Copy
lees deze nieuwsbrief online vreg.be | contact | info@vreg.be | uitschrijven
VREG, uw gids op de energiemarkt
Welkom
Nieuwsbrief sector
19 december 2014
 
Nieuwe distributienettarieven voor 2015

Sinds 1 juli 2014 is de VREG bevoegd voor het bepalen van de tariefmethodologie en het nemen van tariefbeslissingen voor Vlaanderen. Wij kiezen voor inkomstenregulering als methodologie omdat het efficiënte bedrijfsvoering stimuleert.

De VREG heeft een inkomen opgelegd aan de distributienetbeheerders die op basis hiervan tariefvoorstellen hebben ingediend. De VREG heeft na controle de tarieven voor 2015 goedgekeurd.

Gemiddeld stijgt de elektriciteitsfactuur voor een gezin met een doorsnee verbruik van 3.500 kWh met 8,4%. Voor een gezin met een aardgasverbruik van 23.260 kWh daalt de aardgasfactuur met 3,06%. Voor de totale energiefactuur van een gezin met een doorsnee verbruik van 3.500 kWh en een aardgasverbruik van 23.260 kWh gaat het om een daling van 0,54%.

Wij vinden het fair dat alle afnemers, ook de zonnepaneleneigenaars met terugdraaiende teller, een solidaire en redelijke vergoeding betalen voor de diensten die de distributienetbeheerder levert. Een zonnepaneleneigenaar maakt immers ook gebruik van het distributienet. Daarom wordt een tarief voor prosumenten (consument die zelf z’n stroom opwekt) gelanceerd. Dit tarief verschilt van netgebied tot netgebied en is afhankelijk van het vermogen van uw omvormer(s). Hoe groter het vermogen, hoe meer een zonnepaneleneigenaar betaalt voor het net. In 2015 wordt vanaf 1 juli de helft van dit bedrag via de factuur van de energieleverancier gefactureerd.

Persbericht

http://www.vreg.be/distributie-en-transmissienettarieven 

Delen via:
Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven hebt via onze website www.vreg.be

Uitschrijven Gegevens wijzigen

Hebt u collega’s of vrienden die geïnteresseerd zijn in deze thema’s, stuur dit bericht gerust door. Iedereen kan gratis inschrijven op deze nieuwsbrief.

© VREG - Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 19, Brussel 1000 Belgium

Disclaimer