Copy
lees deze nieuwsbrief online vreg.be | contact | info@vreg.be | uitschrijven
VREG, uw gids op de energiemarkt
Welkom
Nieuwsbrief gezinnen
04 Juli 2013
 
Update servicecheck

We zijn verheugd dat bij maar liefst zeven van de elf leveranciers de klachtenratio verbeterde. Zes leveranciers behalen nu de best mogelijke score uitgedrukt in 5 VREG-logo’s. Bij een aantal andere leveranciers blijkt wel nog verbetering mogelijk.
 
Naast deze elf leveranciers kregen twee leveranciers nog geen klachtenindicator omdat ze nog geen twaalf maanden actief leveren (Watz) of nog geen 5.000 huishoudelijke klanten beleveren (Wase Wind). Wase Wind is een nichespeler die een duizendtal klanten belevert. Wase Wind is echter al geruime tijd actief op de Vlaamse energiemarkt, maar komt niet voor in de klachtencijfers 2011 en 2012. Dat verdient ook een pluim!

Servicecheck
 

Delen via:
Nieuw: energieovernamedocument

Als u verhuist, neemt u uw energiecontract mee naar uw nieuwe adres.
 
Als u verhuist, moet u altijd uw energieleverancier(s) verwittigen. Als u twee energieleveranciers heeft, één voor elektriciteit en één voor aardgas, moet u ze allebei apart verwittigen. Uw energieleverancier moet een eindafrekening opmaken het verbruik op uw oude adres. Hij start ook de facturatie op voor uw nieuwe adres. Daarvoor heeft hij de meterstanden nodig van uw oude en nieuwe adres. 
 
Om uw meterstanden door te geven kan u vanaf nu energieovernamedocumenten gebruiken.  U moet zowel de meterstanden van uw oude als van uw nieuwe adres noteren en overmaken aan uw leverancier. U kan ze ook gebruiken om de meterstanden door te geven bij een echtscheiding (bijvoorbeeld: het contract staat op uw naam, maar u verlaat de woning) of bij een overlijden (bijvoorbeeld: uw alleenstaande ouder is recent overleden en u wil dit regelen met zijn energieleverancier).
 
De VREG heeft ook een handige verhuisfolder opgemaakt met een aantal praktische tips en hulp bij het invullen van de energieovernamedocumenten. U kunt de verhuisfolder downloaden of bestellen. Mail naar info@vreg.be of bel gratis naar 1700.

Delen via:
Cijfer van de maand
23260
Het gemiddelde verbruik in kWh voor een gezin dat verwarmt met aardgas
Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven hebt via onze website www.vreg.be

Uitschrijven Gegevens wijzigen

Hebt u collega’s of vrienden die geïnteresseerd zijn in deze thema’s, stuur dit bericht gerust door. Iedereen kan gratis inschrijven op deze nieuwsbrief.

© VREG - Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 19, Brussel 1000 Belgium

Disclaimer