Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2018-2019 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd.
We wensen u veel leesgenot. Wilt u reageren, doe dat vooral!

Agenda

3-12: Opening thema Trefwoord
4-12: Gym gr. 3 en 4
6-12: Studiedag (leerlingen vrij)
10-12: 19.30 Informatieavond havo-kans t/m vwo Varendonck Asten voor ouders gr. 7 en 8
(meer info en aanmelden)
11-12: Gym gr. 6 en 7 
12-12: 19.30 Informatieavond vmbo/mavo Varendonck Someren voor ouders gr. 7 en 8
(meer info en aanmelden)
13-12: Voorlichting vuurwerk gr. 8 door bureau HALT!
14-12: Aanleveren kopij nieuwsbrief
18-12: Gym gr. 4 en 5
Nieuwsbrief
20-12: 18.00 Kerstviering

gevraagd !

Handige ouders/grootouders
Regelmatig mogen we nieuwe leerlingen verblijden met een LeerRijkkoffertje. Aan dit koffertje hangt een Lodewijksleutelhanger en in het koffertje zit een Lodewijkknuffeltje.
Een leuker eerste kennismaking met LeerRijk kun je je niet voorstellen.
Om onze voorraad sleutelhangers en knuffeltjes op peil te houden, zijn we op zoeken naar ouders of grootouders die handig zijn met naald en draad.
Heeft u interesse? Geef dit even door aan de groepsleerkracht.

Kerst op LeerRijk

Op donderdagavond 20 december van 18.00 – 19.30 uur vindt de kerstviering plaats op LeerRijk. Het thema is dit jaar: Iedereen telt mee! Alle kinderen en ouders zijn welkom om met ons de kerstviering te vieren. De avond start om 18.00 uur op school. De kinderen lopen met hun ouders en leerkrachten in een lampionnenoptocht naar de Lambertuskerk. In de kerk komen we samen om kerst te vieren.  
Let op: Voor deze activiteit hebben kinderen een lampionnen-stokje/lampje nodig, hier dient u als ouder zelf voor te zorgen.  

Mediamasters groep 8

Vol enthousiasme zijn de kinderen van groep 8 gestart met de Mediamasters game, zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief. Ook thuis hebben ze daar flink aan doorgewerkt met als resultaat dat er behoorlijk wat extra bits en jokers zijn verdiend. Dit is een mooi uitgangspunt voor de finaledag. 
Helaas bleek vrijdag dat het spel tijdelijk offline is gehaald vanwege technische problemen. Jammer, maar we wachten met goede moed op het moment dat de finale alsnog gespeeld kan worden. Nu de zenuwen nog in bedwang houden!

Nieuws uit groep 3

Op vrijdag 23 november is groep 3 samen met juf Mieke naar het kasteel van Sinterklaas in Helmond geweest. Wat hadden ze er zin in en wat was het spannend! In het kasteel mochten ze verschillende kamers bekijken. Allereerst kwamen ze Postpiet tegen die erg blij was met de gemaakte tekeningen die via de post binnenkwamen. Daarna zagen ze verschillende pieten in de Pietenslaapzaal.
Lees verder 

Nieuws uit groep 5

Afgelopen donderdag zijn we naar een dansvoorstelling van Alice geweest. Alice is gebaseerd op ALICE IN WONDERLAND van Lewis Carroll. De voorstelling is een bizarre tocht van Alice door het fantasierijke landschap van haar eigen droomwereld. Op zoek naar het konijn valt Alice in een wereld waarin kat, muis en rups zich niets aantrekken van de wijsheid van een wijsneus. 
Lees verder

Sinterklaasfeest

Dinsdag 4 december
Misschien heeft u het al gehoord. De pieten hebben verschillende Pietenplaatjes door LeerRijk gestrooid. Alle groepen zijn druk bezig met het ruilen en verzamelen van de Pietenplaatjes. Op alle klassendeuren deuren hangt een verzamelkaart. Deze verzamelkaart moeten ze vol zien te krijgen in de juiste kleur. Iedere klas heeft namelijk een eigen kleur.
Lees verder

Nieuws uit groep 6

Afgelopen weken is Groep 6 druk bezig geweest met het kweken van champignons.
Ook Groep 7 heeft een poging gewaagd om champignons te kweken, maar uiteraard hadden wij de lekkerste champignons…..
We hebben een poging gedaan om gevulde champignons te maken, maar dat mislukte half omdat de school bijna in brand vloog. Afgelopen vrijdag hebben we in ieders geval heerlijke champignons soep gemaakt. 
Lees verder

Reflectionday

De groepen 5 t/m 8 hebben de introductie van Reflectionday 2018 meegemaakt in de aula. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de zichtbaarheid op de fiets tijdens de donkere dagen van het jaar. Ook dit jaar kunnen de kinderen weer prijzen winnen door foto's in te sturen. Lees de flyer voor meer informatie.

Nieuws vanuit de MR

Hallo allemaal,
Inmiddels zijn er alweer twee vergaderingen geweest. Daarbij was Nicole (interim directeur) ook deels aanwezig. 
Wat hebben we zoal besproken in deze vergaderingen?
Anne is het nieuwe personeelslid binnen de MR. Zij is in de plaats van Ans gekomen, die met pensioen is gegaan.
Lees verder

Nieuws uit groep 4

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Zoals jullie weten was juf Lisa met zwangerschapsverlof, maar dat is nu voorbij. Dat wil zeggen dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Meester Jerom. Meester Jerom, nogmaals bedankt voor alles.
Juf Lisa heeft haar eerste weekje er alweer op zitten. Juf Lisa werkt nu op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Nathalie werkt op donderdag en vrijdag. 

Weer terug: Juf Lisa

Wat is het fijn om terug te zijn op deze vertrouwde plek met alle bekende gezichten. Natuurlijk moet ik op deze dagen mijn zoontje Kaj missen, maar hij is in goede handen en alles gaat goed met hem. Het voelt alsof ik nooit weg ben geweest. Al zitten de leerlingen die ik toen had nu alweer in groep 5. En heb ik nu een nieuwe groep 4, al heb ik ze natuurlijk al gezien toen ze nog bij Juf Anne zaten. 
Lees verder

Textielcontainer

De opbrengst van de textielcontainer over de maanden april t/m september is maar liefst € 1.299,20! Dit geld komt geheel ten goede aan de kinderen van LeerRijk. De textielcontainer bevindt zich op het parkeerplaatsje langs de grote speelplaats van LeerRijk. Hieronder ziet u wat er allemaal ingeleverd kan worden. De oudervereniging ontvangt hier per kilo een vergoeding voor en Sympany gebruikt de opbrengst om diverse goede doelen te steunen, dus wij hopen dat er weer veel ingeleverd zal worden dit schooljaar!

Fruit ochtendpauze

Veel kinderen nemen tijdens de ochtendpauze fruit mee. Wat jammer is, dat veel van dat fruit geheel of gedeeltelijk in de vuilnisbak verdwijnt. Kinderen willen spelen en nemen dan vaak te weinig tijd om hun fruit op te eten. Misschien is het mogelijk om de hoeveelheid te halveren? (een halve appel, kleine banaan, 1 mandarijn, stukje komkommer e.d.) Misschien een tip om wat fruit bij het brood in de lunchtrommel te stoppen.

Herhaalde oproep overblijfouders

Helaas hebben zich nog geen nieuwe (groot)ouders aangemeld om in de lunchpauze het team van overblijfouders te komen versterken. Wie heeft er tijd om van 12.15 tot 12.45 uur één keer in de week of één keer in de twee weken te komen surveilleren. Aanmelden via de groepsleerkracht.

Nieuws uit groep 1 en 2

Sinterklaasfeest
De Pietenplaatjesruilactie is volop in gang. Mooi om te zien hoe fanatiek de onderhandelingen tussen de verschillende groepen plaatsvinden. Iedereen heeft heel veel dubbele Pietenplaatjes maar..... er ontbreken nog enkele plaatjes. Maar dag bij dag raakt de verzamelkaart voller. Overal vinden kinderen de Pietenplaatjes. Wat een goeie speurpietjes hebben we op LeerRijk!
Lees verder

Voorleeswedstrijd

Nadat in de klas 6 kandidaten waren aangemeld voor de voorleeswedstrijd, hebben we een voorronde gehouden. Hieruit zouden 3 kinderen overblijven die de finale zouden gaan gaan spelen. Dit werden uiteindelijk: Iris, Mitchel en Niek
Op woensdag 14 november gingen deze 3 kandidaten opnieuw voorlezen, maar dan in een volle aula.
Lees verder
Copyright © 2018 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp