Copy
Vreg - uw gids op de energiemarkt
Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie
Nieuwsbrief energiesector van 07 04 2016
GroenCheck -  het potentieel van de tool geïllustreerd door interesse uit Duitsland
Het Duitse milieuagentschap UBA ziet in de Vlaamse online GroenCheck een interessante “Best Practice” en nodigt ons uit om de GroenCheck voor te stellen op haar jaarlijkse symposium over stroomherkomststaving.
 
Het is niet de eerste keer dat er buitenlandse interesse is voor onze Vlaamse tool. Afgelopen jaren gaven we op verschillende internationale fora een presentatie over de GroenCheck (bvb op de RECS Market Meeting in 2013 en op een RE-DISS event in 2012). Dit illustreert de kracht en het potentieel van de procedure van de GroenRapportering en de GroenCheck.
 
Om in de toekomst meer te kunnen halen uit het potentieel en meer achterliggende informatie van ingeleverde garanties van oorsprong aan de elektriciteitsafnemers te geven werkten we specificaties uit voor een uitbreiding. De bedoeling is dat de GroenCheck niet alleen een antwoord geeft op de vraag ‘Is mijn stroom werkelijk groen?’, maar ook informatie over het land van herkomst en het type (hernieuwbare) energiebron van de geleverde groene stroom per afnemer. We informeren u hierover bij de lancering van de vernieuwde GroenCheck. 
 
We rondden de controles af voor de groene leveringen voor december 2015. De GroenCheck kan voor het volledige jaar 2015 worden geraadpleegd.