Copy
Itass nieuwsbrief mei 2017
Bekijk deze e-mail in uw browser

Uitbraak WannaCry-ransomware 


Je kon er de afgelopen week niet om heen. De media berichtte uitgebreid over de uitbraak van het WannaCry ransomware. Virussen die via e-mail verspreid worden en bestanden versleutelen voor losgeld zijn al ruim een jaar een groot probleem. Nieuw aan deze variant is dat deze actief gebruik maakt van een bekend veiligheidslek in Windows. Hierdoor kon WannaCry zich verspreiden zonder dat iemand een e-mail hoefde te openen.Gelukkig heeft een beveiligingsspecialist (per ongeluk) de manier gevonden om dit ransomware te stoppen zodat de aanval vrij snel stopte.

De les die we hieruit kunnen trekken is dat het belangrijk is om Windows computers en servers direct te voorzien van de laatste updates. De gebruikte fout is bijvoorbeeld al op 14 maart verholpen door Microsoft. Ook antivirus programma's als Kaspersky waren succesvol in het snel herkennen en stoppen van deze aanval.

Onderdeel van het structureel systeembeheer van Itass is het up to date houden van alle beheerde systemen. Daarnaast adviseren wij het gebruik van Kaspersky antivirus en maken wij gebruik van een professioneel Spamfilter om alle inkomende e-mails te scannen voordat deze op de servers van onze klanten terecht komen. Samen met een goede back-up zorgen wij ervoor dat een besmetting met een ransomware virus voorkomen wordt of snel wordt opgelost mocht het onverhoopt toch tot een besmetting komen.  

In een blog op onze site vind u meer tips om uw bestanden te beschermen tegen ransomware.
 

Actietarieven KPN glasvezel


Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen heeft KPN aangekondigd in 2019 te stoppen met ISDN. Om alvast voorbereid te zijn op deze ontwikkeling is een snelle (glasvezel) verbinding een optie om over te kunnen stappen op VoIP bellen e.d.

Tijdens de actieperiode tot 1 juli kunnen wij 50mbit en 100Mbit verbindingen aanbieden tegen een sterk gereduceerd tarief.  

50Mb FttO van  € 379,- voor € 279,- per maand
100Mb FttO van € 479,- voor € 329,- per maand

Deze tarieven gelden voor nieuwe aansluitingen met een looptijd van 36 maanden.

Als glasvezel op uw locatie niet mogelijk is zijn er ook andere mogelijkheden om sneller internet te realiseren. Wilt u weten wat er op uw locatie mogelijk is kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Openingstijden feestdagen

De komende feestdagen kennen wij aangepaste openingstijden. Op Hemelvaartsdag, de dag na Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Onze servicedesk is op vrijdag 26 mei wel
telefonisch bereikbaar, op nummer 088 888 0 777, van 7.00 tot 18.00 uur.
 
 
Ook H&S personeels diensten kiest voor Itass Cloud

Sinds 2017 werkt ook H&S personeelsdiensten uit Klazienaveen in de Itass Cloud. H&S kwam eind 2016 bij Itass met de wens de IT omgeving te vernieuwen. Belangrijk hierbij was het verbeteren van de stabiliteit en prestaties.

Lees hier meer over de overgang naar de Itass Cloud.
 
 
Succesvol sportseizoen

Ook dit seizoen hebben wij met trots de sportclubs gevolgd die wij steunen. Met het behalen van de landstitel door Abiant Lycurgus, het behalen van de play-offs door FC Emmen, het nipte verlies in de finale voor de landstitel door Itass/DTK en het succesvolle seizoen van JMS Hurry-UP kijken wij terug op een seizoen vol hoogtepunten. Wij kijken dan ook vol verwachting uit naar de prestaties in het komende seizoen.
 
   
Copyright © 2017 Itass B.V., Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp

Uitschrijven    Wijzig voorkeuren