Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2019-2020 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd. We wensen u veel leesgenot. Wilt u reageren, doe dat vooral!

Agenda

9-10: 13.30-15.30 Spelenkermis
11-10: Sluiting kinderboekenweek
14-10: Herfstvakantie (t/m 18-10)
22-10: Corepower gr. 7
23-10: Controle fietsverlichting gr. 5 - 8
11.45 Spelletjes gr. 1-2
24-10: Bezoek Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon gr. 6-7-8
19.30-21.00 Informatieavond Willibrord gymnasium Deurne
29-10: Corepower gr. 7
30-10: 14.00-15.30 Masterclasses vmbo Varendonck
31-10: 13.45-15.30 Masterclasses vwo Varendonck
1-11: Kopij nieuwsbrief aanleveren
7-11: Corepower gr. 7
Nieuwsbrief wordt verzonden
19.30 MR vergadering 2
6-11: 14.00-15.30 Masterclasses vmbo Varendonck
7-11: 13.45-15.30 Masterclasses vwo Varendonck
20.00 OV vergadering

Nieuws uit groep 8

Het thema Tweede Wereldoorlog is de afgelopen periode best uitgebreid aan bod geweest. Dit komt deels natuurlijk doordat we nu in een periode zitten waarin verspreid over heel Nederland gevierd wordt dat 75 jaar geleden de bevrijding heeft plaatsgevonden.
Lees verder

Nieuws uit groep 6

Het project WOII loopt ten einde. Vorige week hebben we de lessen in de klas afgesloten met een bezoek van een veteraan. Deze meneer kon hele interessante verhalen vertellen en de kinderen waren erg geboeid. Ook mochten de kinderen een klein stukje in een jeep meerijden die in 1942 gebouwd is. 
Lees verder

Nieuws uit groep 3

Op woensdag 2 oktober hebben we het verkeersproject ‘Streetwise’ gehad. In de microhal in Someren gingen we oefenen met het oversteken, het verkeerslicht, gedrag van een voetganger, gedrag van een bestuurder, de kijklijn enzovoorts. De kinderen mochten zelfs in een autootje zitten waarin ze ervaarden wat heel hard remmen is. 
Lees verder

Nieuws uit groep 1-2

Nieuw: Elke keer als de Nieuwsbrief uitkomt wordt er een Weekend Weetje geplaatst. Er wordt dan een vraag gesteld waarop u samen met de kinderen een antwoord mag zoeken. De vraag heeft altijd iets te maken met het thema waar we mee bezig zijn. Op deze manier kunnen we thuis en school met elkaar verbinden. 
Lees verder

Let's WECYCLE

Ook dit jaar kun je KLEINE elektrische apparaten inleveren op school. Je kunt kleine apparaten met stekker of batterijen die in een boodschappentas passen inleveren in de wecycle boxen. Vorig jaar hebben we door jullie inzet een digitale camera voor school mogen ontvangen. 
Lees verder

Vrijdagmiddag activiteiten

Iedere vrijdagmiddag organiseert Leef Someren / Sportstuif activiteiten in de Microhal waaraan de kinderen gratis kunnen deelnemen. Bekijk de flyer voor meer informatie en hoe je kunt inschrijven.

Drinkbekers

De laatste tijd kwamen we regelmatig koelruimte tekort voor de drinkbekers die kinderen meenemen. Inmiddels is een van de koelvriescombinaties vervangen door een grote koelkast, waardoor er nu voldoende ruimte is.
Om wel alles goed in de koelkasten op te bergen vragen we om geen hoge bekers mee te geven, die in de koelkast moeten. Graag dus alleen lage (standaard) drinkbekers meegeven!

Varendonck Masterclasses

De afgelopen jaren organiseerde het Varendonck voor vwo+ kinderen enkele masterclasses. Deze vinden in 2 blokken van 3 lessen plaats op donderdagmiddag.
Dit jaar wordt ook voor het vmbo een aantal masterclasses opgezet, maar dan op de (vrije) woensdagmiddag.
Lees verder
 

Nieuws uit groep 5

Nog een week en dan zit de eerst periode van het schooljaar er alweer op. Wij zien een leuke, ijverige groep kinderen die vanaf de start hebben laten zien dat ze prima kunnen werken. Ook samenwerken tijdens coöperatieve werkvormen verloopt steeds beter. 
Lees verder

Attentie Attentie 

Kom het zien! Kom het zien!
Groep 7 wordt beroemd!
Vorig jaar hebben de kinderen, van destijds groep 6, een prijs gewonnen met het maken van een filmscript dat gaat over kinderrechten. Dit jaar is het script ook daadwerkelijk verfilmd! Op een dinsdagochtend is er een regisseur langs geweest om de film op te nemen.
Lees verder

Nieuws uit groep 7

De verhalentocht "Death Valley, de Peel" die we op de fiets hebben afgelegd was erg leerzaam. We hebben een rondleiding gehad in het Klokkenmuseum waar een tentoonstelling over de oorlog in de regio was. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek en het heemkundehuis. 
Lees verder

Kinderboekenweek Reis mee!

Vorige week maandag  hebben we met de hele school op ludieke wijze de Kinderboekenweek geopend. Juf Anke was de buschauffeur van de boekenbus en stopte telkens bij een halte om een passagier in te laten stappen. De passagiers waren de juffen en meester verkleed als een personage uit een boek. 
Lees verder

Voorstelling TRING

Ga tijdens de Kinderboekenweek mee op reis met Theatergroep Letter Belangrijk! Naar de mooiste plek van de wereld gaan, wie wil dat nou niet? Puk en Sam vinden het thuis maar saai. Ze vervelen zich en willen weg. Ze willen ergens heen waar alles beter is. Ga jij mee? In de Herstvakantie: dinsdag 15 oktober in de bibliotheek Someren. Voor kinderen van 4 - 10 jaar. Tickets: €2,50.
(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Contributie ouder-vereniging 2019-2020

De oudervereniging op Bs LeerRijk organiseert jaarlijks diverse activiteiten. Om dit te kunnen doen wordt aan alle ouders een klein bedrag aan contributie gevraagd. Lees de brief voor verdere informatie en de wijze van betalen.

Kledinginzameling oudervereniging

Op de grote speelplaats van LeerRijk staat een textielcontainer van Sympany. Deze stichting werkt veelal met sociale werkplaatsen in heel Nederland en biedt zo kansen en werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
Lees verder

Controle fietsverlichting

Op woensdag 23 oktober vindt de fietsverlichtingscontrole plaats. We vragen de kinderen van groep 5 t/m 8 die dag met hun fiets naar school te komen. We controleren dan de fietsen op een 8-tal punten. 

Spelenkermis

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer de Spelenkermis georganiseerd, door leerlingen van de Fontys. Deze Spelenkermis vindt plaats op a.s. woensdag 9 oktober 2019 van 13:30-15:30, hierbij zijn alle kinderen van LeerRijk uitgenodigd om aan te sluiten. Ouders/verzorgers en schoolvriendjes / schoolvriendinnetjes mogen zich ook hierbij aansluiten. Er zijn leuke spellen georganiseerd en we hopen dat jullie er veel zin in hebben! 
Tot woensdag!

AVG / foto’s / gegevens

In het kader van de AVG zijn er afspraken op LeerRijk gemaakt, die we hierbij nogmaals onder de aandacht willen brengen. De afspraken komen overeen met de afspraken die Prodas aan de scholen heeft voorgesteld.
Lees verder


Interessant voor u?

De GGD Brabant-Zuidoost organiseert een tweetal informatieavonden omtrent zindelijkheidsproblemen. Bekijk het infoblad voor de volledige inhoud en de data.
Copyright © 2019 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp