Copy
facebook
instagram
twitter
youtube
website
Oproep:
zaterdag 20 februari doen we aan cultuur, doe mee!
Beste kunstenaar, cultuurwerker, culturele organisatie, 

Vind je ook dat het sinds de zoveelste sluiting van de cultuursector wel heel stil blijft? Dat het economische effect van de lockdown niet eerlijk verdeeld is? 
Wil je ook je solidariteit betuigen met andere kwetsbare groepen?
Dan is deze oproep iets voor jou… Wij hebben een idee, doe mee.

Op zaterdag 20 februari doen we aan cultuur!
 

Die zaterdag, niet toevallig Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid, nodigen we je uit om met een culturele actie of interventie uit je kot te komen en cultuur weer te doen leven. Wees creatief, show what you’ve got. Post je actie op www.stillstandingforculture.be.

 

Waar we ons ook bevinden, en ieder met haar/zijn eigen talenten en vaardigheden: over het hele land doen we aan cultuur! Op het platteland, in de stad, tussen het verkeer, op het openbaar vervoer. Doe aan cultuur in wachtrijen, winkelstraten, musea of gebedshuizen. In de ether, op voetpaden, in etalages, aan muren of gevels. Op straat of van op je balkon.


Overal waar de samenleving ondanks de strenge vrijheidsbeperkingen toch blijft draaien, zullen wij aan cultuur doen! In solidariteit met alle mensen en sectoren die getroffen worden door de epidemie en/of de aanpak ervan. Als pleidooi voor een corona-aanpak die meer rekening houdt met sociale, psychosociale en economische risico's, rechten en vrijheden. We are Still Standing!

Zo vieren wij op 20 februari de Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid. Om niet te vergeten dat de kwetsbaarsten het meest te lijden krijgen onder de crisis. Omdat zo’n dag meer zin heeft dan ooit. Schenk je artistieke kunde of culturele aanbod aan de stad en de samenleving. Dat is waar we voor staan.

 

Meer over deze oproep en al geplande acties: www.stillstandingforculture.be 

Post daar ook welke actie of artistieke ingreep jij wil doen! 

 

Op 20 februari gaan we niet nog eens voor ons scherm zitten verkalken. Het kan ons niet meer schelen, of cultuur weer open mag vóór of na de kapsalons, de rijscholen, de bungalowparken, de winkelcentra, de dierentuinen... Wij wachten niet langer op die eeuwige “culturele lente" die ons beloofd wordt: wij maken die zelf!


Onze vrienden in Franstalig België hebben alvast veel ideeën. Volgt Vlaanderen ook?


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
State of the Arts · (postal address) Schootstraat · 1 · Brussel 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp