Itass nieuwsbrief december
Bekijk deze e-mail in uw browser

Ontwikkelingen in internetverbindingen

Ook deze maand zijn er weer volop ontwikkelingen en acties te melden in de wereld van internetverbindingen. Zo test KPN momenteel met goedkopere glasvezel verbindingen op een beperkt aantal bedrijventerreinen waar geen of weinig internet over een koperverbinding mogelijk is. Deze “Fiber to the Business” verbindingen zijn momenteel op een beperkt aantal bedrijventerreinen beschikbaar. Verbindingen van dit type hebben beperktere bandbreedte en hebben een lager service level. Met dit nieuwe type verbinding kunt u voor een betaalbare prijs toch gebruik maken van de hogere internetsnelheden van glasvezel. Nieuwsgierig of dit bij u ook mogelijk is, vraag het Itass!

Daarnaast lopen er tot eind 2016 nog een aantal acties om het jaar knallend af te sluiten. Die ziet u in de kolom rechts van u.Have I Been Pwned?

De afgelopen periode zijn er veel berichten in de media verschenen over grote datalekken. Grote internetspelers zoals LinkedIn, Dropbox, Sony, Snapchat of Badoo werden onlangs het slachtoffer van cyberaanvallen waardoor de gegevens van duizenden gebruikers op het net verschenen.

Hoe weet u als gebruiker nu of uw gegevens onderdeel waren van deze lekken? Via deze website kunt u achterhalen of uw e-mailadres in een gehackte of gestolen database voorkomt. De website is een initiatief van de Australische beveiligingsonderzoeker en regionale Microsoft-directeur Troy Hunt.

Inmiddels zijn er 166 datalekken aan de website toegevoegd met de gegevens van bijna 2 miljard accounts. Het grootste datalek (359 miljoen accounts) komt voor de rekening van MySpace. Ook LinkedIn (164 miljoen accounts) en Adobe (152 miljoen accounts) kregen met grote datalekken te maken.

Om automatisch in het geval van een nieuw datalek te worden gewaarschuwd, kunt u uw e-mailadres opgeven. De beheerder van de website garandeert dat het mailadres dat u gaat laten controleren niet zal worden opgeslagen, noch aan andere diensten zal worden verstrekt.

Bron: Zie website.             Prototype “The machine” werkend

HP Enterprise heeft bekend gemaakt over een werkend prototype van The machine te beschikken. The machine is een nieuwe architectuur van computing platforms aangestuurd door grote pools van geheugen in plaats van processoren. Dit levert grotere opslagcapaciteit en extreem snelle dataverwerking op. Volgens Gartner zijn er in 2020 zoveel apparaten welke een onvoorstelbaar volume aan data genereren. Deze groei is sneller dan de capaciteit om dit met de bestaande opslagmiddelen te verwerken, op te slaan, te beheren en te beveiligen.

HPE verwacht met The machine oplossingen te gaan bieden voor zowel kleine Internet of Things netwerken als bij enorme big data analyses. Daarnaast worden nieuwe technieken in andere oplossingen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van geheugen in de HP Enterprise ProLiant DL380 G9 server serie.
 

   
Acties december

• In gebieden waar nog geen KPN glasvezel in het pand ligt, ontvangt u mogelijk korting op de aansluitkosten. Geldig t/m 31 december 2016.
• T/m 28 december 2016 ontvangt u fikse kortingen op het upgraden van een KPN ADSL verbinding naar een KPN VDSL verbinding.
• Ziggo biedt t/m 31 december 2016 korting op nieuwe zakelijke internet abonnementen met overeenkomsten van 1, 2 of 3 jaar.

 
Eerste Itass seminar groot succes!
Op vrijdag 18 november jl. verzamelden zich om 16.00 uur ruim 30 ondernemers en relaties bij het stadion van FC Emmen om zich tijdens ons eerste seminar bij FC Emmen bij te laten praten over Cloud Computing en telefonie uit de Cloud.

Lees hierover meer in onze blog.
 
Arnold, Gert, Henry & Martijn, gefeliciteerd!
Arnold Zanting, Gert Dekker, Henry Klaver en Martijn van der Aa hebben vorige maand de training K1002.10 Kaspersky Endpoint Security and Management (Essentials) succesvol afgerond.

Van harte gefeliciteerd!      
 
Openingstijden feestdagen
De periode tussen kerst en oud & nieuw zijn wij geopend op de tijden die u van ons gewend bent.

Wij zijn gesloten op:
26 december - Tweede Kerstdag

Copyright © 2016 Itass B.V., Alle rechten voorbehouden.