Copy
lees deze nieuwsbrief online vreg.be | contact | info@vreg.be | uitschrijven
VREG, uw gids op de energiemarkt
Welkom
Nieuwsbrief bedrijven
13 januari 2014
 
Onze beste wensen

Wij wensen u een jaar dat kan tellen!

Delen via:
2 vacatures

In het kader van de zesde staatshervorming zal de bevoegdheid voor de distributienettarieven overgedragen worden van de federale overheid naar de gewesten.
We willen ons hierop grondig voorbereiden en daarom zijn we op zoek naar twee dynamische collega’s (m/v).

  • Bedrijfseconomisch toezichthouder distributienettarieven
  • Juridisch toezichthouder distributienettarieven
Delen via:
Doe de V-TEST

De prijzen van januari staan online!
 
Er is een belangrijke wijziging: de producten met een variabele energiecomponent worden vanaf nu berekend op basis van de laatst gekende indexatieparameter in combinatie met de toekomstige parameters voor de komende 3 kwartalen. Voor producten met een vaste energiecomponent wijzigt de berekening niet.
In het verleden werkten we enkel met de laatst gekende indexatieparameter. 
 
Concreet houdt dit in dat energieproducten (zowel elektriciteit als aardgas) op een eerlijke, gelijke manier vergeleken worden. Vroeger ontstond in de winter de situatie dat variabele producten onterecht duurder waren dan vaste, volgens de V-TEST resultaten. In de zomer was dit omgekeerd. Door over te stappen naar een berekening waarbij de toekomstige kwartaalindexatieparameters ook in rekening worden genomen worden seizoenseffecten vermeden.
Op die manier voldoen we aan het Charter van goede praktijken van de CREG.
 
Wij raden aan om één keer per jaar de V-TEST te doen om te kijken wie voor u op dit moment de voordeligste energieleverancier is.
 
Dat doet u best na ontvangst van uw jaarlijkse energiefactuur. U hebt dan immers uw verbruiksgegevens bij de hand. Die heeft u nodig om de V-TEST te doen.
 
Veranderen van leverancier of contract is gratis voor KMO’s (opgelet maximaal verbruik van 50 MWh elektriciteit en 100 MWh aardgas), ongeacht de looptijd van uw huidige contract. U moet uw contract niet zelf opzeggen. Een contract afsluiten met een nieuwe leverancier volstaat.

Delen via:
Cijfer van de maand
4.437
abonnees (nieuwsbrief bedrijven)
Vraag het aan de VREG
Welke leveranciers leveren energie aan bedrijven?
Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven hebt via onze website www.vreg.be

Uitschrijven Gegevens wijzigen

Hebt u collega’s of vrienden die geïnteresseerd zijn in deze thema’s, stuur dit bericht gerust door. Iedereen kan gratis inschrijven op deze nieuwsbrief.

© VREG - Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, Koning Albert II-laan 7 Sint-Joost-ten-Node 1210 Belgium

Disclaimer