View this email in your browser

Ze zijn binnen: nieuwe sjaals uit  Bangladesh, Ethiopië en Cambodja


Het is lente! Hoog tijd om de dikke wollen wintersjaal in te ruilen voor een glanzend zijden of lichtgewicht katoenen exemplaar.

We hebben onze voorjaarscollectie aangevuld met kleurrijke zijden kantha sjaals uit Bangladesh, veelzijdige zachte sjaals uit Ethiopië en soepelvallende zijden sjaals uit Cambodja.

De vrouwen en mannen die de sjaals gemaakt hebben, krijgen een rechtvaardig salaris en werken normale uren in een veilige omgeving. Hun kinderen gaan naar school.

Counting Flowers werkt inmiddels met drieëndertig makers, coöperaties en organisaties in achttien landen. En altijd op basis van Fair Trade natuurlijk.


Sjaals uit Bangladesh
De nieuwe kantha sjaals zijn gemaakt door de vrouwen van Basha, een Fair Trade organisatie in Bangladesh. De vrouwen ontwerpen de sjaals zelf en gebruiken de zijde van twee sari's in contrasterende patronen om tot een opvallend kleurrijk resultaat te komen.
Sjaals uit Ethiopië
De vrouwen en mannen van Sabahar, een lokale Fair Trade organisatie, zijn verantwoordelijk voor de nieuwe sjaals van zachte Ethiopische katoen en eri zijde. Zij maken vaak gebruik van ongeverfde en ongebleekte katoen als basis voor de sjaals. De sjaals van eri zijde zijn allemaal geverfd met natuurlijke kleurstoffen.
Sjaals uit Cambodja
Craft Village, een Fair Trade organisatie in Cambodja, werkt direct met weeffamilies in Takeo en Prey Veng. Uit Takeo komen zijden sjaals met complexe ikat details en geverfd met natuurlijke kleurstoffen. De makers in Prey Veng zijn meesters in het weven van ragfijne, heel soepelvallende zijde.
Website
Website
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Copyright © 2014 Stichting Counting Flowers, All rights reserved.


Meld je af voor deze nieuwsbrief    Pas je profiel aan

Email Marketing Powered by Mailchimp