We sturen je deze Hillywood Headlines omdat we hebben samengewerkt of omdat we elkaar op de hoogte zouden houden.
Afmelden kan eenvoudig onderaan. Natuurlijk hopen we dat je met dit magazine inspiratie opdoet voor jouw eigen marketing.


Kun je deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier.
Hillywood Headlines
Keukenprinsessen zullen we niet worden, maar ach, een keer een taart bakken, dat wil nog wel lukken. Op het pak van de taartmix staat het recept, dus wat kan er mis gaan? Bestond er ook maar het recept voor de kan-niet-mislukken-virale-video. We kunnen je wel de beste ingrediënten verklappen.


Viraal met een toefje peterselie
- de beste ingredi
ënten voor jouw virale video

Ken je TED? Wie? TED (Technology, Entertainment, Design) is een bijeenkomst, waar sprekers korte presentaties geven. Presentaties met ‘ideas worth spreading’. De TED waarop Kevin Allocca vertelt waarom video’s viral worden vinden we een bijzonder goede start: 

TED - Kevin Allocca vertelt waarom video’s viral worden
Maar we hebben meer ingrediënten voor je op een rij gezet:
Emotie – Waarbij het schokeffect, afschuw of angst goed blijken te werken. Denk maar aan de filmpjes over Haren die snel in de rondte werden gestuurd. Maar humor is wel makkelijker, en leuker, in je film te verwerken. Tip: eindig je video met een onverwachte – onschuldige –blooper voor het viral-effect. Ontroering of vertedering werken ook: denk aan kleine hondjes, poesjes, kinderen. En ja ook, sex sells.
 
Herkenning – Een bekende situatie spreekt een grote groep aan. Een grappig filmpje dat zich afspeelt in een herkenbare kantoorsetting zal gemakkelijk worden doorgestuurd naar iedereen die dagelijks op kantoor zit. Ander voorbeeld: de videoclip van de girlsband die over vrijdag zingen. Elke einde van de week weer goed voor vele keren doorsturen. Ook het teruggrijpen op een eerdere ‘viral’ is een voorbeeld van herkenning; en deze dan een beetje verbasteren.
 
Gezamenlijkheid – We streven allemaal naar idealen, hebben dezelfde dromen. We dromen van een betere wereld. Steeds meer corporate films laten dit een leidend thema zijn. Kun je je bedrijfsmissie of -visie verpakken in een beeld dat we allemaal nastreven? Dan zit je goed.
 
Voyeurisme – Spannend, meegenieten van ‘toevallig’ opgenomen beelden van een smartphone onderweg. Beelden die eigenlijk niet voor jou, en al die andere ogen op de wereld, bedoeld waren. Schokkerige, wazige beelden van een aanslag op social media worden vaker doorgestuurd dan officiële nieuwsbeelden.
 
Het onverwachte – Het filmpje dat Kevin Allocca op TED laat zien over de fietser en de op de weg liggende obstakels spreekt voor zich.
 
The Celeb – Voetbalpro’s zijn gewild in virals en ook tennisser Federer doet het goed. Zo zijn er meer celebrities die video’s tot virals hebben verheven. Jennifer Aniston heeft absoluut van Smart Water een bekend merk gemaakt. Het Smart Water voorbeeld zie je hieronder. De makers hebben daar, op humorvolle manier, alle ingrediënten op een hoop gegooid. En dat is dan ook meteen de bonustip van dit artikel: Stop meerdere ingrediënten in je video.
 
Met alle ingrediënten heb je nog geen garantie op een viral. Ga aan de slag met promotie of gebruik ‘Tastemakers’ met een groot netwerk.
Vraag is: Bereik je met een viral je doelen? Of zoals marketinggoeroe JT Anderson het mooi formuleerde: Ga je voor de grootste plons, of wil je de juiste vis vangen?
Maar dat is een ander verhaal. Doen we in onze volgende Hillywood Headlines.
Hollindia International - een betoverende animatie (als website header)

Hier zijn we trots op!

Een betoverende animatie, als website header, maakten we voor Hollindia International. Een bedrijf dat wereldwijd kleurpigmenten verkoopt voor verschillende toepassingen. De animatie wordt over de hele wereld bekeken.
Smart Water commercial met bijna alle virale ingrediënten

smart water smart viral

Elke keer tonen we je een actuele of relevante viral. In deze commercial voor Smart Water hebben de makers bijna alle virale ingrediënten ‘gepropt’. De oorspronkelijke versie duurde ruim 6 minuten (héél lang voor een video). Inmiddels staan er vele afgeleide versie op YT.
Hoe maak je je eigen YouTube kanaal aan?

Kind kan de was doen!

Hoe maak je je eigen YouTube kanaal? Kinderlijk eenvoudig, dat bewijst het korte instructiefilmpje uit onze serie video tutorials. En als je dan toch je eigen kanaal hebt, plaats dan ook je eerste video. Hebben we een ander filmpje voor in de serie.

Onze kijktip: 'The Domino Effect' 

Vorige week in première, in Hillywood Headlines onze tip: ‘The Domino Effect’. Hoe het handelen van de ene mens het leven van vele anderen kan beïnvloeden. We blijken meer met elkaar in verbinding te zijn dan we zouden kunnen vermoeden. Belangrijk gegeven in de film is de crisis en daarmee ook helemaal van nu. De film is geregisseerd door Paula van der Oest (o.a. Zus & Zo, Tiramisu, Black Butterflies). Op het afgelopen Nederlands Film Festival won zij, terecht, het Gouden Kalf voor beste regie voor deze film. Zie de trailer: 

Domino Effect - trailer

Van bedrijfsuitje tot bedrijfsfilmpje!

Op zoek naar een verrassende activiteit waarin je medewerkers van verschillende afdelingen met elkaar moeten samenwerken? En aan het eind van de sessie als resultaat  je eigen bedrijfsfilm(s), gemaakt door trotse medewerkers?
 
Het kan! Je bedrijfsvideo is het blijvende souvenir van een inspirerende en leerzame dag. De groepen worden goed begeleid in brainstormen, storytelling, scriptschrijven en eventueel filmen. Er zijn verschillende mogelijkheden en pakketten. Informeer er gerust naar.

PRezz, wat? Hoe schrijf je dat?

PRezz Video PR is een videoproductiehuis.  Wij werken met een groot netwerk van filmprofessionals, animatiemakers, voice-overs, acteurs, en regisseurs binnen en buiten Nederland. Met onze expertise op het gebied van marketing en communicatie heb je een doeltreffend script en video in handen, die je in kunt zetten voor promotie en acquisitie. Creatieve storytelling zorgt voor een boeiende insteek van je film. We doen het projectmanagement, regie en productie. Daarnaast helpen we je ook op weg met de juiste inzet van videomarketing (o.a. social media), waardoor je film en je bedrijf hoger in de zoekmachines scoren.

PRezz op het podium

PRezz geeft lezingen, trainingen en workshops: 'De geheimen van videomarketing', 'Beter scoren in de zoekmachines, tips en trucs', 'Een pakkend script schrijven', 'Maak je eigen commercial'. Mail ons voor meer informatie.

Copyright © 2012 PRezz videoproductiehuis, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp