Met Hillywood Headlines, het online magazine van PRezz videoproductiehuis, bieden we je graag inspiratie en tips voor het doeltreffend inzetten van video(marketing).

PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16, 3941BZ Doorn - 0343517377 - info@prezz.org

10 onmisbare tips voor video(marketing)


Video als belangrijke trend

Frankwatching publiceerde onlangs het artikel over de 5 belangrijkste contentmarketingtrends in 2017. Het verbaasde ons natuurlijk niet dat video daar weer genoemd wordt. Frankwatching: "2017 lijkt het jaar te worden waarin het medium online écht een vlucht neemt. Het aantal videoviews op Facebook verachtvoudigde het afgelopen jaar en volgens de socialgigant is het nog maar een kwestie van jaren voordat het medium alleen nog maar uit video bestaat. Ook Cisco verwacht dat 75 procent van het totale internetverkeer van consumenten uit video zal bestaan."

Klanten vinden met video?

Veel ondernemers zien wel dat video een interessante tool is, maar weten nog niet (goed) hoe zij dit in kunnen zetten. Vandaar dat PRezz onlangs tijdens een lunchbijeenkomst voor ondernemers de workshop ‘Klanten vinden met video: 10 onmisbare tips voor video(marketing)' gaf.

Gouden Tip: Maak een video!

 • mensen kijken heel graag filmpjes
 • filmpjes zijn makkelijk te delen
 • 1 minuut video zegt meer dan...
 • je kunt je goed presenteren
 • je onderscheidt je van de concurrent
 • je wordt beter online gevonden.
In onze video animatie zie je de impact.

 

Tip 1: First things first

Een doeltreffende video begint met na te denken over het DOEL van je video. Wat wil je bereiken? Nieuwe klanten? Blije aandeelhouders? Bewustwording? Bepaal dan je DOELGROEP. Zijn dat jongeren? Zorgprofessionals? Schippers? En welk MEDIUM ga je inzetten? Website? Twitter? Beurs? 


Tip 2: Creatief concept

Wees creatief, origineel, uniek. Een video starten met je bedrijfslogo en een shot van het pand met een pratend hoofd die in de bedrijfshal een monoloog 'Al sinds 1953 maken wij…' houdt? Mwah. Zie dit voorbeeld: Deur Financiële Diensten, waarin we vanuit de klant en zijn behoeften uitgingen. 


Tip 3: One first impression

You never get a second chance to make a first impression. De online kijker besluit binnen een paar seconden of hij je video wegklikt. Begin dus met verrassend, pakkend, herkenbaar beeld. Voorbeeld: Nimeto - opleiding met baangarantie.


Tip 4: Less is more

Veel ondernemers denken: 'Als ze dan toch een video maken, laten we alles over ons bedrijf erin zetten'. En daarmee dwalen ze af van een kernachtige boodschap. Een video is geen brochure!


Tip 5: More is less

Huh? In navolging op tip 4. Wanneer je meerdere doelen wilt bereiken (zoals promotie én kennis delen), graag verschillende doelgroepen aanspreekt (bedrijven én consumenten), of meerdere onderwerpen aankaart, maak dan een serie. Bijkomend voordeel is dat je die gespreid online kan inzetten. Zie als voorbeeld de serie van 16 video's die we voor Ditare hebben gemaakt. 


Tip 6: Vertel een verhaal

Raak en wees daarbij eerlijk, authentiek. Voorbeeld: 'Reinstaat. Trots op alle medewerkers!'


Tip 7: Laat ze lachen

Humor in film doet het goed! Humor kan ook in de manier van monteren zitten. Of in een knipoog naar de doelgroep. En wat dacht je van een blooper als uitmijter van je video? We hebben installatieprofessionals laten glimlachen. 


Tip 8: Call-to-action

Okee. De kijker heeft je video bekeken. Wat wil je dat hij doet? Altijd, altijd, altijd een call-to-action. Op zijn minst je url!


Tip 9: Be budget-wise

Als je met een goede video een nieuwe opdracht van € 50.000 kan binnenhalen, waarom zou je dan niet investeren in een professioneel gemaakte video van € 2.000? Denk aan je ROI. Maar heb je een klein budget en grote ambities, dan zijn er ook tal van mogelijkheden. We denken graag creatief met je mee: voor Nimeto gingen we NIET naar Parijs...


Tip 10: Hoera, een video! En nu?

Zet je video op YouTube. Sluit het in op je website. Optimaliseer jouw YouTube kanaal en het filmpje zelf. Zet het vervolgens uit op je andere social media kanalen. En simpel: plaats een link in je e-mail handtekening. We bieden je een checklist en een E-book met alle ins and outs.

Vast goed

Voor de aanwas van nieuwe werkvoorbereiders, planners en projectmanagers in de bouw maakten we deze video over een opleiding met baangarantie.
Met dank aan Hennette die zo’n kersverse afgestudeerde is, aan de mannen van Boswijk Bouw die hun professie in beeld lieten brengen en aan Marjolijn voor de super drône beelden.

Radicaal

Net als zoveel andere mensen, vroeg regisseur Mijke de Jong zich af hoe het kan dat allochtone jongeren radicaliseren. Na veel onderzoek en het alsmaar herschrijven van het scenario ("We werden steeds ingehaald door de werkelijkheid", zegt Mijke) ontstond het intrigerende verhaal van Layla. Layla M. gaat op 17 november in de bioscopen in première. Zie alvast de trailer

EICB TV

Vlakbij de Rotterdamse haven staat het kantoor van EICB.
Zij zorgen ervoor dat binnenvaartschippers met subsidiemaatregelen hun schepen schoner kunnen laten varen. Voor het EICB maken we EICB TV. Erwin en Salih van het EICB gaan met hun camera en microfoon op pad om ondernemers te interviewen. Wij maken daar EICB On the Road van.

Speeltje

Om steeds nóg betere films te kunnen maken, houden we de technische ontwikkelingen goed in de gaten. Deze maand hebben we onszelf getrakteerd op onder andere een DJI Osmo Plus. Het is een handheld cameraatje dat 4K beelden maakt, met een handzame stabilisator en een inzoomfunctie. En welk verhaal vertellen we ermee voor jou? Ideeën bespreken met een kopje koffie? 

Docu’s kijken

Ben jij ook een enthousiaste documentaire-kijker? Dan kun je naar Amsterdam. Van 16 t/m 27 november is er weer de IDFA. Uit 3.495 inzendingen wereldwijd zijn er 297 voor het festival geselecteerd, waarvan 44 Nederlandse producties. Een aantal ervan is gratis te bekijken, maar je kunt er ook een masterclass volgen of een croissantje eten met de makers. 

Comin' to Town

Zoals elk jaar is het de eer aan onze stagiaires om een leuke eindejaarsvideo te maken. Mano en Adoni hebben hun concept al aan ons gepresenteerd en zijn in de uitvoerende fase. Het lijkt erop dat het elk jaar een challenge wordt wie de leukste kerstvideo maakt. Wij zijn in ieder geval al enthousiast. En in de kerststemming. Hou de Hillywood Headlines maar in de gaten!

PRezz?

We maken films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. Wie is je doelgroep, wat is je kernboodschap en wat wil je met de film bereiken? En, ook niet onbelangrijk: wat is je budget? Samen komen we tot een creatief concept voor een film die boeit. Met de juiste call-to-action. Kijk hier hoe we te werk gaan om jouw verhaal in een doeltreffende video om te zetten.

Je kunt rekenen op een groot netwerk van cameramensen, animatiemakers, regisseurs, scenaristen, acteurs, voice-overs, stylisten en editors binnen en buiten Nederland, waarmee we altijd het juiste team voor jouw film samenstellen. Over het projectmanagement, regie en productie hoef je je geen zorgen te maken, dat is bij ons in goede handen. Ook met de optimale lancering en promotie van je video, zodra je film klaar is, helpen we je graag.
 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. We geven tips en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En like onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen. 
 

PRezz op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
 • Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?
 • Hoera, een video! En nu?
 • Een origineel video concept voor jouw bedrijf
 • Video(marketing) trends en kansen
 • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
 • The Battle
 • Filmavond in onze bios
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis


This email was sent to monika@prezz.org
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRezz videoproductiehuis · Velperengh 16 · Doorn, 3941BZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp