Copy
Vreg - uw gids op de energiemarkt
Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie
Nieuwsbrief van 17 03 2016
Hoge wisselactiviteit bij gezinnen en bedrijven zet zich verder in februari
Wisselen van energieleverancier
De historisch hoge wisselactiviteit van gezinnen en bedrijven in januari 2016 zet zich verder in februari. Net als de voorbije jaren kent de switchgraad een terugval t.o.v. de maand januari, maar met 1,77% bereikt het wisselen van elektriciteitsleverancier wel het hoogste niveau ooit in een februarimaand.
Zowel de switchgraad van de gezinnen (1,64%) als de kleine bedrijven (2,37%) ligt beduidend hoger dan in februari de voorbije jaren.
Ook voor aardgas wisselden in februari nooit meer gezinnen en kleine bedrijven dan in 2016: 1,97%. Voor de gezinnen ligt de activiteitsgraad op 1,95%, voor de kleine bedrijven op 2,14%.

Marktaandelen
Net als in januari, ziet eni gas&power in februari zijn algemeen marktaandeel elektriciteit het meest stijgen, maar wel in veel beperktere mate dan in januari, met 0,04 procentpunten. Deze winst is vermoedelijk nog een gevolg van de groepsaankoop van de provincie Antwerpen, waarbij eni gas&power als één van de 2 winnaars uit de bus kwam. Zij worden gevolgd door Essent, Direct Energie en Comfort Energy, waarvan het marktaandeel stijgt met respectievelijk 0,03, 0,01 en 0,01 procentpunten.
Op de aardgasmarkt zijn het dezelfde leveranciers met de grootste toename in hun marktaandeel: eni gas&power met 0,05 procentpunten en de anderen elk met 0,02 procentpunten.
4 vacatures
We zijn op zoek naar 4 medewerkers voor een tijdelijk contract tot eind 2016: