Hillywood Headlines* is het online magazine van PRezz videoproductiehuis. We bieden je hiermee graag inspiratie, mogelijkheden, nieuwtjes, tips en trucs voor het doeltreffend inzetten van video en videomarketing.

*Hillywood is natuurlijk een knipoog naar de Utrechtse Heuvelrug, waar we gevestigd zijn. 

Een niet te missen verjaardag

10 jaar YouTube video’s

Met elke maand meer dan een miljard unieke bezoekers op de website, mag het een geslaagd verjaardagsfeestje genoemd worden. Op 14 februari jl. vierde YouTube zijn (haar?) 10 jaar bestaan.

Zie hiernaast de samenstelling die Zapatou maakte van de meest bekende filmpjes. In de playlist vind je alle video’s uit de compilatie.

Het succes van YouTube is al lang niet meer te ontkennen. In Hollywood gingen tijdens de afgelopen Emmy Awards uitreiking dan ook stemmen op om ook Emmies voor de beste YouTube films en YouTubers uit te gaan reiken.

In Nederland willen we daar niet op wachten en daarom organiseert Veed binnenkort in Amsterdam al een heus jongerengala met prijsuitreikingen.

Een paar cijfers en feiten op een rijtje over YouTube.

 • Het videoplatform is bedacht door Steven Chen, Chad Hurley en Jawed Karim. Op 14 februari 2005 legden zij de domeinnaam vast.

 • De website ging pas eind dat jaar officieel ‘de lucht in’.

 • Na een jaar waren er al 38 miljoen bezoekers. In 2006 kocht Google de site.

Tien jaar later:

 • Is YouTube, na Google en Facebook, de best bezochte site.

 • Elke maand ruim 1 miljard unieke bezoekers.

 • Iedere minuut wordt er 100 uur aan nieuwe video’s geüpload.

 • Maandelijks kijken we 6 miljard uur naar YouTube films.

En jij? Hebben jouw video’s al een plek online? In ons E-book 'Scoor dubbel met je video op YouTube' vind je alle info of bel ons gerust

Het wordt 
steeds mooier

Tijdens filmen en monteren deden we ook nog een verhuizing. En, tjsa, wanneer verloopt dat vlekkeloos? Inmiddels zijn de alarmproblemen opgelost, doet de glasvezelaansluiting het en met de vloer gaat het ook goed komen. Toch hebben we klanten in onze bios de producties kunnen tonen. Langzaam werken we toe naar onze Open Week: 'Leerzaam. Leuk. Lekker.' Details volgen.

Of PRezz aan
mvo doet?

Veelvuldig ontvangen we verzoeken om iets voor het goede doel te doen. Elk jaar kiezen we twee goede doelen, waar we voor filmen en monteren.
Dit keer vroeg Ousmane Cherif, geboren in Guinee, onze hulp. En zo zat hij de volgende dag in onze studio.

Aankomend weekend niets te doen? Dompel je onder in Afrikaans kunst en cultuur, en steun 
www.ebolabenefiet.nl.

Onze kijktip:
Boy 7

Deze eerste Science Fiction film van Hollandse bodem heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. En is niet alleen daarom onze kijktip.
Boy 7 is een spannende, onheilspellende film in de lijn van 'The Hunger Games' en 'Divergent'. Over misleiding en machtsmisbruik in een maatschappij, die niet heel ver van de onze staat. Interessant avondje uit met je tienerkinderen. Zie de trailer. 

Filmpjes
voor de App

Over zwangerschap en the-do’s-and-don’ts is veel informatie te vinden. Zo dacht ook het reclamebureau achter de App ‘Mijn Verloskundige’. Toch vonden ze op internet geen attractieve en eigentijdse filmpjes met onmisbare informatie voor tijdens je zwangerschap. En zo bedachten wij een serie ‘Anouk is zwanger'. Met in de hoofdrol Annemieke Voeten. We hopen haar nog vaak zwanger te maken.

Je verhaal in
'n animatie

Als je een complexe dienstverlening wil introduceren, een product sympathiek wil verkopen, een werkmethode toelichten of een taai lesprogramma wil opleuken, dan kun je een animatie inzetten om de materie helder uit te leggen.
We maken ze graag. We helpen je met een adequaat concept en bieden verschillende stijlen. Welke stijl past bij jouw bedrijf?

Hoogtevrees?
Niet kijken!

Mieke Sinkeldam van Lekker Driebergen en Junne Wiegersma van Wiegersma Boomverzorging mogen zich respectievelijk Ondernemer en Starter van het jaar noemen. De avond van de verkiezingen was een feestje, waarin we de zes filmpjes, die PRezz in samenwerking met Eyelike voor alle genomineerden maakte, mochten presenteren. Heb je hoogtevrees? Niet kijken!
En anders: doe maar!

PRezz, wat? Hoe schrijf je dat?

PRezz maakt films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. We denken na over de juiste, kernachtige boodschap en hoe je die in je video doeltreffend kunt neerzetten met de juiste call-to-action. We zoeken daarbij de beste vorm om jouw boodschap te vertalen naar duidelijke en attractieve beelden. 

Wij werken met een groot netwerk van filmprofessionals, animatiemakers, voice-overs, acteurs en regisseurs binnen en buiten Nederland. We doen het projectmanagement, regie en productie. Daarnaast helpen we je ook op weg met de juiste inzet van videomarketing (o.a. social media). Zo zet je je video optimaal in voor succesvolle promotie en acquisitie en scoor je hoger in de zoekmachines.


 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. (Like ons!) We geven tips, trics en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En kijk op onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen. Doe alsof je thuis bent!
 

PRezz op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
 • De geheimen van videomarketing
 • Morgen jouw video online
 • Maak je eigen commercial
 • Beter scoren in zoekmachines, tips & trucs
 • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
 • Een pakkend script schrijven voor bedrijfsfilms 
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis