Copy
Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser.
VNG:Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Europa in een oogwenk Nieuwsbrief
4 MEI 2018

Netwerk Uitgelicht: Het Europese Forum voor Stedelijke Veiligheid (Efus)

Het Europese Forum voor Stedelijke Veiligheid (Efus) is opgericht in 1987 onder toezicht van de Raad van Europa en is het enige Europese netwerk van lokale en regionale overheden dat zich inzet voor stedelijke veiligheid. Het omvat bijna 250 lokale en regionale autoriteiten uit 16 landen. Efus biedt ondersteuning en inspiratie voor lokaal verkozen ambtenaren en hun teams die overtuigd zijn van de noodzaak om samen te werken en politieke verschillen te overstijgen, ten behoeve van de veiligheid op de lange termijn. In overeenstemming met het principe van 'steden die steden helpen' bevordert Efus de uitwisseling van ervaringen tussen autoriteiten.

Nieuws

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten MFK

Op 2 mei publiceert de Europese Commissie haar voorstellen voor het volgende Meerjarig Financieel Kader (MFK). De meerjarenbegroting voor de komende zeven jaar zal in de komende tijd vastgesteld worden. Door verschillende organisaties worden bijeenkomsten georganiseerd om het MFK te bespreken, die ook interessant zijn voor gemeenten om bij te wonen.

• 15 mei: The MFF Framework post 2020, EESC (Brussel)

• 17 mei: Lunchdebat MFK en de regio’s, Huis van Nederlandse Provincies (Brussel)

Agenda

VNG-Europa netwerk
U ontvangt de nieuwsbrief Europa in een oogwenk, omdat u lid bent van het VNG-Europa netwerk of omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief. Om uzelf af te melden, klik hier.
vng.nl/europa