Copy
lees deze nieuwsbrief online vreg.be | contact | info@vreg.be | uitschrijven
VREG, uw gids op de energiemarkt
Welkom
Nieuwsbrief sector
21 november 2013
 
Statistieken certificatenhandel

Op 1 juli 2013 werden in de certificatendatank groenestroomcertificaten en warmte-krachtcerticaten gesplitst in steuncertificaten en garanties van oorsprong. Deze zijn apart verhandelbaar. De technische ontwikkeling van geautomatiseerde statistieken over deze aparte verhandeling had enkele maanden vertraging, maar is nu rond.

Vaststellingen

Statistieken rond handel in steuncertificaten
Deze tonen duidelijk de overschotten op de steuncertificatenmarkten.
Dit uit zich in:
- het aantal certificaten dat aan minimumprijs aan de netbeheerders wordt verkocht
- lage prijzen op de markt voor steuncertificaten

Statistieken rond garanties van oorsprong
Voor het eerst hebben we afzonderlijke prijzen en aantallen verhandelde garanties van oorsprong, zowel voor elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen (groene stroom) als voor kwalitatieve warmte-krachtkoppeling (blauwe stroom).
 
Omdat de verkopers nog niet voor alle verhandelde garanties van oorsprong een prijswaarde registreren in de certificatendatabank, kunnen we nog geen bindende conclusies trekken uit de gemiddelde prijs van de verhandelde garanties van oorsprong van de voorbije maanden. De statistiek over de spread van de prijs geeft waarschijnlijk een boeiender beeld.
 

Delen via:
Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven hebt via onze website www.vreg.be

Uitschrijven Gegevens wijzigen

Hebt u collega’s of vrienden die geïnteresseerd zijn in deze thema’s, stuur dit bericht gerust door. Iedereen kan gratis inschrijven op deze nieuwsbrief.

© VREG - Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, Koning Albert II-laan 7 Sint-Joost-ten-Node 1210 Belgium

Disclaimer