Nieuwe collectie zijden sjaals uit Cambodja

Weefster weeft zijden sjaal in Cambodja

Counting Flowers heeft haar activiteiten in Cambodja vergroot. We hebben de samenwerking met twee bestaande relaties geïntensiveerd en hebben twee nieuwe weefgroepen gevonden die onze collectie sjaals op een bijzondere manier aanvullen.

World Fair Trade OrganizationAllen zijn aangesloten by de ‘Artisans’ Association Cambodia’, een Fair Trade organisatie die haar leden helpt bij hun inspanningen om economisch achtergestelde mensen van extra inkomsten te voorzien.

Bekijk de zijden sjaals van Future Light Orphanage.
Future Light Orphanage is een weeshuis in Phnom Penh dat geleid wordt door Phaly Nuon. Het idee ontstond toen zij zelf als vluchteling in een kamp in Thailand zat, ten tijde van de Khmer Rouge.

Toen het regime verslagen was en vluchtelingen terug naar huis konden, heeft Phaly een grote groep weeskinderen onder haar hoede genomen.

De prachtige zijden sjaals van Future Light Orphange worden geweven door master wevers uit de Takeo provincie. De weefsters verdienen zo een inkomen en de opbrengsten steunen het weeshuis.

Bekijk de zijden sjaals van Veasna Chan Nhean.
Veasna is een onderneemster die kwetsbare vrouwen uit haar land een kans geeft om een inkomen te verdienen. Zij werkt vooral met gehandicapte vrouwen en arme vrouwen van het platteland.

De weefsters van de zijden sjaals die Counting Flowers heeft ingekocht komen uit een dorp in de Takeo provincie. Zij zijn gespecialiseerd in ‘natural dye’, het verven van zijde met natuurlijke kleurstoffen.

Bekijk de zijden sjaals van Ratanak Khmer.
De populaire ruw zijden sjaals van dit kleine familiebedrijf worden gemaakt in een dorp in de Prey Veng provincie. Wat de sjaals zo geliefd maakt is hun bijzondere uitstraling door de contrasterende kleuren van de schering en inslag.

Bekijk de zijden sjaals van Craft Village.
Dit bedrijfje heeft een slag weten te maken qua designs. Niet alleen zijn de betrokken wevers kunstenaars waar het gaat om het weven van zeer dunne zachte zijden sjaals, ook maken zij prachtige kleuren van natuurlijke grondstoffen. De weeffamilies bevinden zich in dorpen in de Takeo en Prey Veng provincies.

Limited edition: zijden sjaal Counting Flowers

De limited edition “Counting Flowers” branded sjaal is ontworpen door Vinita. Een exclusieve zijden sjaal die sprankelt door paarse bloem motieven (Counting Flowers) die op speelse wijze in de sjaal zijn verwerkt.

De sjaal is gemaakt van glanzende zachte, zeer soepelvallende handgeweven zijde. De bijzondere kleurencombinatie kent als basis een speciaal voor deze sjaal gemengde kleur grijs. De paarse bloemen zijn stuk voor stuk met de hand aangebracht door middel van batik.

Counting Flowers en Vinita werken sinds het begin samen. Deze sjaal is een kroon op de succesvolle samenwerking.

Bekijk de zijden sjaal Counting Flowers.

Bijzondere zijden sjaals van Sop Moei Arts

spoelen met zijdedraad.jpg

Sop Moei Arts is een non-profit organisatie in Thailand. De organisatie werkt al decennia met de Pwo Karen, een bergvolk dat zich heeft verspreid over verschillende dorpen in de noordelijke bergen van het land.

De glanzende zijden sjaals die deze Pwo Karen maken zijn van zeer hoge kwaliteit en uitgevoerd in een actueel design. De sjaals worden geleverd in een luxe, handgeweven gift box.

Bekijk de zijden sjaals van Sop Moei Arts.

Over Counting Flowers

Counting Flowers verkoopt handgemaakte sjaals van kleinschalige producenten uit landen in ontwikkeling. Alle sjaals zijn gekocht onder eerlijke of fair trade voorwaarden. De winst (100%) komt ten goede aan onderwijsprojecten voor met name kansarme meisjes in deze landen.

Stichting Counting Flowers
Caïrostraat 64-66 - 3047 BC - Rotterdam
KvK Rotterdam: 50344730
BTW-identificatienummer: NL822688049B01
info@countingflowers.nl
www.countingflowers.nl