Copy
lees deze nieuwsbrief online vreg.be | contact | info@vreg.be | uitschrijven
VREG, uw gids op de energiemarkt
Welkom
Nieuwsbrief zonnepanelen
22 december 2014
 
Tarief voor zonnepaneleneigenaars met terugdraaiende teller

Wij vinden het fair dat alle afnemers, ook de zonnepaneleneigenaars met terugdraaiende teller, een solidaire en redelijke vergoeding betalen voor de diensten die de distributienetbeheerder levert. Een zonnepaneleneigenaar maakt immers ook gebruik van het distributienet.

Het tarief dat u als zonnepaneleneigenaar zal betalen verschilt van netgebied tot netgebied en is afhankelijk van het vermogen van uw omvormer(s). Hoe groter het vermogen, hoe meer u betaalt voor het gebruik van het distributienet.

In ongeveer 70% van de tijd wekken uw zonnepanelen stroom op die u niet verbruikt en dus op het distributienet zet. Hiervoor worden u geen kosten aangerekend. Als de zon niet schijnt, 's avonds en 's nachts of als u meer verbruikt dan wat uw panelen opwekken, neemt u van het net af omdat uw panelen te weinig opwekken om uw verbruik te dekken. Het is hiervoor dat u een bijkomend tarief zal moeten betalen. Hoe groter het vermogen van uw omvormer(s), hoe groter het bedrag.

De aanrekening van dit tarief gaat via uw energieleverancier en start op 1 juli 2015. In 2015 wordt maar de helft van het jaarbedrag gefactureerd.

Info op onze website

Meer informatie vindt u ook op de website van uw netbeheerder:

Eandis: www.eandis.be/eandis/klant/k_lokale_productie.htm

Infrax: www.infrax.be/nl/wat-te-doen-bij/distributienettarieven/vragen-distributienettarieven#prosumententarief

Delen via:
Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven hebt via onze website www.vreg.be

Uitschrijven Gegevens wijzigen

Hebt u collega’s of vrienden die geïnteresseerd zijn in deze thema’s, stuur dit bericht gerust door. Iedereen kan gratis inschrijven op deze nieuwsbrief.

© VREG - Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, Koning Albert II-laan 7 Sint-Joost-ten-Node 1210 Belgium

Disclaimer