Met Hillywood Headlines, het online magazine van PRezz videoproductiehuis, bieden we je graag inspiratie en tips voor het doeltreffend inzetten van video(marketing).

PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16, 3941BZ Doorn - 0343517377 - info@prezz.org

Beter 1 professionele camera in de hand

dan 10 smartphones in de lucht? Of...

Maken jij en jouw medewerkers video’s voor YouTube, Twitter of Facebook? Hartstikke goed. Dus 10 smartphones in de lucht? Wij zijn voor. Met persoonlijke filmpjes en een effectief videomarketingplan maak je grote kans jouw doelgroep te bereiken en te raken.

De grote lijnen in je organisatie zet je neer met professionele videos. Zo liet Intrakoop, een inkooporganisatie voor de zorgsector, een film maken om de productgroep Eten en Drinken onder de aandacht te brengen. 

Voor de 'actrice' in de video was het even geleden dat ze aardappels had geschild. Zeker onder het toeziend oog van een camera.

Met cast en crew werd het een efficiënte én gezellige draaidag. Maar er komt best wat bij kijken. Hoe pak je het aan?

 

Concept

Het start met het bepalen van je doel, je doelstellingen, je doelgroep, sfeer. Wat wil je dat de kijker denkt, voelt en doet na het zien van je film? En ook niet onbelangrijk: wat is je budget en heb je een deadline? Vervolgens bedenk je het concept en schrijf je het script. Als je je verhaal wilt vertellen aan de hand van een voice-over, dan schrijf je een goede tekst - in spreektaal! - en zoek je een passende voice-over stem.
 

Planning

Nu komt de planning. Op welke locaties ga je filmen of heb je een studio nodig? Wat voor type camera's en welke objectieven zet je in? Welke cameraman (vrouw?) maakt de voor jou passende beelden? Denk ook aan licht en geluid. Voor een efficiënte draaidag is het handig vooraf de filmlocaties te spotten. Maak een lijst van alle benodigde rekwisieten en wie regelt deze? Gaan je medewerkers optreden in je video of zet je professionele acteurs in? Had je een animatie in je film bedacht? Bijvoorbeeld een animatie van je logo. Zoek dan naar een animatiemaker die in de door jou gewenste stijl kan animeren.
 

Filmopnamen

Met het draaiboek in de hand weet tijdens de opnamen iedereen wat hij of zij moet doen. Door een goede voorbereiding kun je op de draaidag efficiënt de cast en crew op elkaar afstemmen. Een regisseur zorgt ervoor dat alle beelden qua timing, compositie,  uitstraling, uitdrukkingen en tekst kloppen. Zorg voor voldoende quitclaims, waardoor iedereen die in beeld komt, kan tekenen voor akkoord. 
 

Montage

In de montage valt alles samen. Het is handig als je alle materialen van de huisstijl, zoals lettertypes, logo's en kleurcodes bij de hand hebt. Je spot de takes van de draaidag en zoekt de beelden die het beste passen in je montage. In het beeldmateriaal kun je nog kleurcorrecties toepassen, zodat alle beelden mooi op elkaar aansluiten. Je voegt de ingesproken voice-over en animaties in. De sfeer van je film wordt voor een belangrijk deel bepaald door de muziektrack die je eronder zet en eventuele andere audio effecten. Let erop dat je muziek rechtenvrij is. Of geef een music composer de opdracht muziek op maat te maken. Het spannendste moment is wanneer je de eerste edit aan je collega's kan laten zien (preview). Dan kun je samen afstemmen of er nog aanpassingen in je film nodig zijn of dat 'ie klaar is om deze in de juiste extensies op te leveren.
 

Videomarketing

En last but not least: wat heb je aan een film die niet gezien wordt? Zorg voor een goede verspreiding van je video volgens je videomarketingplan.
 

Toch 1 professionele camera? 

Besteed je het maken van jouw film(s) liever uit aan een full service videobedrijf? Voor ons is het dagelijkse kost. Wij nemen je graag aan de hand mee.

Hij is er weer! 

Vrijdag 20 mei is ie er weer! Onze meest-gestelde-vragen workshop ‘Video. Waarom? Hoe? En watkosttut? Het komt allemaal aan bod. Deze workshop is gratis en vrijblijvend voor bedrijven, die video in hun marketing in willen zetten. En dat in onze eigen bios met een hapje en drankje, van 15.30 – 17.30. Meld je direct aan.

Kijk je gelukkig

Vanaf medio mei is er elke tweede zaterdag Happinez Cinema in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Elke keer een film of een documentaire waarin bezinning, verwondering en inspiratie centraal staat. Happinez Cinema start op 14 mei met een film die ook hoge ogen scoorde op het Nederlands Filmfestival.

Mannen zeggen

Hoe kunnen we ondernemers laten zien dat zij groei voor hun bedrijf kunnen realiseren door het inzetten van Business Angels? Wij maakten een serie van 4 video’s voor de Kamer van Koophandel, waarin we 3 ondernemers én hun Business Angels het hemd van het lijf vroegen. Afleveringen uit de serie: De match, De pitch, De afspraken, De samenwerking.

Cannes kan

Hét filmfestival in Cannes, 11 t/m 22 mei, start met de nieuwste Woody Allen: ‘Café Society’, een tragiromantisch verhaal met prachtige beelden uit het Hollywood van de jaren dertig.
Helaas geen rode loper voor ons. Wij wachten gewoon tot de film in de Nederlandse bioscoop draait, vanaf 11 augustus a.s.

What to wear?

‘Morgen worden er filmopnames gemaakt op jullie afdeling!’, roept afdeling communicatie. Oeps, wat doe je aan? Er zijn namelijk wel een paar do’s and don'ts. Onze Emmy en Anna vonden het leuk om er een filmpje van te maken. Het is nog in de montage. Tot die tijd vind je onze kledingtips op de website van PRezz.

Women only

Monika en Pauline zijn al jááááren lid van Entre Femmes (netwerk vrouwelijke ondernemers provincie Utrecht). Volgend jaar staat er weer een feestelijk lustrumjaar te wachten. Entre Femmes bestaat dan namelijk 20 jaar. Keertje mee als introducée? We hebben een voucher voor je. Mail ons maar. Sorry guys!

PRezz?

We maken films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. Wie is je doelgroep, wat is je kernboodschap en wat wil je met de film bereiken? En, ook niet onbelangrijk: wat is je budget? Samen komen we tot een creatief concept voor een film die boeit. Met de juiste call-to-action. Kijk hier hoe we te werk gaan om jouw verhaal in een doeltreffende video om te zetten.

Je kunt rekenen op een groot netwerk van cameramensen, animatiemakers, regisseurs, scenaristen, acteurs, voice-overs, stylisten en editors binnen en buiten Nederland, waarmee we altijd het juiste team voor jouw film samenstellen. Over het projectmanagement, regie en productie hoef je je geen zorgen te maken, dat is bij ons in goede handen. Ook met de optimale lancering en promotie van je video, zodra je film klaar is, helpen we je graag.
 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. We geven tips en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En like onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen. 
 

PRezz op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
  • Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?
  • Hoera, een video! En nu?
  • Een origineel video concept voor jouw bedrijf
  • Video(marketing) trends en kansen
  • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
  • The Battle
  • Filmavond in onze bios
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis