Copy
Digitale Nieuwsbrief van BS LeerRijk
Voorwoord nieuwsbrief - U ontvangt ook in schooljaar 2018-2019 de digitale nieuwsbrief van BS LeerRijk. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer drie-wekelijks. In de nieuwsbrief leest u waar wij op school mee bezig zijn. Ook zaken die op korte termijn staan te gebeuren, worden hierin aangekondigd.
We wensen u veel leesgenot. Wilt u reageren, doe dat vooral!

Agenda

23-1: Gym gr. 3 en 4
IVN bezoek gr. 5
28-1: Opening nieuw thema Trefwoord
19.30 Infoavond 'Voorlezen' voor ouders gr. 1,2 en 3 en de peutergroep
29-1: Gym gr. 6 en 7
31-1: Voorleeswedstrijd gr. 8 (Ruchte)
3-2: 12.00-16.00 Open dag Verendonck
5-2: Gym gr. 4 en 5
6-2: IVN bezoek gr. 6
8-2: Aanleveren kopij nieuwsbrief
11-2: Infoavond Plusklas
12-2: Gym gr. 3 en 7
t/m 14-2 Adviesgesprekken gr. 8
15-2: Studiedag (kinderen vrij)

Open dagen VO

Diverse voortgezet onderwijs scholen hebben binnenkort weer open dagen.

Zondag 3 februari:
12.00-16.00 Varendonck College
https://www.varendonck.nl/

Zondag 10 februari: Kijkdagen Deurne.
11.00-14.00 Peellancollege
12.00-15.00 Hub van Doornecollege
13.00-15.00 De Sprong
13.00-16.00 Alfrinkcollege
https://ivo-deurne.nl/ 

Nieuws uit groep 3

Rekentuin
Uw kind heeft vorige week een briefje van rekentuin met een eigen inlogcode erop mee naar huis gekregen. Zowel op school als thuis kan er geoefend worden met rekentuin. Op deze app staan verschillende oefeningen omtrent rekenen. Het is de bedoeling dat de kinderen regelmatig oefenen om zo hun tuin te kunnen onderhouden. De oefeningen passen zich automatisch aan op het niveau van het kind. 
Lees verder

Nieuws uit groep 8

Na de kerstvakantie is groep 8 aan het laatste halfjaar begonnen van de basisschooltijd. Wat gaat het toch allemaal snel.
Meteen is het ook heel druk geworden. In de week van 11 februari zijn de adviesgesprekken en op 11 en 12 maart zijn op het Varendonck College alweer de aanmelddagen. Om dit alles in goede banen te leiden zijn de kinderen al iets eerder met de aname va n de Cito lovs toetsen.
Lees verder

Nieuws uit groep 7

Vorige week dinsdag hebben we met groep 7 een bezoek gebracht aan het IVN gebouw te Asten.
Daar was een tentoonstelling ingericht dat te maken had met kleur in de natuur. De functie van kleur gezien voortplanting en overleven. In circuitvorm en met diverse werkvormen, kwamen we veel te weet. Het was een leerzame ochtend, met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken. 

Nieuws uit groep 6

Ondertussen zijn we fris en fruitig gestart aan de tweede helft van het schooljaar. We gaan allemaal hartstikke leuke, leerzame en interessante activiteiten beleven de komende periode. Zo staat er o.a. op het programma om nog naar het Philips museum te gaan. 
Aankomende week starten we met de citotoets.
Lees verder

Open Dag

We kijken terug op een geslaagde Open Dag. Er heerste een gezellige, ontspannen sfeer. Een grote opkomst van bekende ouders en nieuwe ouders. Fijn dat er zoveel ouders en kinderen hun steentje hebben bijgedragen. 
Om trots op te zijn! Dank jullie wel! Samen zijn we de ambassadeurs van Bs LeerRijk. 

Wecycle

We hebben in september en oktober van het afgelopen jaar kleine elektrische apparaten verzameld. Na de herfstvakantie hadden we een actieweek en dat hebben we geweten! Alle kinderen, ouders, opa's en oma's, vrienden en bekenden hebben spullen ingeleverd. We hadden in totaal 275 apparaten. Deze apparaten kunnen hergebruikt worden. 
Lees verder

Bieb-ouders gezocht!

De bieb-oudergroep bestaat uit een klein groepje enthousiaste ouders dat ongeveer één ochtend per maand bij elkaar komt om ervoor te zorgen dat de schoolbibliotheek van LeerRijk er piekfijn uit blijft zien. Dit houdt in dat we boeken repareren, nieuwe boeken labelen en kaften en momenteel zijn we bezig om alle prentenboeken te sorteren op thema en in te voeren in een digitale catalogus. 
Lees verder


Scoor een boek

Op school scoren
Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen wij, in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport, de leerlingen stimuleren met plezier te (blijven) lezen. In de komende 10 weken gaan de groepen 5 en 6 zo veel mogelijk boeken lezen. 
Lees verder

Nieuws uit groep 4

Deze week zijn we in de groepen 4 t/m 8 gestart met het groepsoverstijgend werken. Groep 4 en 5 zijn aan elkaar gekoppeld. Alle groepen werken rondom het thema GEBOUWEN. Maandag is er een architect en de vader van Lize en Fenne Verberne komen vertellen over hun werk in de bouw. Donderdag zijn de kinderen in groepjes gestart met het ontwerpen van hun droomgebouw. 
Lees verder

Nieuws uit groep 5

Afgelopen dinsdag is onder begeleiding van bibliotheek Helmond/Peel het project ‘Scoor een Boek’ gestart. Alle kinderen (van groep 5 en 6) zijn zeer fanatiek aan ‘t lezen geslagen in de klas. Ook iedereen thuis kan meedoen! Uw kind heeft hiervoor een poster en flyer gekregen. Er zijn leuke boeken over voetbal maar ook alle andere boeken mogen gelezen worden. 
Lees verder

LeerRijke momenten

door groepsoverstijgend werken op LeerRijk
Vanaf januari is LeerRijk gestart met groepsoverstijgend werken. De kinderen uit groep 1, groep 2 en groep 3 kennen dit al vanuit Hoekenrijk. Nu is ook de start gemaakt in groep 4, 5, 6 ,7 en 8. Op maandag- en donderdagmiddag gaan de kinderen aan de slag met een workshop die iets te maken heeft met het thema gebouwen. 
Lees verder

De Nationale Voorleesdagen

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft gelezen, vindt op woensdag 23 januari het Nationaal Voorleesontbijt plaats. Op deze dag mogen de kinderen van groep 1-2-3 in pyjama naar school. Iedereen ontbijt thuis. 
Samen met de kinderen wordt het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ gepresenteerd. Deze presentatie is in de aula en start om 8.45 uur. 
Lees verder

Jammer! Jammer! 

Voor de informatieavond ‘Interactief voorlezen’ op maandag 28 januari hebben maar enkele ouders zich aangemeld daarom gaat deze informatieavond helaas niet door. Heel jammer, zeker gezien het feit dat voorlezen in belangrijke mate bijdraagt tot een positieve ontwikkeling van het jonge kind.
Lees verder

Nieuws uit groep 1-2

Thema: Bouwen en gebouwen.
Op de eerste schooldag van het nieuwe kalenderjaar waren juf Corrie en juf Mieke verkleed als bouwvakker. Dat zij geen echte bouwvakkers zijn, werd als snel duidelijk. Ze gebruikten allemaal verkeerde termen. Broekzak in plaats van spijkerzak. Metenmaatje in plaats van rolmaat enz. Gelukkig wisten de kinderen wel de juiste bewoordingen. Tijdens het schaften in de keet, vertelden de ‘bouwvakkers’ sterke verhalen.
Lees verder
Copyright © 2019 BS LeerRijk.
Email Marketing Powered by Mailchimp