Copy
Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser.
VNG:Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Europa in een oogwenk Nieuwsbrief
23 APRIL 2018

Netwerk Uitgelicht: Metropolis (World Association of the Major Metropolises)

Metropolis is een wereldwijd netwerk van 137 grote steden en metropolen. Het netwerk dient als hub en platform voor metropolen om te verbinden, ervaringen te delen en te mobiliseren voor een breed scala van lokale en mondiale problemen, naast het feit dat Metropolis hét brandpunt is van wereldwijde ervaring en expertise op het gebied van grootstedelijk bestuur. Het netwerk ondersteund daarnaast ook burgemeesters van grote steden en metropolen op het internationale podium.

Nieuws

Bijeenkomsten MFK

Op 2 mei publiceert de Europese Commissie haar voorstellen voor het volgende Meerjarig Financieel Kader (MFK). De meerjarenbegroting voor de komende zeven jaar zal in de komende tijd vastgesteld worden. Door verschillende organisaties worden bijeenkomsten georganiseerd om het MFK te bespreken, die ook interessant zijn voor gemeenten om bij te wonen.

• 15 mei: The MFF Framework post 2020, EESC (Brussel)

• 17 mei: Lunchdebat MFK en de regio’s, Huis van Nederlandse Provincies (Brussel)

Agenda

VNG-Europa netwerk
U ontvangt de nieuwsbrief Europa in een oogwenk, omdat u lid bent van het VNG-Europa netwerk of omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief. Om uzelf af te melden, klik hier.
vng.nl/europa