Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2019-2020 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd. We wensen u veel leesgenot. Wilt u reageren, doe dat vooral!

Agenda

6-11: STAKING - School gesloten
7-11: 20.00 Vergadering OV
11-11: Opening thema Trefwoord
Start oudergesprekken gr. 1
Start Mediamasters gr. 8
12-11: Gym in Postel gr. ?? - 8
Corepower groep 7
13-11: Voorleeswedstrijd gr. 8 (school)
20-11: 11.45 Opening schooplein
22-11: Digitaal voortgangsbericht wordt verzonden
Kopij nieuwsbrief 26-11
12.00 Voorleeshalfuurtje gr. 1-2B
26-11: Corepower gr. 7
Nieuwsbrief wordt verzonden
19.30 Informatieavond Willibrord Deurne (ouders gr. 7 en 8)
28-11: Presentatie kinderraad gr. 8
29-11: 8.30 Voorlees halfuurtje gr. 1-2C
12.00 Voorlees halfuurtje gr. 1-2A
Schoen zetten voor Sinterklaas

Nieuws uit groep 1-2

Weekend Weetje:
In de vorige nieuwsbrief werd het eerste Weekend Weetje gelanceerd. Mooi om te merken dat verschillende kinderen hier samen met de ouders over gesproken hebben. 
Hier volgt het volgende Weekend Weetje:
In onze klas duiken allerlei Foompjes op. De Foompjes hebben twee witte oogjes. Hoeveel ogen heeft een spin? En hoe kunnen vleermuizen ‘zien’?
Lees verder

Nieuws uit groep 6

Op donderdag 25 oktober zijn we naar het oorlogsmuseum geweest. Allereerst hartelijk bedankt aan de ouders die mee wilden rijden. Het was een hartstikke leerzame en leuke ochtend. Vooral de rondleiding die we kregen was erg interessant. 
Op 27 december staat het jaarlijkse scholenhandbaltoernooi gepland. 
Lees verder

Nieuws uit groep 3

Binnenkort starten we met de Lees-je-Rijk-tas. Iedere week krijgt iemand uit de klas deze tas mee naar huis. Hierin zit een informatie- of prentenboek dat door uw kind zelf is uitgekozen. Dit boek mag uw kind een week lenen. Het is de bedoeling, dat u samen met uw kind het informatie-of prentenboek bekijkt. Dit boek gaat uw kind presenteren in de klas.
Lees verder

Nieuws uit groep 8

Overloon
Samen met de kinderen van groep 6 en 7 zijn we donderdag 24 oktober naar Overloon geweest. In het oorlogs- en verzetsmuseum zijn de kinderen een klein uur rondgeleid door de grote hal en is uitgebreid stilgestaan bij een aantal gebeurtenissen die hebben geleid tot de bevrijding van Nederland. Een boeiende dag die goed in de smaak is gevallen.
Lees verder

Hoofdluis

Beestjes in je haar 
Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niets te maken met vies of schoon haar. Een hoofdluis gaat in je haar zitten en legt daar tot wel 6 eitjes per dag in je haar. Voor je het weet zit heel je haar opeens vol kriebelende beestjes. En die beestjes kunnen van jouw hoofd weer heel gemakkelijk naar een ander hoofd wandelen. 
Lees verder

Fotoproject Loove

Buitenschoolse activiteit
In de Loove wordt een kunstproject uitgevoerd. 
Op 13 december komt er onder andere een kunstmarkt bij activiteitencentrum de Viersprong. Kunstenaar Marlon Tielemans maakt een fotoboek over de wijk. Dat doet hij niet in zijn eentje maar o.a. met de hulp van Angelique van de Ven en met verschillende wijkbewoners.
Lees verder

Wecycle

Na de herfstvakantie hebben we weer veel apparaten en batterijen mogen ontvangen. We hebben inmiddels een volle doos met 120 apparaten. De andere doos staat tot eind van deze week ik de aula. Dan worden deze opgehaald. Vorige week heeft ieder gezin een yekko ontvangen. 
Lees verder

LEERRIJK STAAKT !

Zoals u via mail al heeft kunnen vernemen, is onze school op woensdag 6 november gesloten. Nagenoeg het volledige teal neemt deel aan de staking en zal morgen gezamenlijk in Eindhoven een van de manifestaties van de vakbonden bijwonen.

2x nee = ja!

Grote belangstelling voor informatiebijeenkomst 2 X NEE = JA
Maandag 7 oktober jl. kwamen ruim 400 ouders, grootouders en professionals naar het Varendonck College in Someren om zich te laten informeren door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont over de ontwikkeling van het zelfbeeld van kinderen. 
Lees verder

Handige ouders/ grootouders gevraagd

Regelmatig mogen we nieuwe leerlingen verblijden met een LeerRijkkoffertje. Aan dit koffertje hangt een Lodewijksleutelhanger en in het koffertje zit een Lodewijkknuffeltje.
Een leuker eerste kennismaking met LeerRijk kun je je niet voorstellen.
Om onze voorraad Lodewijksleutel-hangers en -knuffeltjes op peil te houden zijn we op zoek naar ouders of grootouders die handig zijn met naald en draad.
Heeft u interesse? Geef dit even door aan de groepsleerkracht.

Voorleeswedstrijd Bs LeerRijk

Bs LeerRijk neemt jaarlijks deel aan de voorleeswedstrijd. Zo ook dit jaar. De leerlingen van groep 8 zijn al flink aan het lezen. In de klas vinden de voorrondes plaats. Uit deze voorrondes worden drie leerlingen voorgedragen. Deze drie leerlingen lezen op woensdag 13 november in de aula voor aan alle andere kinderen van onze school. 
Lees verder

Nieuws uit groep 5

Kinderboekenweek 
Enkele weken geleden hebben de kinderen van groep 5, bij de opening van de Kinderboekenweek, een mooi boek cadeau gekregen. Dit boek gaat over Doktor Proktor, die zijn liefje gaat zoeken in Parijs. In het verhaal komt hij in de problemen en schrijft een noodbericht in codetaal aan zijn vrienden.
Lees verder

Handbaltoernooi

Op Vrijdag 27 december a.s. organiseert Handbal Someren weer het jaarlijkse Scholentoernooi in Sporthal De Postel te Someren van 8.30 uur tot ca. 18.00 uur.
Evenals vorig jaar mogen alle Somerense basisscholen dit jaar gemengde teams uit de groepen 3 t/m 8 inschrijven. Voor de groepen 3 t/m 8 geldt nog steeds: elke wedstrijd staan er 5 veldspelers - waarvan ten minste 2 meisjes - en 1 keeper in het veld. Zonder begeleiding gaat het helaas niet door.
Wil je zoon en/of dochter meedoen, kan dit in de klas besproken worden.

Nieuws uit groep 7

We zijn op dit moment bezig met een creatieve opdracht dat te maken heeft met de burgeroorlog in Spanje van 1937. Daarbij werd de binnenstad van Guernica door de Duitse Wehrmacht totaal vernietigd en er kwamen toen vele burgers om het leven. De bekende kunstenaar Pablo Picasso heeft n.a.v. dat ellendige gebeuren, het wereldberoemde schilderij “Guernica” gemaakt. 
Lees verder

Opening schoolplein

20 november aanstaande wordt het schoolplein op een feestelijke manier geopend.
Degene die hebben meegeholpen dit prachtige schoolplein te realiseren zijn van harte uitgenodigd. 
Zie uitnodiging
Copyright © 2019 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp