Copy
Vreg - uw gids op de energiemarkt
Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie
Nieuwsbrief zonnepanelen - 28 07 2015
Update bandingfactoren
Onze collega’s van het Vlaams EnergieAgentschap VEA hebben de bandingfactoren voor zonnepanelen herberekend. De geactualiseerde bandingfactoren gelden voor de stroom geproduceerd vanaf 23 augustus 2015.

Voor installaties ≤ 10 kW zijn volgende bandingfactoren van toepassing: 
• Voor installaties in dienst genomen in 2013 is nog altijd 1.222 kWh nodig voor één certificaat; de bandingfactor is niet veranderd
• Voor installaties van de 1e helft van 2014 is nog altijd 1.328 kWh nodig; de bandingfactor is niet veranderd
• Voor de installaties uit de 2e helft van 2014 is de bandingfactor licht gestegen, zij hebben nu 1.610 kWh nodig voor één certificaat; voorheen was dit 1.647 kWh
• Installaties in dienst genomen tussen 1 januari 2015 en uiterlijk 13 juni 2015 ontvingen tot nu toe geen groenestroomcertificaten. Door de nieuwe bandingfactor krijgen zij er nu wel:  zij krijgen één certificaat voor elke geproduceerde 2.232 kWh vanaf productiedatum 23 augustus 2015
• Installaties in dienst genomen vanaf 14 juni 2015 krijgen geen groenestroomcertificaten meer. Op 4 juni werd het besluit hierover in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Voor bestaande zonnepaneleneigenaars met een keuringdatum vóór 14 juni wijzigt niets.  Deze installaties moeten niet meer aangemeld worden bij de VREG. Aanmelden bij uw netbeheerder blijft verplicht.

Een overzicht van alle bandingfactoren

Meer informatie over hoe de berekening precies verloopt

Meer informatie over de berekening van de bandingfactoren door het VEA
Registratie met eID
 

Elke gebruiker van de certificatendatabank  moet zich eenmalig registreren met zijn identiteitskaart vooraleer een meterstand in te geven. Als u zich nog niet met uw identiteitskaart registreerde, vindt u uw persoonlijke link via het aanmeldscherm terug. Als u op de link klikt, kan u zich registreren met uw eID en kaartlezer.


Om fraude tegen te gaan en om uw gegevens beter te beveiligen is het voor ons belangrijk uw rijksregisternummer of het KBO-nummer van uw onderneming op te nemen in onze databank. Zo kunnen we nog meer garanderen dat de juiste persoon of onderneming certificaten krijgt, kan inzien en kan verhandelen. We hebben ons altijd al ingespannen om fraude te vermijden. De recente persberichten zijn niet de aanleiding voor de bijkomende registratie, maar ze tonen wel het belang ervan aan. We blijven inzetten op het verbeteren van de veiligheid van onze systemen.


Registreren met eID is éénmalig. Daarna meldt u zich zoals vroeger aan met uw gebruikersnaam die begint met mb_ en met uw persoonlijk paswoord.

Meer informatie: veelgestelde vragen rond de registratie op www.vreg.be/nl/veelgestelde-vragen-bij-registratie-met-eid.


Momenteel hebben al 129.219 zonnepaneeleigenaars zich correct geregistreerd.