Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2020-2021 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd. We wensen u veel leesgenot. 

Agenda

10-03: Normeringstoets Route 8 gr. 8
16-03: Corepower groep 8
17-03: Studiedag Prodas (kinderen vrij)
25-03: 19:30 uur MR vergadering
26-03: Aanleveren kopij nieuwsbrief
Rapporten gr. 3 t/m 8 verzonden
29-03: Theoretisch verkeersexamen groep 7
t/m 9-4 : Oudergesprekken gr. 2 t/m 7 
30-03: Nieuwsbrief
31-03: Bingo spel - Jantje beton

Rapportgesprekken

Van 29 maart t/m 9 april worden de oudergesprekken gehouden. U kunt ook nu weer de gesprekken zelf inplannen op onze website onder het kopje 'Ouders'. Inplannen kan vanaf donderdag 18 maart om 8:00 uur.

Nieuws uit groep 4

De afgelopen weken waren 'aparte' weken voor groep 4. Het moment dat je als leerling ineens je spullen moet pakken en naar huis gaat... Maar jeetje wat zijn wij ontzettend trots op jullie allemaal! Ondanks deze rare weken hebben jullie allemaal kei goed je best gedaan en hard gewerkt! Of dat nou op school was of thuis. En jullie hebben ook laten zien hoe flexibel jullie daarin waren. 
Lees verder

Meike Gielen

Hallo allemaal,
Ik wil me graag even voorstellen: Mijn naam is Meike Gielen. Ik ben 21 jaar en woon in Sterksel. Ik zit nu in het derde jaar van de lerarenopleiding aan Hogeschool de Kempel in Helmond. Afgelopen half jaar heb ik stagegelopen in groep 5 bij juf Paula en juf Ini. Sinds een paar weken loop ik stage in groep 4 bij juf Lisa en juf Nathalie. 
Lees verder

Nieuws uit groep 8

Deze week zetten we in groep 8 de eerste stap naar de eindtoets basisonderwijs. Dit is een verplichte eindtoets, waarbij de school zel mag kiezen welke variant wordt afgenomen. Op LeerRijk werken we al enkele jaren met Route 8. 
Om de kinderen alvast te laten wennen aan de manier waarop deze toets wordt afgenomen, nemen we deze week de normeringstoets hiervan af.
Lees verder

Nieuws uit groep 7

We zitten na het terugpakken en herhalen van de leerstof alweer lekker in de “flow". Bij wereldoriëntatie (Blink) zijn we begonnen met het thema “Op leven en dood”. De vier onderzoekslessen: levende doden, uitstervende dieren, van ei tot mens, moordende planten en dieren, hebben we inmiddels doorlopen. Hierna volgt een test voor de kinderen, waarna ze aan hun eigen onderzoek gaan beginnen aan de hand van een onderzoeksvraag. 
Lees verder

Theoretisch verkeersexamen 2021

Op maandag 29 maart 2021 zal in groep 7 het theoretische gedeelte van het verkeersexamen digitaal afgenomen worden. Naast de lessen van de verkeersmethode kun je alvast extra oefenen via de link van Veilig Verkeer Nederland: 
https://examen.vvn.nl/oefenen.  
Verder informatie over het praktisch verkeersexamen volgt nog.  
Wij wensen alle leerlingen alvast heel veel succes!  

Jantje beton actie!

Hallo Allemaal,
Zoals jullie weten kunnen wij al een tijd lang genieten van een fijne hernieuwde speelplaats. Deze speelplaats werd mogelijk gemaakt door enthousiaste ouders en vrijwilligers. Ook Jantje  Beton had hiertoe een bijdrage geleverd, want deze stichting zet zich namelijk in om meer uitdagende speelruimtes te realiseren en meer speelkansen te creëren. 
Lees verder

Start nieuwe directie

Maandag 1 maart ben ik hartelijk ontvangen op mijn nieuwe werkplek basisschool LeerRijk.
De komende periode zal in het teken staan van elkaar leren kennen, de balans opmaken en samen richting bepalen.
Het voelt in ieder geval goed! Er ligt een mooie basis om samen mee aan de slag te gaan!
Lees verder

Nieuws uit groep 1-2

Thema
We starten deze week met het project lente met de nadruk op boerderijdieren. Het prentenboek “Dotties eieren” staat hierbij centraal https://www.youtube.com/watch?v=5LPP87UUYUk  In dit prentenboek komen verschillende boerderijdieren voorbij. Praat met uw kind over hoe de mama, papa en babydieren heten. Hoe noem je het geluid dat het dier maakt? Lees verder

Nieuws uit groep 3

Rekentuin  
Vanaf deze week is het mogelijk voor uw kind om thuis te oefenen met Rekentuin. Dit is een site met spelletjes waar ze kunnen oefenen in verschillende gebieden van rekenen. Zolang ze oefenen blijft de tuin mooi, als ze minder oefenen verwelken de bloemen. Het is een programma die zich aanpast op het niveau van het kind. Dus als het kind veel foutjes maakt, wordt het makkelijker. 
Lees verder

Nieuws uit groep 5

De eerste weken van, weer samen in de groep, zitten erop.  We zijn aan elkaar gewend en hebben fijn samen kunnen spelen. De eerste week was nog veel herhaling om daarna de reguliere lessen weer op te pakken. Met Blink zijn we gestart, nog niet groepsoverstijgend i.v.m. corona. Deze periode staat bijzondere bewoners centraal. Dit gaat over (niet alledaagse) dieren, planten en mensen en hoe die zich aanpassen aan hun omgeving. 
Lees verder

Nieuws uit groep 6

Scoor een boek:
We zijn nu een tweetal weken bezig met Scoor een boek! En wat zijn wij goed bezig! Er worden boeken verslonden hier in groep 6. Natuurlijk zijn we er nog niet! Dus lezen, lezen, lezen!
Ook is de citoperiode begonnen. Voor veel toch een spannende periode. Gelukkig hebben we aanstaande donderdag de laatste toets en dan zijn we er weer van af! 
Lees verder


Groep 5 en 6: Activiteiten scoor een boek.

Klik op het plaatje voor de grote poster!

Activiteit

Op woensdag 17 maart is er voor alle Prodas scholen een studiedag. Op deze dag organiseert Leef! in samenwerking met verenigingen clinics. In de bijlage de flyer van de leefdag. De inschrijvingen lopen via de website van Leef Someren.
Zie ook de flyer.
Copyright © 2021 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp