Met Hillywood Headlines, het online magazine van PRezz videoproductiehuis, bieden we je graag inspiratie en tips voor het doeltreffend inzetten van video(marketing).

PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16, 3941BZ Doorn - 0343517377 - info@prezz.org

Video. De botox van je congres


3 fasen waarin je met video méér uit je evenement kunt halen.

Wel eens een congres of evenement georganiseerd, of een groot feest met toeters en bellen? Dan weet je hoeveel tijd er in gaat zitten in alle voorbereidingen en het regelwerk. Nog niet altijd staat het inzetten van video op het congres-to-do-lijstje. Een gemiste kans. Hoe zet je video in om je eventbezoeker rimpelloos en verfrissend van informatie te voorzien?

Vaak is video een sluitpost. Als er nog tijd en budget over is. En áls ‘het laten maken van een film’ wel op de checklist van de organisator staat, gaat het doel ervan vaak niet verder dan: een leuk aandenken. 

Er is meer mogelijk met video. Zowel vóór, tijdens als na je evenement. We doen je graag wat ideeën aan de hand.

Voor aanvang van je congres

Met een video uitnodiging of teaser verleid je je gasten alvast jouw congres te bezoeken. Een goede investering, zeker als het een betaalde bijeenkomst is. In de teaser (het woord zegt het al) laat je potentiële gasten alvast de sfeer proeven en maak je ze warm voor o.a. het programma en de locatie. Voorbeeld: 'Na 9 oktober ga je het anders doen.'

Tip: verstuur verschillende korte video's met een aanlokkelijke uitnodiging op verschillende momenten in aanloop naar je evenement. 

Tip: vergeet nooit de call-to-action in je video. Hoe/waar kunnen mensen zich inschrijven?
 

Tijdens je congres

Je hebt mensen in een zaal zitten die goed geïnformeerd, maar toch ook geëntertaind willen worden. Je kunt het thema van de dag (waarom organiseer je dit event eigenlijk?) goed neerzetten met een spraakmakende film of een pakkende mini-docu. Voorbeeld: 'Kent u mw. Van den Berg?'

Ook kun je tijdens het congres met een 'rondlopende' camera of in een ministudio quotes van je gasten vangen en de leukste quotes al bij de borrel tonen. Voorbeeld: 'Uit de kast'. 

Tip: wil je dat men ook vanaf een andere locatie (heel Nederland, heel de wereld) mee kan kijken? Dan kun je je event laten livestreamen. Door de hedendaagse techniek is dit veel minder complex dan je waarschijnlijk denkt.
 

Na afloop van je congres

Een leuke impressie voor degenen die er waren en voor degenen die je event gemist hebben. Door er een boodschap in te verwerken die in de toekomst van je organisatie of branche ligt, wordt de video meer dan alleen een leuk terugkijk document. Voorbeeld: 'Trainen met IMPACT'.

Tip: vraag het videobedrijf de ruwe beelden te bewaren, zodat je die voor de teaser van je volgend event kunt gebruiken.
 
Weten wat dat nou kost, een cameraman op je event? We hebben een aantal concrete mogelijkheden op onze website gezet.

What the
Eve?!

Wil je in één oogopslag kunnen zien wat er op het menu staat voor een avondje uit? Waar heb je zin in? Wordt het een concert, theater, cabaret, dans, of toch film? Bastiaan Ragas is de drijvende kracht achter What The Eve! De meeste grote steden staan op de site, medio 2016 staat heel Nederland er op. Zie eve.nu.

Zien we je op HAFF?

Al eens in de nieuwe Cinemec 'De Sterrenkijker' (Leidsche Rijn) geweest? Wat dacht je dan van de opening van het Holland Animation Film Festival op woensdag 16 maart? Directeur Gerben Schermer heeft uit 450 titels de beste 9 animaties voor het publiek geselecteerd. Kaarten kopen? Meer informatie? Zie www.haff.nl.

PRezz &
The Gang

Meestal 'lopen' er wel 1 of 2 stagiaires bij ons rond. Nou ja, lopen... ze doen veel meer. In alle facetten van het produceren, filmen en monteren én bij klantencontact doen ze ervaring op. Zou dus zomaar kunnen dat je Emmy aan de telefoon krijgt. Wat zeggen Emmy's voorgangers van hun stage bij PRezz? Lees hier.

Boek klaar, bestellen maar

Na veel onderzoek, denk- en schrijfwerk is het er dan: je boek! In een beste oplage. En kan men het bestellen. Je schrijft een boek tenslotte zodat het gelezen wordt. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep nieuwsgierig wordt naar jouw uitgave? Joris vroeg ons onlangs een trailer te maken voor zijn boek over datalekken. Nieuwsgierig? 

Ondernemer van het jaar

Jaarlijks organiseert de gemeente Utrechtse Heuvelrug de Ondernemer van het Jaar-verkiezing (waaronder ook een prijs voor een startende ondernemer). En aan PRezz weer de leuke opdracht om van hen films te maken, zodat zij zich kunnen presenteren, dit keer met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zien?

Kamer van Koophandel

Na het reduceren van het aantal vestigingen, informeert Kamer van Koophandel de ondernemer door middel van video. De aanpak is themagewijs. Denk aan 'Bedrijfsfinanciering' of 'Zakendoen met Duitsland'. Onze filmteams vervaardigen een varia aan video's voor het KvK YouTube kanaal.
Ook eens rondneuzen?

PRezz?

We maken films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. Wie is je doelgroep, wat is je kernboodschap en wat wil je met de film bereiken? En, ook niet onbelangrijk: wat is je budget? Samen komen we tot een creatief concept voor een film die boeit. Met de juiste call-to-action. Kijk hier hoe we te werk gaan om jouw verhaal in een doeltreffende video om te zetten.

Je kunt rekenen op een groot netwerk van cameramensen, animatiemakers, regisseurs, scenaristen, acteurs, voice-overs, stylisten en editors binnen en buiten Nederland, waarmee we altijd het juiste team voor jouw film samenstellen. Over het projectmanagement, regie en productie hoef je je geen zorgen te maken, dat is bij ons in goede handen. Ook met de optimale lancering en promotie van je video, zodra je film klaar is, helpen we je graag.
 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. We geven tips en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En like onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen. 
 

PRezz op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
  • Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?
  • Hoera, een video! En nu?
  • Een origineel video concept voor jouw bedrijf
  • Video(marketing) trends en kansen
  • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
  • The Battle
  • Filmavond in onze bios
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis