Hillywood Headlines* is het online magazine van PRezz videoproductiehuis. We bieden je hiermee graag inspiratie, mogelijkheden, nieuwtjes, tips en trucs voor het doeltreffend inzetten van video en videomarketing.

*Hillywood is natuurlijk een knipoog naar de Utrechtse Heuvelrug, waar we gevestigd zijn. 

Pas op! (Wo)men at work.

'Een promotiefilm maken, hoe pak je het aan?', worden we regelmatig gevraagd. Veel mensen denken dat de filmopnames het belangrijkste deel van de productie zijn. Mis. Er komt meer bij kijken. Zie als voorbeeld twee korte humoristische video's die we onlangs hebben gemaakt. 

De commercials - twee uit een serie van drie - laten installatietechnici trots zijn op hun vak.
In de filmpjes leggen ‘Patty’ en ‘Ellis’ de installatieprofs dan ook flink in de watten.

Deze serie hebben we in opdracht van Installatieprofs (onderdeel van de Jaarbeurs) ontwikkeld met als doel installatieprofessionals op de site www.installatieprofs.nl te attenderen.

Voorwerk = vuurwerk


‘Patty’ en ‘Ellis’ heten in het echte leven Ingrid en Susan. Voor deze serie zijn ze zorgvuldig - op basis van vele criteria - gekozen. Maar voordat ze op de set aan de slag konden, hadden we al het nodige voorwerk gedaan. 

Zoals bij elke film begon dit project met een brainstorm. Het idee werd samen met de communicatieprofessional van Installatieprofs uitgewerkt. Wat wil je bereiken? Wie is je doelgroep? Hoe spreek je ze aan? Vervolgens ging de scenarist aan het werk. Ja, al wordt er in de films geen enkel woord gesproken, aan het script besteden we veel aandacht. 

Intussen hebben we een filmploeg samengesteld (cameraman, regisseur, opnameleider en productieassistenten
), de actrices en figuranten gecast, de locatie gespot en alle rekwisieten geregeld.
 

Actie!

Op de filmdag zelf is het altijd een drukke bedoening. Bij de opnames voor de Installatieprofs zaten we eerst aan de taart (er was er een jarig hoera hoera) en konden regie, cameraman, productieteam en de actrices het script en de planning nog eens doorspreken. Om tien uur: draaien maar! Een goede voorbereiding is het halve werk: het was een spetterende dag, met prima teamwerk. Zie ons in actie:

 

Finetuning

Dan gaan onze editors aan de slag. Alle beelden 'spotten', juiste muziek kiezen en daar de beelden op monteren, kleur- en beeldcorrecties, geluidsbewerking, een animatie toepassen enz. Totdat we helemaal blij zijn met het eindresultaat.
 

Tamtam

Films klaar. En dan? Hoe zorg je ervoor dat je films bekeken worden? Lancering, tamtam en zoekmachine optimalisatie - daar helpen we onze klanten ook mee. 
 

Drie tips

Denk je ook aan een video(serie) voor je marketing? We hebben een paar tips:
  1. Een goede voorbereiding is het halve werk: het maakt dat de draaidag en de montage lekker soepel verlopen.
  2. Je kunt geld besparen door een aantal zaken zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van teksten, het regelen van de rekwisieten, acteurs en locatie.
  3. Wat heb je aan films die niet bekeken worden? Bedenk vooraf hoe je de video’s gaat promoten. We hebben je veel te bieden voor een doeltreffende online strategie. 

Gratis én vrijblijvend

Na groot enthousiasme in mei en juni herhalen we op 22 september de workshop 'Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?'. Gratis en vrijblijvend voor bedrijven die video’s voor hun marketing in willen zetten. Video is ‘hot’, maar waarom? Waarom zou je, hoe pak je het aan en wat kost zoiets? Meer weten? 

Onze kijktip: Amy

Normaal gesproken zouden wij voor een documentaire niet snel een bioscoopkaartje kopen. Maar over de docu ‘Amy’ werd zoveel ophef gemaakt, dat we er niet omheen konden. Regisseur Asif Kapadia maakte een rauwe en indringende film uit bestaande filmbeelden, muziek- en interviewfragmenten.
Zie alvast de trailer

Bedrijfsleven
♥ sport!

In plaats van onze tennisrackets brachten we dit keer onze camera’s mee naar Tennis & Businesscenter Heuvelrug. Na al die keren dat we er zelf hebben genoten, wilden we laten zien hoe mooi, modern en multifunctioneel het centrum is. Voor de oplettende kijker: toch een racket meegenomen, als rekwisiet. Kijk of je ons kunt spotten!

Interactieve video

In YouTube zit een trucje waarmee je met een button je (potentiële) klant van de ene video naar de andere kunt laten navigeren. Wij pasten deze functie onder andere toe voor het bedrijf Ortho Solutions, zodat de kijker zelf kan kiezen in welk onderwerp hij geïnteresseerd is. Een serie video's per onderwerp werkt beter dan één lange film. Laat je inspireren

De meeste drônen…

...zijn bedrog? Echt niet!
Wij werken samen met verschillende filmers, zodat we ook professionele drônebeelden kunnen leveren. Het geeft een mooi overzicht in je video. Hoe groot je evenement was en hoe druk bezocht. De grootte en de ligging van je landgoed of bedrijventerrein. Het kan je boodschap uitstekend inhoud geven.

Marketing anno 2015

Regelmatig wordt PRezz gevraagd om haar mening te geven in een forum of als jury- of panellid. Zo organiseert Utrecht Business een forumdiscussie over marketing voor ondernemers 'Wat is er gaande anno 2015?' En wij zijn daarbij.
De resultaten delen we natuurlijk binnenkort met je op onze social media en op onze website

PRezz?

We maken films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. Wie is je doelgroep, wat is je kernboodschap en wat wil je met de film bereiken? En, ook niet onbelangrijk: wat is je budget? Samen komen we tot een creatief concept voor een film die boeit. Met de juiste call-to-action.
Kijk hier hoe we te werk gaan om jouw verhaal in een doeltreffende video om te zetten.

Je kunt rekenen op een groot netwerk van cameramensen, animatiemakers, regisseurs, scenaristen, acteurs, voice-overs, stylisten en editors binnen en buiten Nederland, waarmee we altijd het juiste team voor jouw film samenstellen. Over het projectmanagement, regie en productie hoef je je geen zorgen te maken, dat is bij ons in goede handen. Ook met de optimale lancering en promotie van je video, zodra je film klaar is, helpen we je graag.
 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. We geven tips en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En like onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen.
 

Op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
  • Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?
  • Hoera, een video! En nu?
  • Een origineel video concept voor jouw bedrijf
  • Video(marketing) trends en kansen
  • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
  • The Battle
  • Filmavond in onze bios
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis