Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2019-2020 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. Dit is de september-versie. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd. We wensen u veel leesgenot. Wilt u reageren, doe dat vooral!

Agenda

19-9: 20.00 Vergadering OV
23-9: Studiedag (kinderen vrij)
19-9: 19.30 Algemene informatieavond voortgezet onderwijs (ouders gr. 7 en 8), locatie Someren
24-9: Gym gr. 6, 7 em 8
25-9: sprookjesspeurtocht in de wijk (groep 1 en 2)
26-9: 19.30 Presentatie jaarplan en infoavond gr. 1/2
27-9: Project Death Valley gr. 7 en 8
30-9: Opening kinderboekenweek
19.30 Infoavond CorePower - Diamant
1-10: Experience day Varendonck gr. 7 en 8
Gym gr. 3, 4 en 5
19.30 Algemene informatieavond voortgezet onderwijs (ouders gr. 7 en 8), locatie Asten
2-10: ANWB Streetwise
4-10: Kopij nieuwsbrief
8-10: Corepower gr. 7
Gym gr. 6, 7 en 8
Nieuwsbrief wordt verzonden
9-10: Spelenkermis
11-10: Afsluiting kinderboekenweek

 

Blog Anke

In deze nieuwsbrief wil ik u meenemen in hoe het team bezig is met samen-leren.

Zwangerschapsverlof Marieke

Marieke Henskens, leerkracht groep 1/2 A en C gaat met zwangerschapsverlof vanaf maandag 16 september. Dit is twee weken eerder dan gepland vanwege gezondheidsklachten. We wensen Marieke een fijn verlof.

Nieuws uit groep 7

We zijn weer gestart met groepsoverstijgend werken. Groep 6, 7 en 8 behandelt de tijd van WO II. Meester Ger zoemt in op jodenvervolging en Anne Frank, juf Silke behandelt de bevrijding van Nederland en Europa, terwijl ik de oorlog in en om de Peel belicht. 
Lees verder

Verlies en rouw

Heeft u ooit gehoord van de werkgroep verlies en rouw van Prodas? Zij organiseert lotgenotengroepen voor uw kinderen. Kinderen die te maken hebben met een echtscheiding of een verlies in de familie. Prodas vindt het belangrijk dat deze kinderen op school gezien worden.
Lees verder

Nieuws uit groep 5

Het is alweer even geleden dat we op kamp zijn geweest. Op donderdag 29 augustus was het zover. We zijn het kamp gestart met een fotozoektocht in Someren. Tijdens deze tocht kregen de kinderen gekke en grappige opdrachten die vastgelegd werden op een foto. Daarna zijn we met auto's naar de kamp locatie gereden.
Lees verder

Even voorstellen

Hallo allemaal,
Ik wil me even voorstellen: ik ben Chantal van Dijk, woon in Helmond en ben 27 jaar oud. Als tweedejaars deeltijd student aan Hogeschool De Kempel loop ik een jaar stage op Basisschool Leerrijk.
Lees verder

Nieuws uit groep 6

Vorige week zijn we met z’n allen op kamp geweest. Na een spannend fotospel waar een aantal fanatiekelingen de gekste foto’s hebben gemaakt, gingen we op weg naar Sluis 13. Hier hebben we het super leuk gehad: we hebben spellen gedaan, lekker gegeten, bonte avond gehad en lekkere marshmellows geroosterd. Van slapen was er natuurlijk geen sprake;). 
Lees verder

Experience day gr. 7 - 8

Lessen volgen op het Varendock
Op dinsdag 1 oktober gaan de kinderen van groep 7 en 8 naar het Varendonck College. Tijdens deze 'Experience Day' ervaren ze hoe het eraan toe gaat in het middelbaar onderwijs.
Lees verder

Vernieuwde speelplein

Op de afbeelding hiernaast staan alle sponsoren en fondsen die hebben bijgedragen aan ons nieuwe schoolplein.
Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest.

Kom ook ‘Op voeten en fietsen naar school’

Van 16 september tot en met 1 oktober wordt op onze school de actie ‘Op Voeten en Fietsen naar school’ gehouden.  
Doordat veel ouders hun kind(eren) met de auto brengen en halen, wordt het er in de omgeving van de school en op de schoolhuisroute niet verkeersveiliger op. 
Lees verder

ANWB Streetwise

In de vorige brief heeft u al kunnen lezen over deze activiteit. Deze info is nu aangevuld met belangrijke info. Zie rode gearceerde tekst.
Lees hier de aangepaste versie

Nieuws uit groep 3

Op dinsdag 3 september hebben we samen met groep 4 een hele fijne kennismakingsdag gehad. Elders in de nieuwsbrief leest u hier meer over. 
De moeder van Ruben (Rianne) en de moeder van Mila (Priscilla) zijn dit jaar de klassenouders van groep 3.  
Lees verder

Nieuws uit groep 4

Afgelopen maandag zijn we gestart met groepsoverstijgend werken samen met groep 5. De komende weken zullen we het hebben over vervoer en zoomen we dieper in op treinen en vliegtuigen. Maandag hebben we gekeken wat de kinderen al wisten over vervoer en treinen en hebben we het gehad over de geschiedenis van de trein. 
Lees verder

kennismakingsdag gr. 3 en 4

De kennismakingsdag van groep 3 en 4 was een groot succes. 
We zijn de dag begonnen bij de Donck in Someren. Ouders kwamen hier hun kind brengen en daar zijn we eerst begonnen met de 'Drakendans'.
Daarna hebben de kinderen vragen beantwoord over sprookjes.
Lees verder

Nieuws uit groep 1-2

Kennismakingsdag groep 1-2 
Alle kinderen en juffen waren verkleed als sprookjesfiguren en zo zijn we samen de sprookjeswereld ingestapt, maar wel op een hele gekke manier. De heks kwam met een straaljager op school, de prinses in een rolstoel, de kabouter op een fiets en de wolf kwam op een step…. Dit was wel heel raar! 
Lees verder (er staat nog heel veel info)

Informatieavond gr. 1-2

Wij willen jullie allen van harte uitnodigen voor de informatieavond op donderdag 26 september van 19.30 – 21.00 uur.
Tijdens deze avond komen de volgende punten aan bod:
- het jaarplan
- informatie over groep 1-2 
- gastspreekster Angelique van de Ven:
  “Hoe kan ik een kindertekening lezen?”

Inloopmoment

Iedere ochtend hebben we een inloopmoment van 8.20 uur tot 8.30 uur. U bent dan in de gelegenheid om samen met uw kind een boek te lezen of te kijken naar een ‘werkje’ van uw kind. De kinderen van groep 1 lezen een boekje in de kring, de kinderen van groep 2 zoeken een plekje aan de tafel. Het is niet de bedoeling dat er in de hoeken wordt gespeeld. De lessen starten om 8.30 uur. Het is storend wanneer broertjes, zusjes en/of ouders op dat moment nog in de klas zijn of zelfs nog de klas binnenlopen. Graag uw aandacht hiervoor.

Nieuws uit groep 8

Net als groep 6 en 7 is ook groep 8 betrokken bij het groepsoverstijgend werken dat in het teken van 75 jaar bevrijding staat. In 3 gemende groepen behandelen we een aantal thema's over de Tweede Wereldoorlog.
Binnenkort gaan de kinderen van groep 8 een dag naar het Varendonck College.
Lees verder


Interessant voor u??

In het kader van de Week van de Opvoeding en het pact Weerbaarheid Someren organiseren de gemeente Someren en de GGD Brabant-Zuidoost zoals aangekondigd op maandagavond 7 oktober de lezing 2 x Nee = Ja. (Over het zelfbeeld van kinderen)
Zie de flyer voor meer info.

Het jeugdcomité Someren organiseert een Spooktocht op vrijdag 18 oktober.
Zie flyer voor verdere info.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Copyright © 2019 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp