sjaals uit Cambodja, stoere en tegelijkertijd heerlijk zachte sjaals van yak wol uit Nepal, kleurrijke kantha sjaals uit Bangladesh en unieke sjaals van exclusieve lotuszijde uit Myanmar.

Kantha sjaals worden gemaakt van zijden en katoenen vintage saris. De sjaals vallen op door hun contrasterende kleuren en patronen, de kleine patches en de typisch kantha rijgsteek. De maaksters zijn verantwoordelijk voor zowel het design als het eindresultaat.

Bekijk de zijden en katoenen kantha sjaals in de online shop.

Weefsters uit bangladesh

Lekker warm: sjaals van yak wol

Onze sjaals van pure yak wol zijn stoer, warm en heel zacht. Met de hand gemaakt door wevers van Mahila Utthan Pashmina Udhyog, een Fair Trade weefgroep in Nepal. De sjaals zijn verkrijgbaar in de natuurlijke kleuren van de yak: zwart en donkerbruin.

 sjaal van yak wol

Uniek in Nederland: sjaals van lotuszijde

Myanmar is het enige land ter wereld waar lotuszijde wordt gemaakt. Weefsters halen de tere vezel uit de stengel van de lotusbloem en spinnen die tot een draad. Deze lotusdraad verwerken zij vervolgens in habijten voor Boeddhistische monniken en ook in sjaals. Uniek, zeldzaam en zeer exclusief.

Bekijk de collectie sjaals, inclusief die van lotuszijde, uit Myanmar.

Sjaal van lotus zijde

Zachte kleuren: zijden sjaals uit Cambodja

Counting Flowers continueert haar samenwerking met weeffamilies uit de plattelandsprovincies Prey Veng en Takeo. De weefsters in Prey Veng staan bekend om hun vermogen heel dunne en soepelvallende zijden sjaals te weven.

De weeffamilies in Takeo zijn gespecialiseerd in complexe weeftechnieken zoals chorebab en ikat. Ook zijn zij experts op het gebied van natural dye.

Bekijk de zijden sjaals uit Cambodja.

 Zijden sjaals

Over Counting Flowers

Counting Flowers verkoopt handgemaakte sjaals van kleinschalige producenten uit landen in ontwikkeling. Alle sjaals zijn gekocht onder eerlijke of fair trade voorwaarden. De winst (100%) komt ten goede aan onderwijsprojecten voor met name kansarme meisjes in deze landen.

Stichting Counting Flowers
Industrieweg 139a - 3044 AS - Rotterdam
KvK Rotterdam: 50344730
BTW-identificatienummer: NL822688049B01
info@countingflowers.nl
www.countingflowers.nl
Afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp